Lånebegreber: 3 du skal lære, inden du optager et lån

Hvis du står og skal låne penge over nettet, så læs med her og få relevant pengeinfo! Det er ikke altid helt nemt at finde rundt i de mange økonomiske begreber og udregninger, som låneudbyderne bruger. Her får du en oversigt over de tre vigtigste begreber, som du skal have styr på, når du vil ansøge om et onlinelån.

ÅOP

Hvis du allerede har været i gang med at undersøge de mange lånemuligheder, er du stensikkert stødt på forkortelsen ÅOP, som altid angiver et procenttal. ÅOP betegner de omkostninger, der er ved at optage det specifikke lån. Hav derfor et godt øje på denne, når du skal vælge lån, og brug det gerne til sammenligning med andre lån for at finde det billigste.

Kreditomkostninger

Når du kigger nærmere på de enkelte lån, er der ofte en eksempelberegning på bl.a. kreditomkostningerne ved lånet. Dette er beløbet for, hvor meget du skal betale for at optage lånet – altså udover selve lånet. Det er altså dette som ÅOP beskriver i procent og på årlig basis.

Variabel rente

Står der variabel rente på det lån, du er ved at ansøge om, skal du lige gøre et hold, inden du accepterer. Variabel rente betyder nemlig, at renten ikke er fast, men kan ændre sig – både op og ned. Det er selvfølgelig kun godt, hvis renten falder, men hvis renten stiger, skal du være klar på at betale den ekstra udgift, det bliver. Der findes også lån med fast rente, som typisk er lidt højere end den variable rente, men som kan være fordelagtig at tage, da du er sikker på, hvad du helt præcist skal punge ud med. Hellere give et lidt større beløb end at risikere at ende i RKI for ikke at have betalt tilbage rettidigt.

Dette indhold er sponseret.

Hvis du står og skal låne penge over nettet, så læs med her og få relevant pengeinfo! Det er ikke altid helt nemt at finde rundt i de mange økonomiske begreber og udregninger, som låneudbyderne bruger. Her får du en oversigt over de tre vigtigste begreber, som du skal have styr på, når du vil ansøge om et onlinelån.

ÅOP

Hvis du allerede har været i gang med at undersøge de mange lånemuligheder, er du stensikkert stødt på forkortelsen ÅOP, som altid angiver et procenttal. ÅOP betegner de omkostninger, der er ved at optage det specifikke lån. Hav derfor et godt øje på denne, når du skal vælge lån, og brug det gerne til sammenligning med andre lån for at finde det billigste.

Kreditomkostninger

Når du kigger nærmere på de enkelte lån, er der ofte en eksempelberegning på bl.a. kreditomkostningerne ved lånet. Dette er beløbet for, hvor meget du skal betale for at optage lånet – altså udover selve lånet. Det er altså dette som ÅOP beskriver i procent og på årlig basis.

Variabel rente

Står der variabel rente på det lån, du er ved at ansøge om, skal du lige gøre et hold, inden du accepterer. Variabel rente betyder nemlig, at renten ikke er fast, men kan ændre sig – både op og ned. Det er selvfølgelig kun godt, hvis renten falder, men hvis renten stiger, skal du være klar på at betale den ekstra udgift, det bliver. Der findes også lån med fast rente, som typisk er lidt højere end den variable rente, men som kan være fordelagtig at tage, da du er sikker på, hvad du helt præcist skal punge ud med. Hellere give et lidt større beløb end at risikere at ende i RKI for ikke at have betalt tilbage rettidigt.

Dette indhold er sponseret.

Be the first to comment

Leave a Reply