Nyt tiltag skal hjælpe udsatte unge midtjyder

Unge midtjyder med erfaring fra prostitution eller seksuelle overgreb får nu støtte til at få det bedre. LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skadevirkninger fra prostitution, sugardating, vold og seksuelle overgreb – etablerede 1. april en afdeling i Aarhus og den 12. august markeres åbningen med en offentlig reception.

LivaRehab udvider med nyt center i Aarhus. Det nye center skal støtte unge mellem 18 og 35 gennem anonym rådgivning og individuelt tilrettelagte såvel som gruppebaserede psykologforløb, jobcoaching og netværksaktiviteter. Og centrets frivillige og ansatte er netop gået i gang med de første forløb, og allerede nu tegner det lovende. Projektet er venligst støttet af TrygFonden.

Følgevirkningerne af seksuelle overgreb, vold og prostitution er ofte mange og komplekse. Alt for ofte ender de unge i misbrug, selvskadende adfærd, hjemløshed eller en afkobling fra uddannelse og arbejde. Der er derfor ofte brug for en faglig og helhedsorienteret indsats. En indsats, som Foreningen LIVa er eksperter i at levere. LIVa har siden 2011 drevet LivaRehab, center for rehabilitering af skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I Aarhus Kommune er man glade for det nye tilbud

Anette Poulsen, der er næstformand for Social og Beskæftigelsesudvalget (S) er begejstret for initiativet og udtaler: ”Det glæder mig meget, at dette tiltag nu også har set dagens lys i Aarhus. Det et rigtigt godt supplement til de eksisterende tiltag. Alle unge burde have den bedste start på voksenlivet, så de kan tage sig en uddannelse, få et job og skaber sig et godt liv. Men livet går ikke altid som planlagt, og nogle unge kommer desværre ud i svære problemer, hvor de kan få brug for hjælp til at komme videre i livet, og her er jeg glad for at LivaRehab, med alle deres kompetencer kan være en hjælp til unge”

LivaRehab Aarhus er blevet til med støtte fra Trygfonden. Her ser man også frem til arbejdet. Camilla Fabricius, der er medlem af TrygFondens repræsentantskab i Region Midtjylland følgende: ”Som lokal repræsentant for Trygfonden glæder det mig utrolig meget, at kunne hjælpe med at søsætte LivaRehabs tilbud, et positivt projekt både i ånd og menneskesyn, her i Aarhus. Det er en gruppe, der alt for let bliver overset, kvinder som ønsker at komme ud af prostitution. Her er tale om nogle mennesker med alt for mange ar på sjælen, som bliver hjulpet til at genfinde håb i sig selv – for sig selv. Det, synes jeg, er læren i projektet: med respekt og omsorg, kan selv den mest ulykkelige skæbne genrejses. Det arbejde er centralt for at sikre tryghed for alle gruppe i Danmark, også mennesker som er særligt sårbare og udsatte”.

Erfaren indsats til et udækket behov

LivaRehab er drevet af LIVa – Forening mod skadevirkningerne af prostitution, og med etableringen af en afdeling i Aarhus, har foreningen nu tre afdelinger fordelt rundt i landet. LivaRehabs direktør Flora Ghosh forklarer baggrunden for etableringen: ”I de seneste par år, har vi i LIVa fået stadig flere henvendelser fra lokale socialfaglige medarbejdere og midtjyske unge, med behov for hjælp. Derfor er vi stolte over endelig at kunne udvide vores indsatsområde og nu åbne dørene for sårbare unge i det midtjyske. Jeg er glad og taknemmelig for, at det nu bliver muligt for os at starte en indsats med base i Aarhus”. Direktør Flora Ghosh står bag LIVas to eksisterende centre i København og Vordingborg, samt bag det det nye projekt i Aarhus. Flora Ghosh fortsætter: ” Vi vil gerne takke for den politiske velvilje, vi har mødt fra Aarhus Kommune og for den generøse donation fra Trygfonden, der har gjort det muligt at oprette en LivaRehab afdeling i Midtjylland”

Unge midtjyder med erfaring fra prostitution eller seksuelle overgreb får nu støtte til at få det bedre. LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skadevirkninger fra prostitution, sugardating, vold og seksuelle overgreb – etablerede 1. april en afdeling i Aarhus og den 12. august markeres åbningen med en offentlig reception.

LivaRehab udvider med nyt center i Aarhus. Det nye center skal støtte unge mellem 18 og 35 gennem anonym rådgivning og individuelt tilrettelagte såvel som gruppebaserede psykologforløb, jobcoaching og netværksaktiviteter. Og centrets frivillige og ansatte er netop gået i gang med de første forløb, og allerede nu tegner det lovende. Projektet er venligst støttet af TrygFonden.

Følgevirkningerne af seksuelle overgreb, vold og prostitution er ofte mange og komplekse. Alt for ofte ender de unge i misbrug, selvskadende adfærd, hjemløshed eller en afkobling fra uddannelse og arbejde. Der er derfor ofte brug for en faglig og helhedsorienteret indsats. En indsats, som Foreningen LIVa er eksperter i at levere. LIVa har siden 2011 drevet LivaRehab, center for rehabilitering af skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I Aarhus Kommune er man glade for det nye tilbud

Anette Poulsen, der er næstformand for Social og Beskæftigelsesudvalget (S) er begejstret for initiativet og udtaler: ”Det glæder mig meget, at dette tiltag nu også har set dagens lys i Aarhus. Det et rigtigt godt supplement til de eksisterende tiltag. Alle unge burde have den bedste start på voksenlivet, så de kan tage sig en uddannelse, få et job og skaber sig et godt liv. Men livet går ikke altid som planlagt, og nogle unge kommer desværre ud i svære problemer, hvor de kan få brug for hjælp til at komme videre i livet, og her er jeg glad for at LivaRehab, med alle deres kompetencer kan være en hjælp til unge”

LivaRehab Aarhus er blevet til med støtte fra Trygfonden. Her ser man også frem til arbejdet. Camilla Fabricius, der er medlem af TrygFondens repræsentantskab i Region Midtjylland følgende: ”Som lokal repræsentant for Trygfonden glæder det mig utrolig meget, at kunne hjælpe med at søsætte LivaRehabs tilbud, et positivt projekt både i ånd og menneskesyn, her i Aarhus. Det er en gruppe, der alt for let bliver overset, kvinder som ønsker at komme ud af prostitution. Her er tale om nogle mennesker med alt for mange ar på sjælen, som bliver hjulpet til at genfinde håb i sig selv – for sig selv. Det, synes jeg, er læren i projektet: med respekt og omsorg, kan selv den mest ulykkelige skæbne genrejses. Det arbejde er centralt for at sikre tryghed for alle gruppe i Danmark, også mennesker som er særligt sårbare og udsatte”.

Erfaren indsats til et udækket behov

LivaRehab er drevet af LIVa – Forening mod skadevirkningerne af prostitution, og med etableringen af en afdeling i Aarhus, har foreningen nu tre afdelinger fordelt rundt i landet. LivaRehabs direktør Flora Ghosh forklarer baggrunden for etableringen: ”I de seneste par år, har vi i LIVa fået stadig flere henvendelser fra lokale socialfaglige medarbejdere og midtjyske unge, med behov for hjælp. Derfor er vi stolte over endelig at kunne udvide vores indsatsområde og nu åbne dørene for sårbare unge i det midtjyske. Jeg er glad og taknemmelig for, at det nu bliver muligt for os at starte en indsats med base i Aarhus”. Direktør Flora Ghosh står bag LIVas to eksisterende centre i København og Vordingborg, samt bag det det nye projekt i Aarhus. Flora Ghosh fortsætter: ” Vi vil gerne takke for den politiske velvilje, vi har mødt fra Aarhus Kommune og for den generøse donation fra Trygfonden, der har gjort det muligt at oprette en LivaRehab afdeling i Midtjylland”

Be the first to comment

Leave a Reply