Kalvespidsbryst med asiatisk strejf

Det skal du bruge

6 personer

1 kg kalve- eller oksespidsbryst
Salt og peber
2 tsk olie

3 fed hvidløg
1 rød chili (en ekstra chili, hvis man vil have det stærkt!)
50 g ingefær
2 tsk olie
1 dl soja
100 g farin
2 auberginer
1 courgette
1 rød peberfrugt
Evt. lidt maizena eller sovsejævner

Pynt: 
3 spsk sesamfrø
1 spsk chiliflager
Frisk koriander

Tilbehør

4 dl ris

 Ca. 2 timer

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber
Varm olie i en stegegryde ved god varme. Brun kødet på begge sider til det har fået farve.
Tag kødet op.

Pil og hak hvidløg helt fint. Skyl chili, fjern kernerne og skær den i skiver.
Skræl og riv ingefær.
Varm olie i gryden ved god varme og svits hvidløg, chili og ingefær, til det tager farve.
Hæld soja, farin og 4 dl vand i gryden. Kog det hele godt sammen.
Kom kødet tilbage i gryden.
Sæt gryden i ovnen i 1½ time eller lad den stå på pladen og simre ved svag varme kødet tilbage i gryden. Eller brug et ovnfast fad med låg.
Skyl og skær auberginer, courgette og peberfrugt i grove stykker. Tilsæt grøntsagerne og kog videre i 20 minutter.
Kog ris efter anvisning på pakken.
Jævn evt. saucen med maizena eller sovsejævner, hvis den er for tynd.
Skyl koriander og pluk bladene af.
Vend sesamfrø og chiliflager sammen.
Pynt med korianderblade og sesam-chili blanding.

Tips

  • Oksespidsbryst kan anvendes i stedet for kalvespidsbryst.

1 til 2 timer

ENERGIFORDELING

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 25 %
Kulhydrat 43 %
Fedt 32 %
2670 kJ – 635 kcal
Gæster

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

1 kg kalve- eller oksespidsbryst
Salt og peber
2 tsk olie

3 fed hvidløg
1 rød chili (en ekstra chili, hvis man vil have det stærkt!)
50 g ingefær
2 tsk olie
1 dl soja
100 g farin
2 auberginer
1 courgette
1 rød peberfrugt
Evt. lidt maizena eller sovsejævner

Pynt: 
3 spsk sesamfrø
1 spsk chiliflager
Frisk koriander

Tilbehør

4 dl ris

 Ca. 2 timer

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber
Varm olie i en stegegryde ved god varme. Brun kødet på begge sider til det har fået farve.
Tag kødet op.

Pil og hak hvidløg helt fint. Skyl chili, fjern kernerne og skær den i skiver.
Skræl og riv ingefær.
Varm olie i gryden ved god varme og svits hvidløg, chili og ingefær, til det tager farve.
Hæld soja, farin og 4 dl vand i gryden. Kog det hele godt sammen.
Kom kødet tilbage i gryden.
Sæt gryden i ovnen i 1½ time eller lad den stå på pladen og simre ved svag varme kødet tilbage i gryden. Eller brug et ovnfast fad med låg.
Skyl og skær auberginer, courgette og peberfrugt i grove stykker. Tilsæt grøntsagerne og kog videre i 20 minutter.
Kog ris efter anvisning på pakken.
Jævn evt. saucen med maizena eller sovsejævner, hvis den er for tynd.
Skyl koriander og pluk bladene af.
Vend sesamfrø og chiliflager sammen.
Pynt med korianderblade og sesam-chili blanding.

Tips

  • Oksespidsbryst kan anvendes i stedet for kalvespidsbryst.

1 til 2 timer

ENERGIFORDELING

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 25 %
Kulhydrat 43 %
Fedt 32 %
2670 kJ – 635 kcal
Gæster

Af Marie Melchior

Be the first to comment

Leave a Reply