30 år med Jernaldermarked i Silkeborg

Museum Silkeborg afholder igen jernaldermarked i weekenden den 3. – 4. august.

Hovedgårdens traditionelle jernaldermarked bliver igen et spændende træf af jernalderfolk og håndværkere fra hele landet, der omskaber museumshaven til en levende jernaldermarkedsplads. Kom og oplev håndværk og liv fra Tollundmandens tid til vikingetid.

Mød bueskytten og krigere fra Tollundmandens tid. Mød Romerne der satte sit præg på hele Europa, også Danmark. Mød Herulerne fra folkevandringstiden hvor Europa, efter Romerriget blev ombygget og formet til det Europa vi har i dag. Mød Vikingerne, der blev Nordens store præg på verdenshistorien. Der er både viden og gode oplevelser for både børn og voksne.

Markedet i år har 30 års jubilæum. Da markedet første gang i 1989 blev gennemført, var det et særsyn i Danmark med historiske markeder og jernaldermarkedet var det første af sin slags. Jernaldermarkedet på Museet i Silkeborg har siden fået følgeskab af andre, både vikingemarkeder, middelaldermarkeder og jernaldermarkeder. I Silkeborg har markedet haft forskellige skikkelser årene igennem. Nogle gange kun en enkelt dag andre gange en weekend, men markedet holdt man dog fast i, og det har nu været Museums Silkeborgs årlige ”fejring” af Tollundmanden og hans tid gennem 30 år.

 

Entre 65 kr. Børn gratis.

Museum Silkeborg afholder igen jernaldermarked i weekenden den 3. – 4. august.

Hovedgårdens traditionelle jernaldermarked bliver igen et spændende træf af jernalderfolk og håndværkere fra hele landet, der omskaber museumshaven til en levende jernaldermarkedsplads. Kom og oplev håndværk og liv fra Tollundmandens tid til vikingetid.

Mød bueskytten og krigere fra Tollundmandens tid. Mød Romerne der satte sit præg på hele Europa, også Danmark. Mød Herulerne fra folkevandringstiden hvor Europa, efter Romerriget blev ombygget og formet til det Europa vi har i dag. Mød Vikingerne, der blev Nordens store præg på verdenshistorien. Der er både viden og gode oplevelser for både børn og voksne.

Markedet i år har 30 års jubilæum. Da markedet første gang i 1989 blev gennemført, var det et særsyn i Danmark med historiske markeder og jernaldermarkedet var det første af sin slags. Jernaldermarkedet på Museet i Silkeborg har siden fået følgeskab af andre, både vikingemarkeder, middelaldermarkeder og jernaldermarkeder. I Silkeborg har markedet haft forskellige skikkelser årene igennem. Nogle gange kun en enkelt dag andre gange en weekend, men markedet holdt man dog fast i, og det har nu været Museums Silkeborgs årlige ”fejring” af Tollundmanden og hans tid gennem 30 år.

 

Entre 65 kr. Børn gratis.

Be the first to comment

Leave a Reply