Brug for en anderledes oplevelse i sommerferien?

Frem til den 15. september viser galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD udstillingen; He plays for the customers. På udstillingen vises der udvalgte værker af videokunstneren Mark Tholander, som for nylig dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi.

Det er ikke hver dag, at der vises ny dansk videokunst i Hobro og i Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD er man da også forberedte på, at en del af stedets besøgende nok kan have svært ved at forholde sig til denne kunstform. Den længste af videoerne varer 20 minutter og det kan nok være en smule krævende at se den fra start til slut, da det hverken er et let genkendeligt eller let forståeligt univers man her introduceres til:

”Det bliver meget mærkeligt” smiler galleriets medejer Klaus Højbjerg og uddyber; ”videokunst adskiller sig typisk fra spillefilm og tv-serier, ved at være langt mere eksperimenterende – det er måske bedre at tænke på videokunst som et alternativ til malerier; det er lidt mere som et maleri i bevægelse”

Minibiografer

I anledning af udstillingen indrettes galleriet sådan, at der bliver to mørklagte afdelinger, hvor videoværkerne projiceres op på galleriets hvide vægge. Afdelingerne bliver indrettet med en bænk, så det næsten bliver lidt som en lille biograf. Andre videoer vises på skærme i frontgalleriet.

Tomme skjorter og stoledans

Den udstillende kunstner Mark Tholander benytter sig af en række forskellige teknikker, når han skaber sine videoværker. Ved fx at bruge ”green screen” – den teknik der gør, at det ser ud som om vejrværten i tv står foran et kort med bevægelige fronter selv om han i virkeligheden bare står foran et grønt eller blåt tæppe – bortredigerer han kroppe og ansigter med det resultat, at tomme skjorter og jakker gestikulerer, robåde ror sig selv og stole danser synkront i luften.

Har du lyst til en alternativ kunstoplevelse på Kulturkajen i Hobro, så er det altså i perioden fra den 5. juli til den 15. september du skal kigge indenfor hos Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD.

———————————————————————————————————————————————–

Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD er beliggende i Skibsgade 44, 9500 Hobro.

Udover galleriets skiftende udstillinger med forskellige kunstnere rummer galleriet også et keramisk værksted. Værkstedet drives af Janus Simmelsgaard, hvis keramiske arbejder forhandles i galleriet sideløbende med de skiftende udstillinger.

Åbningstider:

Fredag 13.00 – 19.00

Lørdag og søndag 12.00 – 17.00

  • samt i sommerferien torsdage fra 12.00 – 16.00.

Nb. Galleriet har åbent alle dage i uge 33

Mail: kh.js@outlook.com  & Tlf. 5194 9088

Frem til den 15. september viser galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD udstillingen; He plays for the customers. På udstillingen vises der udvalgte værker af videokunstneren Mark Tholander, som for nylig dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi.

Det er ikke hver dag, at der vises ny dansk videokunst i Hobro og i Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD er man da også forberedte på, at en del af stedets besøgende nok kan have svært ved at forholde sig til denne kunstform. Den længste af videoerne varer 20 minutter og det kan nok være en smule krævende at se den fra start til slut, da det hverken er et let genkendeligt eller let forståeligt univers man her introduceres til:

”Det bliver meget mærkeligt” smiler galleriets medejer Klaus Højbjerg og uddyber; ”videokunst adskiller sig typisk fra spillefilm og tv-serier, ved at være langt mere eksperimenterende – det er måske bedre at tænke på videokunst som et alternativ til malerier; det er lidt mere som et maleri i bevægelse”

Minibiografer

I anledning af udstillingen indrettes galleriet sådan, at der bliver to mørklagte afdelinger, hvor videoværkerne projiceres op på galleriets hvide vægge. Afdelingerne bliver indrettet med en bænk, så det næsten bliver lidt som en lille biograf. Andre videoer vises på skærme i frontgalleriet.

Tomme skjorter og stoledans

Den udstillende kunstner Mark Tholander benytter sig af en række forskellige teknikker, når han skaber sine videoværker. Ved fx at bruge ”green screen” – den teknik der gør, at det ser ud som om vejrværten i tv står foran et kort med bevægelige fronter selv om han i virkeligheden bare står foran et grønt eller blåt tæppe – bortredigerer han kroppe og ansigter med det resultat, at tomme skjorter og jakker gestikulerer, robåde ror sig selv og stole danser synkront i luften.

Har du lyst til en alternativ kunstoplevelse på Kulturkajen i Hobro, så er det altså i perioden fra den 5. juli til den 15. september du skal kigge indenfor hos Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD.

———————————————————————————————————————————————–

Galleri HØJBJERG & SIMMELSGAARD er beliggende i Skibsgade 44, 9500 Hobro.

Udover galleriets skiftende udstillinger med forskellige kunstnere rummer galleriet også et keramisk værksted. Værkstedet drives af Janus Simmelsgaard, hvis keramiske arbejder forhandles i galleriet sideløbende med de skiftende udstillinger.

Åbningstider:

Fredag 13.00 – 19.00

Lørdag og søndag 12.00 – 17.00

  • samt i sommerferien torsdage fra 12.00 – 16.00.

Nb. Galleriet har åbent alle dage i uge 33

Mail: kh.js@outlook.com  & Tlf. 5194 9088

Be the first to comment

Leave a Reply