‘Agurketid’ Vi vil hellere skrive om DIG

I denne tid, hvor ALLE holder sommerferie, kommer det uundgåelige spørgsmål på de danske redaktionsgange.

– Hvad i al verden skal vi nu skrive om?

Det gælder også vores redaktion på MinByViborg.dk, så det er her vi gerne vil spørge DIG.
Hvad laver DU i din sommerferie? Eller kender du til noget som andre også gerne må høre om. Ja så sæt dig ned skriv en kort tekst og vedhæft gerne et billede, så bringer vi gerne DIN historie.

 

Hvorfor kalder man sommeren for agurketiden?

Ordet agurketid er en oversættelse af tysk Sauregurkenzeit ‘(de) sure agurkers tid’. Denne tyske betegnelse er forekommet på tryk siden 1780 og menes at være brugt spøgende af handlende i Berlin om den forretningsmæssigt stille tid om sommeren, hvor agurkerne modnedes i Spreewald ved Berlin og blev solgt i byen, bl.a. til at blive lagt i lage, en yndlingsspise blandt berlinerne. Siden omkring 1850 spredte udtrykket sig fra Berlin som en faglig betegnelse hos dagspressens folk for den nyhedsfattige tid om sommeren, hvor aviserne må ty til beretninger om søslanger og lign. af lutter stofmangel.

Det danske ord agurketid kendes på tryk tilbage til 1897.

 

Flere betydninger

Den aflange grøntsag har, trods sin begrænsede smag, altid haft en plads i danskernes hjerter. I 1990’erne tiltrak den sig igen opmærksomhed i de danske medier. Denne gang som billedgørelsen på regelrytteriet i den Europæiske Union.

-I EU (dengang EF) kom man frem til, at der skulle være en grænse for, hvor meget en agurk måtte krumme. Dermed var vejen banet for, at agurken igen blev midtpunkt i en ophedet diskussion. Agurken blev simpelthen symbol på regelrytteri og kontrolmani i den Europæiske Union

 

Rigtig historie fra vores hverdag.

Det er ikke meningen, at Du skal skrive om søslanger og lign. Men gerne om, hvad der sker i og omkring Dig. Vil vi gerne vide, hvad der sker i din fodboldklub, i kirken eller nede på havnen. Holder i en koncert i dit lokale forsamlingshus, så skriv det til os. Vi vil så gerne skrive om jer.

Så om du er privat eller erhvervsdrivene, dreng eller pige, med eller uden fregner, så send det DU har på hjertet til: silkeborg@minby.tv

I denne tid, hvor ALLE holder sommerferie, kommer det uundgåelige spørgsmål på de danske redaktionsgange.

– Hvad i al verden skal vi nu skrive om?

Det gælder også vores redaktion på MinByViborg.dk, så det er her vi gerne vil spørge DIG.
Hvad laver DU i din sommerferie? Eller kender du til noget som andre også gerne må høre om. Ja så sæt dig ned skriv en kort tekst og vedhæft gerne et billede, så bringer vi gerne DIN historie.

 

Hvorfor kalder man sommeren for agurketiden?

Ordet agurketid er en oversættelse af tysk Sauregurkenzeit ‘(de) sure agurkers tid’. Denne tyske betegnelse er forekommet på tryk siden 1780 og menes at være brugt spøgende af handlende i Berlin om den forretningsmæssigt stille tid om sommeren, hvor agurkerne modnedes i Spreewald ved Berlin og blev solgt i byen, bl.a. til at blive lagt i lage, en yndlingsspise blandt berlinerne. Siden omkring 1850 spredte udtrykket sig fra Berlin som en faglig betegnelse hos dagspressens folk for den nyhedsfattige tid om sommeren, hvor aviserne må ty til beretninger om søslanger og lign. af lutter stofmangel.

Det danske ord agurketid kendes på tryk tilbage til 1897.

 

Flere betydninger

Den aflange grøntsag har, trods sin begrænsede smag, altid haft en plads i danskernes hjerter. I 1990’erne tiltrak den sig igen opmærksomhed i de danske medier. Denne gang som billedgørelsen på regelrytteriet i den Europæiske Union.

-I EU (dengang EF) kom man frem til, at der skulle være en grænse for, hvor meget en agurk måtte krumme. Dermed var vejen banet for, at agurken igen blev midtpunkt i en ophedet diskussion. Agurken blev simpelthen symbol på regelrytteri og kontrolmani i den Europæiske Union

 

Rigtig historie fra vores hverdag.

Det er ikke meningen, at Du skal skrive om søslanger og lign. Men gerne om, hvad der sker i og omkring Dig. Vil vi gerne vide, hvad der sker i din fodboldklub, i kirken eller nede på havnen. Holder i en koncert i dit lokale forsamlingshus, så skriv det til os. Vi vil så gerne skrive om jer.

Så om du er privat eller erhvervsdrivene, dreng eller pige, med eller uden fregner, så send det DU har på hjertet til: silkeborg@minby.tv

Be the first to comment

Leave a Reply