Disse overvejelser skal du gøre dig, inden du køber hest

Hesten er et stort og venligt dyr, som særligt rigtig mange piger går og drømmer om. Det at have sin egen hest, som man kan gå at nusse om og ride på, lyder tiltrækkende for de fleste hesteinteresserede. Desværre glemmer mange det ansvar, som også hører med til at have hest, samt hvor stor en økonomisk udgift det er. Derfor er der her en lille guide med overvejelser, der er værd at have, inden du køber hest. Hvis du kan nikke ja til disse tanker, er du med stor sandsynlighed klar til at købe en hest, og så kan du begynde at kigge på diverse hjemmesider og apps, som har med salg af heste at gøre.

Din erfaring, tid og økonomi

Det er en god idé at have en del års erfaring med ridning, så du er sikker på, at det er den rette hobby for dig, inden du begiver dig ud i et så stort køb. Hvis du er det mindste i tvivl, kan du med fordel starte ud med at få halvpart i en hest, før du køber din egen. På den måde kan du afprøve, om det virkelig er noget for dig.

En hest kræver, ligesom ethvert andet kæledyr, tid. Du bør overveje, om du kender nogen, som kan hjælpe dig med pasningen, eller om du skal have hesten opstaldet et sted, hvor pasningen indgår i prisen.

At have hest er en kæmpe stor økonomisk udgift. Ikke alene er hesten i sig selv dyr, men derudover kommer der også månedlige udgifter til opstaldning, foder, forsikring og så selvfølgelig udstyr. Er din økonomi klar til en sådan udfordring?

Hvilken hest, vil du købe?

Som kommende hesteejer er det vigtigt at undersøge, hvilken hest der opfylder dine ønsker. Her skal du blandt andet tænke på hesten alder, er den tilredet i forvejen, skal den bruges til spring, dressur eller måske bare hyggeridning? Da der findes hundredvis af forskellige racer, skal du selvfølgelig også tænke over, om der er en bestemt race, du foretrækker. Hesten højde kan være afgørende, hvis den for eksempel skal anvendes til spring, ligesom temperament og stamtavle er vigtige at undersøge.

Alle disse faktorer er afgørende for, i hvilket prisleje hesten ligger. Har du en begrænset økonomi, kan du være nødsaget til at gå på kompromis med nogle af dine ønsker, eller du bør overveje en halvpart, hvor du har mulighed for at få opfyldt flere af dine krav til en lavere pris.

Husk at prøveride og få hesten undersøgt inden du skriver under

Det er rigtig vigtigt, at du møder og prøverider hesten, inden du fuldfører købet. På den måde kan du se, om kemien mellem du og hesten er der, og hvordan den føles at ride på. Herved er du også mere sikker på, at du ikke bliver snydt i forhold til hestens temperament og erfaring.

Det er ligeledes vigtigt at få foretaget en handelsundersøgelse, og den skal helst laves af en dyrlæge, som du har valgt. På den måde kan du vælge en dyrlæge, som du kender og stoler på, så du ikke bliver snydt. Du skal derudover også sikre dig, at hest og papirer stemmer overens, så du får den hest, du har betalt for. Alle dine aftaler med sælger skal til slut nedskrives i en kontrakt, som I begge underskriver, så ingen af jer kan løbe fra handlen.

Opstaldning og forsikring

Det er en rigtig god idé at købe en forsikring til din hest. På den måde er du sikret, hvis der skulle ske noget med hesten. Hvis du selv skal transportere den hjem, er det vigtigt, at du har købt forsikringen inden.

Inden hesten transporteres hjem er det naturligvis også vigtigt at have opstaldningsstedet i orden og boksen klar, så hesten kan komme i gode trygge rammer hurtigst muligt.

Hesten er et stort og venligt dyr, som særligt rigtig mange piger går og drømmer om. Det at have sin egen hest, som man kan gå at nusse om og ride på, lyder tiltrækkende for de fleste hesteinteresserede. Desværre glemmer mange det ansvar, som også hører med til at have hest, samt hvor stor en økonomisk udgift det er. Derfor er der her en lille guide med overvejelser, der er værd at have, inden du køber hest. Hvis du kan nikke ja til disse tanker, er du med stor sandsynlighed klar til at købe en hest, og så kan du begynde at kigge på diverse hjemmesider og apps, som har med salg af heste at gøre.

Din erfaring, tid og økonomi

Det er en god idé at have en del års erfaring med ridning, så du er sikker på, at det er den rette hobby for dig, inden du begiver dig ud i et så stort køb. Hvis du er det mindste i tvivl, kan du med fordel starte ud med at få halvpart i en hest, før du køber din egen. På den måde kan du afprøve, om det virkelig er noget for dig.

En hest kræver, ligesom ethvert andet kæledyr, tid. Du bør overveje, om du kender nogen, som kan hjælpe dig med pasningen, eller om du skal have hesten opstaldet et sted, hvor pasningen indgår i prisen.

At have hest er en kæmpe stor økonomisk udgift. Ikke alene er hesten i sig selv dyr, men derudover kommer der også månedlige udgifter til opstaldning, foder, forsikring og så selvfølgelig udstyr. Er din økonomi klar til en sådan udfordring?

Hvilken hest, vil du købe?

Som kommende hesteejer er det vigtigt at undersøge, hvilken hest der opfylder dine ønsker. Her skal du blandt andet tænke på hesten alder, er den tilredet i forvejen, skal den bruges til spring, dressur eller måske bare hyggeridning? Da der findes hundredvis af forskellige racer, skal du selvfølgelig også tænke over, om der er en bestemt race, du foretrækker. Hesten højde kan være afgørende, hvis den for eksempel skal anvendes til spring, ligesom temperament og stamtavle er vigtige at undersøge.

Alle disse faktorer er afgørende for, i hvilket prisleje hesten ligger. Har du en begrænset økonomi, kan du være nødsaget til at gå på kompromis med nogle af dine ønsker, eller du bør overveje en halvpart, hvor du har mulighed for at få opfyldt flere af dine krav til en lavere pris.

Husk at prøveride og få hesten undersøgt inden du skriver under

Det er rigtig vigtigt, at du møder og prøverider hesten, inden du fuldfører købet. På den måde kan du se, om kemien mellem du og hesten er der, og hvordan den føles at ride på. Herved er du også mere sikker på, at du ikke bliver snydt i forhold til hestens temperament og erfaring.

Det er ligeledes vigtigt at få foretaget en handelsundersøgelse, og den skal helst laves af en dyrlæge, som du har valgt. På den måde kan du vælge en dyrlæge, som du kender og stoler på, så du ikke bliver snydt. Du skal derudover også sikre dig, at hest og papirer stemmer overens, så du får den hest, du har betalt for. Alle dine aftaler med sælger skal til slut nedskrives i en kontrakt, som I begge underskriver, så ingen af jer kan løbe fra handlen.

Opstaldning og forsikring

Det er en rigtig god idé at købe en forsikring til din hest. På den måde er du sikret, hvis der skulle ske noget med hesten. Hvis du selv skal transportere den hjem, er det vigtigt, at du har købt forsikringen inden.

Inden hesten transporteres hjem er det naturligvis også vigtigt at have opstaldningsstedet i orden og boksen klar, så hesten kan komme i gode trygge rammer hurtigst muligt.

Be the first to comment

Leave a Reply