Gode råd til opstart af virksomhed

Går du med en iværksætter inde i dig og drømmer om at slippe den løs, så er det bare at kaste dig ud i det, når du har fundet på den gode idé. Så snart din virksomhed er stiftet, kommer du til at arbejde for firmaet, som var den dit barn. Her kan advokatifirmaer som bl.a. Nemadvokat give dig mulighed for at opstarte din virksomhed i gode rammer, om det er et andenpartsselskab eller en anden selskabsform. Artiklen her giver dig derudover nogle råd til, hvad du skal vide og gøre, inden du giver dig i kast med din virksomhed.

Start med det grundlæggende

Har du besluttet dig for at starte en ny virksomhed, plejer det naturligvis at være fordi, at du har fundet på en god idé, som du virkelig brænder for. Når du har idéen, er det først og fremmest essentielt at finde ud af, om dit nye firma er unikt. Findes der andre virksomheder, der tilbyder det helt samme? Hvis din idé er unik, skal du selvfølgelig få patent på den, så andre ikke kan tage æren for dit arbejde. Desuden er det en god idé at lave en virksomhed inden for et område, som passer til dine kompetencer og interesser – så bliver det meget lettere at brænde for idéen og føre den ud i livet. Til sidst er det også vigtigt at finde på et godt navn til virksomheden. Det skal selvfølgelig være ledigt, passe til virksomheden og gerne være enkelt og let at udtale.

Sørg for at planlægge din virksomhed

Når idéen og navnet er på plads, er det vigtigt, at du begynder at planlægge, hvordan din virksomhed skal blive en succes. Du bør lave en forretningsplan alt efter hvilken virksomhedstype, du stifter, og desuden en markedsføringsplan så du sikrer, at dit firma bliver set af andre. Derudover skal du også have en plan, for hvordan det hele skal finansieres – at oprette en virksomhed er ikke gratis. I forlængelse heraf er det vigtigt, at du får lagt et budget. Til at starte med skal du have et etableringsbudget, der giver dig overblik over omkostningerne i startfasen. Derudover skal du have et driftsbudget, der løbende giver dig et billede af firmaet indtægter og udgifter, og ikke mindst skal du have et likviditetsbudget, der sikrer dig, at du hver måned har penge nok til at betale dine udgifter.

Få styr på det essentielle

Til sidst er der også nogle grundlæggende regler, du skal kende til, inden du bare springer på hovedet ind i projektet. Det kan være nødvendigt at søge om tilladelse til diverse forhold, og afhængig af din virksomhedstype, kan det være nødvendigt at søge om bevilling. Desuden skal du have styr på reglerne inden for en lang række forhold: Skat, moms, fakturering, årsrapport og bogføring. Ikke mindst er det også meget vigtigt, at du har de nødvendige forsikringer, hvis heldet ikke er med dig. Det er lovpligtigt at en virksomhed har en række forsikringer, og det er vigtigt, at du får tilpasset forsikringerne, så de passer lige til dit firma.

Går du med en iværksætter inde i dig og drømmer om at slippe den løs, så er det bare at kaste dig ud i det, når du har fundet på den gode idé. Så snart din virksomhed er stiftet, kommer du til at arbejde for firmaet, som var den dit barn. Her kan advokatifirmaer som bl.a. Nemadvokat give dig mulighed for at opstarte din virksomhed i gode rammer, om det er et andenpartsselskab eller en anden selskabsform. Artiklen her giver dig derudover nogle råd til, hvad du skal vide og gøre, inden du giver dig i kast med din virksomhed.

Start med det grundlæggende

Har du besluttet dig for at starte en ny virksomhed, plejer det naturligvis at være fordi, at du har fundet på en god idé, som du virkelig brænder for. Når du har idéen, er det først og fremmest essentielt at finde ud af, om dit nye firma er unikt. Findes der andre virksomheder, der tilbyder det helt samme? Hvis din idé er unik, skal du selvfølgelig få patent på den, så andre ikke kan tage æren for dit arbejde. Desuden er det en god idé at lave en virksomhed inden for et område, som passer til dine kompetencer og interesser – så bliver det meget lettere at brænde for idéen og føre den ud i livet. Til sidst er det også vigtigt at finde på et godt navn til virksomheden. Det skal selvfølgelig være ledigt, passe til virksomheden og gerne være enkelt og let at udtale.

Sørg for at planlægge din virksomhed

Når idéen og navnet er på plads, er det vigtigt, at du begynder at planlægge, hvordan din virksomhed skal blive en succes. Du bør lave en forretningsplan alt efter hvilken virksomhedstype, du stifter, og desuden en markedsføringsplan så du sikrer, at dit firma bliver set af andre. Derudover skal du også have en plan, for hvordan det hele skal finansieres – at oprette en virksomhed er ikke gratis. I forlængelse heraf er det vigtigt, at du får lagt et budget. Til at starte med skal du have et etableringsbudget, der giver dig overblik over omkostningerne i startfasen. Derudover skal du have et driftsbudget, der løbende giver dig et billede af firmaet indtægter og udgifter, og ikke mindst skal du have et likviditetsbudget, der sikrer dig, at du hver måned har penge nok til at betale dine udgifter.

Få styr på det essentielle

Til sidst er der også nogle grundlæggende regler, du skal kende til, inden du bare springer på hovedet ind i projektet. Det kan være nødvendigt at søge om tilladelse til diverse forhold, og afhængig af din virksomhedstype, kan det være nødvendigt at søge om bevilling. Desuden skal du have styr på reglerne inden for en lang række forhold: Skat, moms, fakturering, årsrapport og bogføring. Ikke mindst er det også meget vigtigt, at du har de nødvendige forsikringer, hvis heldet ikke er med dig. Det er lovpligtigt at en virksomhed har en række forsikringer, og det er vigtigt, at du får tilpasset forsikringerne, så de passer lige til dit firma.

Be the first to comment

Leave a Reply