7 tips til at beskytte din mobil i sommervarmen

Har du ikke helt styr på do’s og dont’s, når det drejer sig om at beskytte din mobiltelefon i sommervarmen? Der er nogle ting, du bør gøre – og ikke gør – for at give din mobiltelefon de bedste forudsætninger for at overleve sommerens varme (og andre udfordringer).

Sommeren har ramt Danmark, og ferien er for alvor begyndt. Det danske sommervejr har vist sig fra sin bedste side – men det kan give nogle udfordringer for dit elektronik og særligt mobiltelefonen. Hvem har ikke prøvet, at telefonen blev ramt af advarselsskærmen, der fortæller en, at mobilen har brug for at køle af? Uagtet om du skal sydpå eller blive herhjemme, ser det ud til, sommeren byder på høj sol, høje temperaturer og muligvis flere ture på stranden.
Selvom vi elsker sommeren – og alt hvad den fører med sig – er sommeren typisk den årstid, hvor risikoen for en ødelagt mobiltelefon er størst. Det betyder, at du kan opleve, at varmen kan gøre skade på din mobiltelefon – eksempelvis på grund af varme, sand eller vand.

Sand og vand er giftstoffer for din smartphone

Den åbenlyse “mobildræber” er naturligvis vand. Foruden direkte kontakt med vand, som kan udrette store skader, bør du også tænke på de omgivelser, hvor du benytter din mobil. Saltholdigt luft (som du eks. finder ved havet) er ikke godt for din mobiltelefon på sigt – det samme gør sig gældende for klorholdigt vand, som du eks. finder ved poolen på ferien.

Du tænker måske ikke over det, men sand er mindst lige så stor en fjende som vand – dette skyldes hovedsageligt dets evne til at trænge ind alle vegne. Du vil blive forbløffet over hvor få sandkorn der skal til at ødelægge ladeporten eller aux-stikket. Vi anbefaler dig derfor at lade mobilen blive i tasken, hvis turen går til stranden hen over sommeren. Har du ikke en taske med kan et lommeetui være en god investering, da den isolerer telefonen fra flere sider – dog anbefales det stadig, at holde den væk fra stand i størst mulige omfang.

Undgå fugtskader på mobilen for at opretholde garantien

Det mest anvendte sted til opbevaringen af din mobiltelefon i dagligdagen er noget som skal undgås på de helt varme dage. Bukselommen er en kilde til høj varme og fugt – nok til at påføre din mobil væsentlige fugtskader. Fugtskader kan også forekomme hvis mobilen ryger i en taske med et fugtigt håndklæde.

Som forbruger er det vigtigt at bemærke, at din to-årige reklamationsret frafalder ved fugtskader – i følge købeloven er risikoen for fugt i mobilden købers eget ansvar, skriver Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen

Høje temperaturer er (også) skadelige

Du har sikkert allerede opdaget det – elektronik kan være meget følsomt. Høje temperaturer som ofte forekommer om sommeren kan nemt ødelægge din mobiltelefon. I kombination med vandrige omgivelser, kan det nemt være årsag til kondens i din mobiltelefon. Det kan udløse fugtskader – og bør derfor undgås.

Elektronik som iPhones og iPad skal opbevares mellem -20 º og 45 ºC – den optimale temperatur ift. enhedernes funktionalitet er fastslået mellem 0 og 35 ºC, skriver Apple. Nutidens telefoner har typisk et ”forsvarssystem” indbygget – du har måske allerede oplevet, at din telefon lukker ned grundet for høj varme – dette gør den af funktionsmæssige årsager. Hos konkurrenten Samsung anbefaler man ligeledes omgivelser på temperaturer mellem 0-35 ºC for optimal udnyttelse af Galaxy-seriens funktioner.

7 gode råd til sommerbrug af mobilen

Der vil altid været noget, som du selv kan gøre for at give din mobiltelefon de bedste forudsætninger i sommervarmen – uanset hvorhenne du nyder sommeren. Her giver Refurb 7 gode råd til at undgå skader på mobiltelefonen i sommervarmen:

 1. Undgå at lade mobilen ligge i solen eller i en varm bil, da den kan risikere at overophede.
 2. Er skaden sket, så lad den køle langsomt af i skyggen eller indendørs – undlad at lægge den i køleskabet, eller andre kolde steder, da dette kan skabe fugt/kondens i telefonen.
 3. En mobiltelefon suger nemt fugt til sig – er du på stranden, bør du derfor undlade at lægge din mobil i tasken samme med eks. et fugtigt håndklæde.
 4. Er uheldet ude, og står du med en gennemblødt telefon i hånden, er der flere tips og tricks at hente – det kan du læse om her.
 5. Når du er afsted på ferien – om det er stranden, poolen eller et helt tredje sted – anbefaler vi, at du bruger en vandtæt taske! Husk at passe på kondens/fugt som nemt kan forekomme i tasker af vandtæt materiale, hvor åndbarheden er lav.
 6. En tur på standen kan være et mareridt for din mobiltelefon – fjenden er sand, som kan komme ind overalt. Undgå derfor at lægge din mobil direkte på stranden, da sandet let trænger ind i din mobiltelefon og foruretter skader. Er skaden sket, kan du forsigtigt blæse sandet ud af hullerne med (lavt) lufttryk.
 7. Du bør ikke udsætte din telefon for store temperaturudsving – det kan skabe kondens/fugt i mobiltelefonen.

 

Skrevet at Refurb – Genbrugt it

Har du ikke helt styr på do’s og dont’s, når det drejer sig om at beskytte din mobiltelefon i sommervarmen? Der er nogle ting, du bør gøre – og ikke gør – for at give din mobiltelefon de bedste forudsætninger for at overleve sommerens varme (og andre udfordringer).

Sommeren har ramt Danmark, og ferien er for alvor begyndt. Det danske sommervejr har vist sig fra sin bedste side – men det kan give nogle udfordringer for dit elektronik og særligt mobiltelefonen. Hvem har ikke prøvet, at telefonen blev ramt af advarselsskærmen, der fortæller en, at mobilen har brug for at køle af? Uagtet om du skal sydpå eller blive herhjemme, ser det ud til, sommeren byder på høj sol, høje temperaturer og muligvis flere ture på stranden.
Selvom vi elsker sommeren – og alt hvad den fører med sig – er sommeren typisk den årstid, hvor risikoen for en ødelagt mobiltelefon er størst. Det betyder, at du kan opleve, at varmen kan gøre skade på din mobiltelefon – eksempelvis på grund af varme, sand eller vand.

Sand og vand er giftstoffer for din smartphone

Den åbenlyse “mobildræber” er naturligvis vand. Foruden direkte kontakt med vand, som kan udrette store skader, bør du også tænke på de omgivelser, hvor du benytter din mobil. Saltholdigt luft (som du eks. finder ved havet) er ikke godt for din mobiltelefon på sigt – det samme gør sig gældende for klorholdigt vand, som du eks. finder ved poolen på ferien.

Du tænker måske ikke over det, men sand er mindst lige så stor en fjende som vand – dette skyldes hovedsageligt dets evne til at trænge ind alle vegne. Du vil blive forbløffet over hvor få sandkorn der skal til at ødelægge ladeporten eller aux-stikket. Vi anbefaler dig derfor at lade mobilen blive i tasken, hvis turen går til stranden hen over sommeren. Har du ikke en taske med kan et lommeetui være en god investering, da den isolerer telefonen fra flere sider – dog anbefales det stadig, at holde den væk fra stand i størst mulige omfang.

Undgå fugtskader på mobilen for at opretholde garantien

Det mest anvendte sted til opbevaringen af din mobiltelefon i dagligdagen er noget som skal undgås på de helt varme dage. Bukselommen er en kilde til høj varme og fugt – nok til at påføre din mobil væsentlige fugtskader. Fugtskader kan også forekomme hvis mobilen ryger i en taske med et fugtigt håndklæde.

Som forbruger er det vigtigt at bemærke, at din to-årige reklamationsret frafalder ved fugtskader – i følge købeloven er risikoen for fugt i mobilden købers eget ansvar, skriver Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen

Høje temperaturer er (også) skadelige

Du har sikkert allerede opdaget det – elektronik kan være meget følsomt. Høje temperaturer som ofte forekommer om sommeren kan nemt ødelægge din mobiltelefon. I kombination med vandrige omgivelser, kan det nemt være årsag til kondens i din mobiltelefon. Det kan udløse fugtskader – og bør derfor undgås.

Elektronik som iPhones og iPad skal opbevares mellem -20 º og 45 ºC – den optimale temperatur ift. enhedernes funktionalitet er fastslået mellem 0 og 35 ºC, skriver Apple. Nutidens telefoner har typisk et ”forsvarssystem” indbygget – du har måske allerede oplevet, at din telefon lukker ned grundet for høj varme – dette gør den af funktionsmæssige årsager. Hos konkurrenten Samsung anbefaler man ligeledes omgivelser på temperaturer mellem 0-35 ºC for optimal udnyttelse af Galaxy-seriens funktioner.

7 gode råd til sommerbrug af mobilen

Der vil altid været noget, som du selv kan gøre for at give din mobiltelefon de bedste forudsætninger i sommervarmen – uanset hvorhenne du nyder sommeren. Her giver Refurb 7 gode råd til at undgå skader på mobiltelefonen i sommervarmen:

 1. Undgå at lade mobilen ligge i solen eller i en varm bil, da den kan risikere at overophede.
 2. Er skaden sket, så lad den køle langsomt af i skyggen eller indendørs – undlad at lægge den i køleskabet, eller andre kolde steder, da dette kan skabe fugt/kondens i telefonen.
 3. En mobiltelefon suger nemt fugt til sig – er du på stranden, bør du derfor undlade at lægge din mobil i tasken samme med eks. et fugtigt håndklæde.
 4. Er uheldet ude, og står du med en gennemblødt telefon i hånden, er der flere tips og tricks at hente – det kan du læse om her.
 5. Når du er afsted på ferien – om det er stranden, poolen eller et helt tredje sted – anbefaler vi, at du bruger en vandtæt taske! Husk at passe på kondens/fugt som nemt kan forekomme i tasker af vandtæt materiale, hvor åndbarheden er lav.
 6. En tur på standen kan være et mareridt for din mobiltelefon – fjenden er sand, som kan komme ind overalt. Undgå derfor at lægge din mobil direkte på stranden, da sandet let trænger ind i din mobiltelefon og foruretter skader. Er skaden sket, kan du forsigtigt blæse sandet ud af hullerne med (lavt) lufttryk.
 7. Du bør ikke udsætte din telefon for store temperaturudsving – det kan skabe kondens/fugt i mobiltelefonen.

 

Skrevet at Refurb – Genbrugt it

Be the first to comment

Leave a Reply