Moesgaard Museum holder arkæologiskole for børn

I uge 27 og 28 holder Moesgaard arkæologiskole for større børn, hvor børnene kommer med på en rigtig udgravning. Pressefoto Moesgaard Museum

I uge 27 og 28 er en flok børn fra Aarhus Kommune på ”Arkæologiskole” sammen med arkæologer fra Moesgaard Museum. Børnene kommer med på en spændende udgravning, hvor museet skal undersøge en boplads fra jernalderen og her får de mulighed for at prøve forskellige aktiviteter, der alle typisk foregår i forbindelse med en udgravning.

Initiativet er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Moesgaard Museum og er den del af kommunens sommerferieaktiviteter for børn i 4. – 7. klasse.

”Arkæologiskolen” er en ny og spændende udfordring både for børnene og for os arkæologer, og vi glæder os rigtig meget til at få en stor gruppe glade børn med på en udgravning. Her skal vi have det sjovt og der skal være plads til at hygge sig samtidig med, at man lærer noget om fortiden. Det kan da kun blive en succes. Vi glæder os i hvert fald til to uger med sjove oplevelser sammen med børnene,”, siger Stine Vestergaard Laursen, der er arkæolog og museumsinspektør på Moesgaard Museum.

På stedet vil der være en skurvogn, toilet og et stort telt, hvor børnene kan spise deres madpakker sammen med arkæologerne – og den må gerne være stor, for man bliver sulten på en udgravning. Og mon ikke der også bliver plads til lidt kage. Det gælder også om at huske regntøj og gummistøvler og i det hele taget tage tøj på efter vejret.

Arkæologiskolen med Moesgaards arkæologer foregår i både uge 27 og 28 ved udgravningen ved Jegstrupvej / Ingerslevvej ved Tranbjerg. Arrangementet kræver tilmelding og alle pladser er optaget.

I uge 27 og 28 er en flok børn fra Aarhus Kommune på ”Arkæologiskole” sammen med arkæologer fra Moesgaard Museum. Børnene kommer med på en spændende udgravning, hvor museet skal undersøge en boplads fra jernalderen og her får de mulighed for at prøve forskellige aktiviteter, der alle typisk foregår i forbindelse med en udgravning.

Initiativet er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Moesgaard Museum og er den del af kommunens sommerferieaktiviteter for børn i 4. – 7. klasse.

”Arkæologiskolen” er en ny og spændende udfordring både for børnene og for os arkæologer, og vi glæder os rigtig meget til at få en stor gruppe glade børn med på en udgravning. Her skal vi have det sjovt og der skal være plads til at hygge sig samtidig med, at man lærer noget om fortiden. Det kan da kun blive en succes. Vi glæder os i hvert fald til to uger med sjove oplevelser sammen med børnene,”, siger Stine Vestergaard Laursen, der er arkæolog og museumsinspektør på Moesgaard Museum.

På stedet vil der være en skurvogn, toilet og et stort telt, hvor børnene kan spise deres madpakker sammen med arkæologerne – og den må gerne være stor, for man bliver sulten på en udgravning. Og mon ikke der også bliver plads til lidt kage. Det gælder også om at huske regntøj og gummistøvler og i det hele taget tage tøj på efter vejret.

Arkæologiskolen med Moesgaards arkæologer foregår i både uge 27 og 28 ved udgravningen ved Jegstrupvej / Ingerslevvej ved Tranbjerg. Arrangementet kræver tilmelding og alle pladser er optaget.

Be the first to comment

Leave a Reply