fbpx

7 jobcentre samarbejder om fælles kompetenceudvikling

Der bliver brugt mange ressourcer på kompetenceudvikling i de danske jobcentre. På grund af medarbejdernes forskellige faglige baggrunde, organisationsomlægninger og den løbende medarbejderudskiftning, stiger behovet for et fælles afsæt og et fælles fagligt løft for medarbejderne i den daglige drift.

Jeg har nu flere gange bidt mærke i, at det faktisk sjældent er økonomien alene, der sætter begrænsninger, ift. om kompetenceudviklingen prioriteres eller ej. Udfordringen ligger ofte i at finde den nødvendige tid til, at hele afdelingen kan sendes afsted på forløb sammen.

Den udfordring har 7 jobcentre i JOB7.dk regi nu handlet på. Sammen med os her i VIA og vores samarbejdspartner Rambøll Management Consulting, har de sat rammerne for et pilotprojekt, der skal give jobcentermedarbejdere på tværs af hele 7 kommuner et fælles fagligt fundament at arbejde ud fra.

Det siger arbejdsmarkedschef, Anneth Jensen, om forløbet:
Fordelen ved at gå syv kommuner sammen er, at vi har tilstrækkeligt mange medarbejdere til et kursushold med skræddersyet indhold. Det har det enkelte jobcenter ikke nødvendigvist alene. Samtidig er det positivt, at beskæftigelsesmedarbejderne på tværs af kommuner kommer til at inspirere hinanden, videndele og drøfte, hvordan de på det enkelte jobcenter arbejder med viften af redskaber inden for beskæftigelsesindsatser.”

Pilotprojektet evalueres i udgangen af 2019, og forventningen er, at projektet fortsætter som et løbende tilbud for medarbejderne i de 7 jobcentre.

Er du blevet inspireret? Vil du høre om muligheden for et lignende forløb hos jer, eller vil du måske bare høre mere om projektet? Så tag endelig fat i mig.

Mange hilsner
Trine Glassow

Uddannelseskonsulent
Trine Glassow
Du finder mig som lektor og uddannelseskoordinator hos VIA Efter- og videreuddannelse, hvor jeg underviser på de virksomhedsrettede efter- og videreuddannelsesforløb inden for beskæftigelsesområdet. Min erfaring spænder bredt i roller som både chef, projektleder, koordinator og socialrådgiver.

Ring til mig eller send mig en mail på:
T: +45 87553382
M: trgg@via.dk

Mød os på
VIA Efter- og videreuddannelse
Vi hjælper dig til at løse nye udfordringer og skabe mere værdi for dig selv, borgere, kunder og din arbejdsgiver fra dag ét. Alle vores uddannelser rummer den helt rigtige kombination af forskningsbaseret indsigt og konkret praktisk erfaring.

Nyhedsbrevet er udarbejdet af
Uddannelseskonsulent Trine Glassow, trgg@via.dk og

Der bliver brugt mange ressourcer på kompetenceudvikling i de danske jobcentre. På grund af medarbejdernes forskellige faglige baggrunde, organisationsomlægninger og den løbende medarbejderudskiftning, stiger behovet for et fælles afsæt og et fælles fagligt løft for medarbejderne i den daglige drift.

Jeg har nu flere gange bidt mærke i, at det faktisk sjældent er økonomien alene, der sætter begrænsninger, ift. om kompetenceudviklingen prioriteres eller ej. Udfordringen ligger ofte i at finde den nødvendige tid til, at hele afdelingen kan sendes afsted på forløb sammen.

Den udfordring har 7 jobcentre i JOB7.dk regi nu handlet på. Sammen med os her i VIA og vores samarbejdspartner Rambøll Management Consulting, har de sat rammerne for et pilotprojekt, der skal give jobcentermedarbejdere på tværs af hele 7 kommuner et fælles fagligt fundament at arbejde ud fra.

Det siger arbejdsmarkedschef, Anneth Jensen, om forløbet:
Fordelen ved at gå syv kommuner sammen er, at vi har tilstrækkeligt mange medarbejdere til et kursushold med skræddersyet indhold. Det har det enkelte jobcenter ikke nødvendigvist alene. Samtidig er det positivt, at beskæftigelsesmedarbejderne på tværs af kommuner kommer til at inspirere hinanden, videndele og drøfte, hvordan de på det enkelte jobcenter arbejder med viften af redskaber inden for beskæftigelsesindsatser.”

Pilotprojektet evalueres i udgangen af 2019, og forventningen er, at projektet fortsætter som et løbende tilbud for medarbejderne i de 7 jobcentre.

Er du blevet inspireret? Vil du høre om muligheden for et lignende forløb hos jer, eller vil du måske bare høre mere om projektet? Så tag endelig fat i mig.

Mange hilsner
Trine Glassow

Uddannelseskonsulent
Trine Glassow
Du finder mig som lektor og uddannelseskoordinator hos VIA Efter- og videreuddannelse, hvor jeg underviser på de virksomhedsrettede efter- og videreuddannelsesforløb inden for beskæftigelsesområdet. Min erfaring spænder bredt i roller som både chef, projektleder, koordinator og socialrådgiver.

Ring til mig eller send mig en mail på:
T: +45 87553382
M: trgg@via.dk

Mød os på
VIA Efter- og videreuddannelse
Vi hjælper dig til at løse nye udfordringer og skabe mere værdi for dig selv, borgere, kunder og din arbejdsgiver fra dag ét. Alle vores uddannelser rummer den helt rigtige kombination af forskningsbaseret indsigt og konkret praktisk erfaring.

Nyhedsbrevet er udarbejdet af
Uddannelseskonsulent Trine Glassow, trgg@via.dk og

Be the first to comment

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com