Bliv arkæolog for en dag på Moesgaard

Moesgaards arkæologer tager mange metoder og redskaber i brug, når de skal finde spændende fund fra fortiden. Ofte ligger fundene gemt i lerklumper fra udgravningerne og kan være svære at se. Derfor tager arkæologerne jordklumperne med hjem til museet, hvor de bliver skyllet i en stor si. Det kaldes at vandsolde.

I pinsen fra 8.-10. juni inviterer Moesgaard Museum hele familien til at prøve kræfter med arbejdet som arkæolog og her kan både børn og voksne være med til at vandsolde. Der skal skylles jord fra en rigtig udgravning og besøgende kan opleve, hvordan små ting fra middelalderen dukker op. Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer hjælper ofte Moesgaard Museums arkæologer i forbindelse med udgravninger og i pinsen viser de museets gæster, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster vil der også være mulighed for at grave efter skatte i sand, og være heldig at finde potteskår, som er mange tusind år gamle.

Har man selv gjort et fund på stranden, i skoven eller i haven, som man tænker kunne være fra oldtiden, er der mulighed for at få en arkæologisk vurdering af fundet lørdag og søndag i pinsen 8 og 9. juni fra kl. 13.00-15.00. Her sidder Moesgaards eksperter klar til at kigge på gæsternes fund og hvem ved? Måske dukker der et stykke danefæ op fra fortiden. Der bliver også lejlighed til at tale med eksperterne, som er Uffe Rasmussen, museumsinspektør med speciale inden for stenalder og moser, og Lise Frost, som museumsinspektør med ansvar for museets arkæologiske samlinger og med speciale inden for bronzealder.

Program for Pinsen 8.-10. juni på Moesgaard Museum

Prøv at vandsolde – for hele familien

Lørdag 8., søndag 9. og mandag 10. juni kl. 11.00-16.00
Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård.

Få dine egne fund vurderet af museets eksperter

Lørdag 8. og søndag 9. juni kl. 13.00-15.00
I museets foyer

Det er gratis at deltage i pinseaktiviteterne efter køb af entrébillet. Børn under 18 år har gratis entré på Moesgaard, og skal huske at få udleveret en gratis børnebillet i billetinformationen for at deltage i aktiviteterne. Der kan lånes regnslag i forbindelse med vandsoldet.

Moesgaards arkæologer tager mange metoder og redskaber i brug, når de skal finde spændende fund fra fortiden. Ofte ligger fundene gemt i lerklumper fra udgravningerne og kan være svære at se. Derfor tager arkæologerne jordklumperne med hjem til museet, hvor de bliver skyllet i en stor si. Det kaldes at vandsolde.

I pinsen fra 8.-10. juni inviterer Moesgaard Museum hele familien til at prøve kræfter med arbejdet som arkæolog og her kan både børn og voksne være med til at vandsolde. Der skal skylles jord fra en rigtig udgravning og besøgende kan opleve, hvordan små ting fra middelalderen dukker op. Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer hjælper ofte Moesgaard Museums arkæologer i forbindelse med udgravninger og i pinsen viser de museets gæster, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster vil der også være mulighed for at grave efter skatte i sand, og være heldig at finde potteskår, som er mange tusind år gamle.

Har man selv gjort et fund på stranden, i skoven eller i haven, som man tænker kunne være fra oldtiden, er der mulighed for at få en arkæologisk vurdering af fundet lørdag og søndag i pinsen 8 og 9. juni fra kl. 13.00-15.00. Her sidder Moesgaards eksperter klar til at kigge på gæsternes fund og hvem ved? Måske dukker der et stykke danefæ op fra fortiden. Der bliver også lejlighed til at tale med eksperterne, som er Uffe Rasmussen, museumsinspektør med speciale inden for stenalder og moser, og Lise Frost, som museumsinspektør med ansvar for museets arkæologiske samlinger og med speciale inden for bronzealder.

Program for Pinsen 8.-10. juni på Moesgaard Museum

Prøv at vandsolde – for hele familien

Lørdag 8., søndag 9. og mandag 10. juni kl. 11.00-16.00
Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård.

Få dine egne fund vurderet af museets eksperter

Lørdag 8. og søndag 9. juni kl. 13.00-15.00
I museets foyer

Det er gratis at deltage i pinseaktiviteterne efter køb af entrébillet. Børn under 18 år har gratis entré på Moesgaard, og skal huske at få udleveret en gratis børnebillet i billetinformationen for at deltage i aktiviteterne. Der kan lånes regnslag i forbindelse med vandsoldet.

Be the first to comment

Leave a Reply