Flere landmænd kan få en økonomisk håndsrækning til fosforlofter

Puljen for tilskud til skærpede fosforlofter er blevet forhøjet med 1,4 mio. kroner. Flere fjerkræ- og minkbedrifter kan dermed se frem til en økonomisk kompensation for at leve op til de nye fosforkrav.
Publiceret 7. maj 2019

Der har været overvældende interesse fra fjerkræ- og minkbedrifter om at få del af den fosforstøtteordning, der kom som led i den nye husdyrregulering. For at kunne give flere bedrifter kompensation for skærpede fosforlofter, er der tilført 1,4. mio. kroner ekstra til puljen. Dermed er puljen nu på 3,4 mio. kroner.

– De nye regler betyder, at især mink- og fjerkræavlere skal ud og finde mere jord eller lave nye aftaler om overførsel og transport af gødning. Behovet for støtte har vist sig at være stort, og med puljen på 3,4 mio. kroner kan flere få del i midlerne. De ekstra penge giver mulighed for at imødekomme flere af ansøgerne, siger Louise Piester, der er enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

I forbindelse med den nye husdyrregulering, der er en del af Fødevare- og landbrugspakken, blev der lavet en overgangsordning i 2019, hvor der tilbydes et de minimis tilskud til mink- og fjerkræbedrifter, der bliver hårdest ramt af de skærpede fosforlofter.

Landbrugsstyrelsen har fået cirka 175 ansøgninger om fosforstøtte og forventer, at ansøgerne får svar i løbet af den næste måned. Den ansøgte ramme forventes dog stadig at overstige de afsatte midler.

Læs mere om ordningen i tilskudsguiden på lbst.dk

Puljen for tilskud til skærpede fosforlofter er blevet forhøjet med 1,4 mio. kroner. Flere fjerkræ- og minkbedrifter kan dermed se frem til en økonomisk kompensation for at leve op til de nye fosforkrav.
Publiceret 7. maj 2019

Der har været overvældende interesse fra fjerkræ- og minkbedrifter om at få del af den fosforstøtteordning, der kom som led i den nye husdyrregulering. For at kunne give flere bedrifter kompensation for skærpede fosforlofter, er der tilført 1,4. mio. kroner ekstra til puljen. Dermed er puljen nu på 3,4 mio. kroner.

– De nye regler betyder, at især mink- og fjerkræavlere skal ud og finde mere jord eller lave nye aftaler om overførsel og transport af gødning. Behovet for støtte har vist sig at være stort, og med puljen på 3,4 mio. kroner kan flere få del i midlerne. De ekstra penge giver mulighed for at imødekomme flere af ansøgerne, siger Louise Piester, der er enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

I forbindelse med den nye husdyrregulering, der er en del af Fødevare- og landbrugspakken, blev der lavet en overgangsordning i 2019, hvor der tilbydes et de minimis tilskud til mink- og fjerkræbedrifter, der bliver hårdest ramt af de skærpede fosforlofter.

Landbrugsstyrelsen har fået cirka 175 ansøgninger om fosforstøtte og forventer, at ansøgerne får svar i løbet af den næste måned. Den ansøgte ramme forventes dog stadig at overstige de afsatte midler.

Læs mere om ordningen i tilskudsguiden på lbst.dk

Be the first to comment

Leave a Reply