Hver sjette unge har kun gået i folkeskolen

Knap 100.000 unge er ikke kommet i gang med uddannelse efter folkeskolen.

Sidste år havde 96.000 unge mellem 18 og 25 år ikke en ungdomsuddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. I Rudersdal, Gentofte og Furesø er kommunerne gået sammen med DBU om et projekt, der skal få unge i gang.

For mange unge får det konsekvenser senere i livet, hvis deres formelle skolegang stopper efter folkeskolen, forklarer Anne Görlich, der er adjunkt ved Center for Ungdomsstudier ved Aalborg Universitet i København, til DR.dk

“De får problemer med at etablere det, vi ser som et reelt voksenliv med et stabilt arbejde og en indkomst, hvor de kan etablere sig på boligmarkedet. De seneste tyve år har arbejdsmarkedet forandret sig, og kravene til uddannelse er blevet skærpet. Det gør det svært at finde arbejde uden en studentereksamen eller et eksamensbevis fra en erhvervsuddannelse,” siger hun til DR.dk

I flere kommuner prøver man at skubbe de unge, der ikke er kommet i gang med uddannelse efter folkeskolen, et skridt nærmere skolebænken.

Rudersdal, Gentofte og Furesø kommuner samarbejder med DBU om et projekt, hvor udvalgte unge får et kursus som fodboldtræner, og efterfølgende bliver sendt otte uger i praktik som hjælpetræner i en lokal idrætsforening.

“De får nogle ledelsesmæssige erfaringer og opdager, at der er nogle, der har brug for dem. Anerkendelsen fra andre giver noget selvværd, som er utrolig vigtig, hvis man skal træffe nogle gode valg,” siger Benny Würtz, der står bag projektet til DR.dk.

Mandag den 8. april holder Cabi årskonference på Christiansborg, hvor der er fokus på unge, der ikke er kommet i gang med uddannelse eller job. Se program

Sidste år havde 96.000 unge mellem 18 og 25 år ikke en ungdomsuddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. I Rudersdal, Gentofte og Furesø er kommunerne gået sammen med DBU om et projekt, der skal få unge i gang.

For mange unge får det konsekvenser senere i livet, hvis deres formelle skolegang stopper efter folkeskolen, forklarer Anne Görlich, der er adjunkt ved Center for Ungdomsstudier ved Aalborg Universitet i København, til DR.dk

“De får problemer med at etablere det, vi ser som et reelt voksenliv med et stabilt arbejde og en indkomst, hvor de kan etablere sig på boligmarkedet. De seneste tyve år har arbejdsmarkedet forandret sig, og kravene til uddannelse er blevet skærpet. Det gør det svært at finde arbejde uden en studentereksamen eller et eksamensbevis fra en erhvervsuddannelse,” siger hun til DR.dk

I flere kommuner prøver man at skubbe de unge, der ikke er kommet i gang med uddannelse efter folkeskolen, et skridt nærmere skolebænken.

Rudersdal, Gentofte og Furesø kommuner samarbejder med DBU om et projekt, hvor udvalgte unge får et kursus som fodboldtræner, og efterfølgende bliver sendt otte uger i praktik som hjælpetræner i en lokal idrætsforening.

“De får nogle ledelsesmæssige erfaringer og opdager, at der er nogle, der har brug for dem. Anerkendelsen fra andre giver noget selvværd, som er utrolig vigtig, hvis man skal træffe nogle gode valg,” siger Benny Würtz, der står bag projektet til DR.dk.

Mandag den 8. april holder Cabi årskonference på Christiansborg, hvor der er fokus på unge, der ikke er kommet i gang med uddannelse eller job. Se program

Be the first to comment

Leave a Reply