Besøg fra mountainbike-entusiaster gavner erhvervslivet i Silkeborg

MTB-entusiaster er med til at sætte Silkeborg Søhøjlandet – Danmarks Outdoor Hovedstad på landkortet.

I marts pegede Danmarks Idrætsforbund på Silkeborg som et af landets bedste områder for outdoor idræt med fokus på især skovidræt. I april følger VisitSilkeborg op med en fokuseret mountainbike-indsats, der skal være med til at styrke Silkeborgs position som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Indsatsen sker gennem strategisk pressearbejde, hvor otte mountainbike-entusiaster fra hele landet inviteres til at afprøve mountainbikefaciliteter og -oplevelser sammen med en række lokale mountainbikeog outdooraktører i Silkeborg. Formålet er at koble outdoor-idrætten og mountainbike-faciliteterne med byens lokale aktører og kommercielle virksomheder, der udbyder oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad.

Over weekenden den 6. – 7. april skal de otte mountainbike-entusiaster sammen med flere lokale, kommercielle aktører opleve mountainbike-sporene i Vesterskoven og Nordskoven, afprøve guidede ture, samt have gode madoplevelser fra Madselskabet, på St. Michaelsberg og på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter. Udover ovenstående bidrager også aktørerne MTBGuideSilkeborg, Singletracker, Scott Bikes, Badeanstalten Silkeborg, Nordisk Company, Hasenjagd samt Yeti til at fuldende den gode oplevelse i Silkeborg.

”Mange lokale aktører og overnatningssteder udbyder oplevelser i tråd med områdets position som Danmarks Outdoor Hovedstad. Gæsterne bliver således mødt med faciliteter, ture, udstyr, overnatning og oplevelser af høj kvalitet i Silkeborg. Det skal vi have fokus på til gavn for hele erhvervslivet i Silkeborg”, siger Liselotte Nis-Hanssen, Turistchef i Silkeborg.

Et eksempel er Hotel Scandic Silkeborg, hvor de otte mountainbikere bliver indlogeret under deres ophold. Hotellet tilbyder gode faciliteter for mountainbikere som aflåste pladser til cykelopbevaring samt værksted og ”pusle”-rum, hvor cyklerne kan rengøres og plejes.

”Vi vil gerne vise, at Silkeborg udover de fantastiske skovområder, søer og naturoplevelser, også har et stort udbud af outdoor-aktiviteter af enhver slags fra kano-, kajak- og SUP-ture over guidede vandre- og cykelture til ture på hesteryg og outdoor crossfit. Er man på jagt efter outdoor-oplevelser af høj kvalitet, findes de her i Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad”, slutter Liselotte Nis-Hanssen.

MTB-entusiaster er med til at sætte Silkeborg Søhøjlandet – Danmarks Outdoor Hovedstad på landkortet.

I marts pegede Danmarks Idrætsforbund på Silkeborg som et af landets bedste områder for outdoor idræt med fokus på især skovidræt. I april følger VisitSilkeborg op med en fokuseret mountainbike-indsats, der skal være med til at styrke Silkeborgs position som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Indsatsen sker gennem strategisk pressearbejde, hvor otte mountainbike-entusiaster fra hele landet inviteres til at afprøve mountainbikefaciliteter og -oplevelser sammen med en række lokale mountainbikeog outdooraktører i Silkeborg. Formålet er at koble outdoor-idrætten og mountainbike-faciliteterne med byens lokale aktører og kommercielle virksomheder, der udbyder oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad.

Over weekenden den 6. – 7. april skal de otte mountainbike-entusiaster sammen med flere lokale, kommercielle aktører opleve mountainbike-sporene i Vesterskoven og Nordskoven, afprøve guidede ture, samt have gode madoplevelser fra Madselskabet, på St. Michaelsberg og på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter. Udover ovenstående bidrager også aktørerne MTBGuideSilkeborg, Singletracker, Scott Bikes, Badeanstalten Silkeborg, Nordisk Company, Hasenjagd samt Yeti til at fuldende den gode oplevelse i Silkeborg.

”Mange lokale aktører og overnatningssteder udbyder oplevelser i tråd med områdets position som Danmarks Outdoor Hovedstad. Gæsterne bliver således mødt med faciliteter, ture, udstyr, overnatning og oplevelser af høj kvalitet i Silkeborg. Det skal vi have fokus på til gavn for hele erhvervslivet i Silkeborg”, siger Liselotte Nis-Hanssen, Turistchef i Silkeborg.

Et eksempel er Hotel Scandic Silkeborg, hvor de otte mountainbikere bliver indlogeret under deres ophold. Hotellet tilbyder gode faciliteter for mountainbikere som aflåste pladser til cykelopbevaring samt værksted og ”pusle”-rum, hvor cyklerne kan rengøres og plejes.

”Vi vil gerne vise, at Silkeborg udover de fantastiske skovområder, søer og naturoplevelser, også har et stort udbud af outdoor-aktiviteter af enhver slags fra kano-, kajak- og SUP-ture over guidede vandre- og cykelture til ture på hesteryg og outdoor crossfit. Er man på jagt efter outdoor-oplevelser af høj kvalitet, findes de her i Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad”, slutter Liselotte Nis-Hanssen.

Be the first to comment

Leave a Reply