Madanmeldelse Restaurant Seafood Aarhus – Velkommen hjem familien Hauge…!

Jeg bestilte bord på Seafood på deres pre-open aften i det at Kasper og Martin Hauge var tilbage på Aarhus havn efter 3 år fravær. Og jeg må sige at det var tiltrængt at få nye øjne på den meget besøgte fiskerestaurant, da den på igen måde de sidste par år har været et besøg værd. Servicen og maden har været skræmmende skidt, så jeg havde store forventninger da jeg hørte at Hauge familien havde overtaget roret igen.

 

Mit valg af menu

Stegte kammuslinger med sesamvinaigre, soya og forårsløg

Bouillabaisse med to slags fisk, blåmuslinger og jomfruhummer

Lun nøddetærte med vaniljeis

Pris 445,-

 

Min ledsagers menu

Grillede tigerrejer med syltet piment og avocado

Stegt Pighvar med kartofler og brunet smør

Kokos panna cotta med rom og kokosflager

Pris 507,-

 

Det startede med at vi fik serveret lækkert hjemmebagt brød med aioli med safran. Dog ikke tilført alt for meget safran, da det kan blive noget bittert. Vi valgte til menuen en hvidvin.  Super lækker, syrlig sprød riesling fra Mosel (Dr. Loosen) 365,- man får rigtig meget for prisen i dette glas, kan varmt anbefales.

 

Dejlige forretter

Mine kammussling var stegt til ug, det er svært at stege dem perfekt, men de var gyldenbrune og smagte dejligt af smør. God balance af syre, knas og sødme.

Tigerrejerne var dejlige sprøde ikke over tilberedt, fine syltede søde piment og den grove avocadomos smagte dejligt, men kunne godt tåle lidt mere syrlig af lime eller citron til de søde piment. Men alt i alt en dejlig forret.

 

Lun vaskeklud og sikke en pighvar

Vi en lun vaskeklud til vores hænder, en dejlig lille surprise, hvis man skulle have fedtet finger efter forretten.

I Bouillabaissen var der massere af skalddyr og hvid fisk. Den hvide fisk havde efter min mening fået lidt for meget den skal kun lige ned i den varme suppe inden servering. Den havde en dejlig smag af hummer, fisk og skalddyr. Smagen sad lige i skabet, meget afbalanceret med salt, syre og krydderier.  Det skulle efter sigende være en ”hemmelig” opskrift efter den gamle køkkenchef.

Pigvaren som vi bestilte havde jeg en forestilling om var et reelt stykke fisk, men den kom helt ind på tallerkenen som en rødspætte. Men hvilken lækkerbisken af en oplevelse, perfekt stegt og lækker brunede smør samt syrlige saltet kapres på toppen. Kødet var saftigt og den meget enkelte trio gjorde det til en virkelig dejligs smagsoplevelse.

 

Kanon anbefaling

Jeg elsker nøddetærte og denne er ikke en undtagelse. Godt bagt ikke for bombastisk, dog manglede jeg lidt syre til den meget søde og, salt nøddekaramelmasse.

Dagens anbefaling kom fra overtjeneren Christopher nemlig kokos panna cotta, han insisterede på at vi skulle smage den og det gjorde vi så.

Hold nu op hvor en god anbefaling. Cremede, fast og luftig med dejlig sød sprittende smag af rom. Meget lækker!

Konklusion

Mine forventninger blev indfriet og jeg må erkende at Aarhus har fået sin fiskerestaurant igen. De lækre og veltilberedte forretter, hovedretter og desserter er inderligt et besøg værd. Prisen er også der efter, men det er et prisniveau som man kan forvente af en fiskerestaurant i en storby.

De får karakteren 10 fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af restaurantens mål, med nogle mindre mangler. Jeg glæder mig til at besøge Restaurant Seafood igen i løbet af sommer og se op de kan opholde deres meget nærværende og imødekommende service, samt gode smagsoplevelser.

”Tak for mad”.

 

Anmeldt og skrevet af Daniel Busch.

Jeg bestilte bord på Seafood på deres pre-open aften i det at Kasper og Martin Hauge var tilbage på Aarhus havn efter 3 år fravær. Og jeg må sige at det var tiltrængt at få nye øjne på den meget besøgte fiskerestaurant, da den på igen måde de sidste par år har været et besøg værd. Servicen og maden har været skræmmende skidt, så jeg havde store forventninger da jeg hørte at Hauge familien havde overtaget roret igen.

 

Mit valg af menu

Stegte kammuslinger med sesamvinaigre, soya og forårsløg

Bouillabaisse med to slags fisk, blåmuslinger og jomfruhummer

Lun nøddetærte med vaniljeis

Pris 445,-

 

Min ledsagers menu

Grillede tigerrejer med syltet piment og avocado

Stegt Pighvar med kartofler og brunet smør

Kokos panna cotta med rom og kokosflager

Pris 507,-

 

Det startede med at vi fik serveret lækkert hjemmebagt brød med aioli med safran. Dog ikke tilført alt for meget safran, da det kan blive noget bittert. Vi valgte til menuen en hvidvin.  Super lækker, syrlig sprød riesling fra Mosel (Dr. Loosen) 365,- man får rigtig meget for prisen i dette glas, kan varmt anbefales.

 

Dejlige forretter

Mine kammussling var stegt til ug, det er svært at stege dem perfekt, men de var gyldenbrune og smagte dejligt af smør. God balance af syre, knas og sødme.

Tigerrejerne var dejlige sprøde ikke over tilberedt, fine syltede søde piment og den grove avocadomos smagte dejligt, men kunne godt tåle lidt mere syrlig af lime eller citron til de søde piment. Men alt i alt en dejlig forret.

 

Lun vaskeklud og sikke en pighvar

Vi en lun vaskeklud til vores hænder, en dejlig lille surprise, hvis man skulle have fedtet finger efter forretten.

I Bouillabaissen var der massere af skalddyr og hvid fisk. Den hvide fisk havde efter min mening fået lidt for meget den skal kun lige ned i den varme suppe inden servering. Den havde en dejlig smag af hummer, fisk og skalddyr. Smagen sad lige i skabet, meget afbalanceret med salt, syre og krydderier.  Det skulle efter sigende være en ”hemmelig” opskrift efter den gamle køkkenchef.

Pigvaren som vi bestilte havde jeg en forestilling om var et reelt stykke fisk, men den kom helt ind på tallerkenen som en rødspætte. Men hvilken lækkerbisken af en oplevelse, perfekt stegt og lækker brunede smør samt syrlige saltet kapres på toppen. Kødet var saftigt og den meget enkelte trio gjorde det til en virkelig dejligs smagsoplevelse.

 

Kanon anbefaling

Jeg elsker nøddetærte og denne er ikke en undtagelse. Godt bagt ikke for bombastisk, dog manglede jeg lidt syre til den meget søde og, salt nøddekaramelmasse.

Dagens anbefaling kom fra overtjeneren Christopher nemlig kokos panna cotta, han insisterede på at vi skulle smage den og det gjorde vi så.

Hold nu op hvor en god anbefaling. Cremede, fast og luftig med dejlig sød sprittende smag af rom. Meget lækker!

Konklusion

Mine forventninger blev indfriet og jeg må erkende at Aarhus har fået sin fiskerestaurant igen. De lækre og veltilberedte forretter, hovedretter og desserter er inderligt et besøg værd. Prisen er også der efter, men det er et prisniveau som man kan forvente af en fiskerestaurant i en storby.

De får karakteren 10 fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af restaurantens mål, med nogle mindre mangler. Jeg glæder mig til at besøge Restaurant Seafood igen i løbet af sommer og se op de kan opholde deres meget nærværende og imødekommende service, samt gode smagsoplevelser.

”Tak for mad”.

 

Anmeldt og skrevet af Daniel Busch.

Be the first to comment

Leave a Reply