Hans Kongelige Højhed Kronprinsen skyder VM Cross i gang i Aarhus på lørdag

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen skyder VM Cross i gang i Aarhus lørdag 30. marts. Billedet er fra Skole OL 2016. Foto: Lars Møller

Der er udsigt til en rigtig stor løbefest på lørdag, når VM Cross for første gang nogensinde afvikles på dansk jord. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrækker medaljer til seniorkvinderne til VM Cross og skyder flere af løbene i gang

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrækker medaljer til seniorkvinderne og skyder flere af løbene i gang ved VM i Cross; en af løbesportens ældste og fornemmeste discipliner. Det drejer sig om U20 herrer og motionsstafetløbet. Sidstnævnte skulle Kronprinsen selv have deltaget i. Grundet overbelastning af knæet løber han ikke selv med, som tidligere planlagt.

“H.K.H. Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark. Mændenes U20 klasse indeholder de absolut største løbetalenter verden har at byde på; udøvere, som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som IOC-medlem. Og senere vil han sende motionsstafetterne med folk i alle aldre afsted. Den rolle synes vi repræsenterer ånden i det danske VM-værtskab; en løbefest for alle med alle,” udtaler direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen.

De store løbestjerner er begyndt at ankomme i Aarhus og træner rundt i byen. Mere end 90 pressefolk fra hele verden er akkrediteret til VM Cross i Aarhus på lørdag, eventen transmitteres i 45 lande, og elitefeltet er rekordstort. En gigantisk målportal er ved at blive bygget op ved foden af Moesgaard Museum, og løbere på alle niveauer benytter i disse dage chancen til at afprøve den afmærkede rute.

Der er stadig åben for tilmelding til VM Cross-motionsløbet på aarhus2019.dk. Eventen er særdeles publikumsvenlig med rig mulighed for at se verdens bedste løbere helt tæt på. Tilskuere har gratis adgang til årets once-in-a-lifetime løbefest.

 

Det samlede program for VM Cross på lørdag ved Moesgaard Museum ser således ud:

Kl. 9.00 DM Cross Country UNGDOM

Kl.10.30 Velkomstceremoni

Kl. 11.00 Stafet 4 x 2 km

Kl. 11:35 U20 Kvinder 6 km

Kl. 12.10 U20 Herrer 8 km

Kl. 12.45 Medaljeceremoni WU20 Kvinder

Kl. 13.00 Senior Kvinder (plus VM-løbet ‘ “The Search”)

Kl. 13.45 Medaljeceremoni U20 Herrer

Kl. 14.00 Senior Herrer (plus VM-løbet ‘ “The Search”)

Kl. 14.45 Medaljeceremoni Senior Kvinder

Kl. 14.50 Medaljeceremoni Senior Herrer

Kl. 15.00 MOTIONSLØB: 4 X 2 KM ‘ Stafet

Kl. 15.45 MOTIONSLØB: 2 km ‘ Sprint

KL. 16:15 MOTIONSLØB: 4/8/12 km ‘ Cross/Trail

Se også programmet HER.

 

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

VM Cross 2019 foregår ved Moesgaard Museum i Aarhus lørdag 30. marts og for første gang nogensinde har alle mulighed for at løbe med. Umiddelbart efter verdensmeskerskaberne afvikles motionsløb på samme rute, og man kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4×2 km. IAAFs præsident, Sebastian Coe, stiller op i VM Cross motionsstafetten og løber selv alle fire runder (4×2 km). Læs mere HER.

 

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019

TID: Se eventprogram HER
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik
PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

OM CROSS: “Cross” er den danske betegnelse for “Cross Country”, som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.

VM CROSS DISTANCER: VM Cross består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4×2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4×2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
DANMARK SOM VÆRT FOR VM: Dansk Atletik var senest arrangør af et VM i atletik, da da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i København.

Der er udsigt til en rigtig stor løbefest på lørdag, når VM Cross for første gang nogensinde afvikles på dansk jord. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrækker medaljer til seniorkvinderne til VM Cross og skyder flere af løbene i gang

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrækker medaljer til seniorkvinderne og skyder flere af løbene i gang ved VM i Cross; en af løbesportens ældste og fornemmeste discipliner. Det drejer sig om U20 herrer og motionsstafetløbet. Sidstnævnte skulle Kronprinsen selv have deltaget i. Grundet overbelastning af knæet løber han ikke selv med, som tidligere planlagt.

“H.K.H. Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark. Mændenes U20 klasse indeholder de absolut største løbetalenter verden har at byde på; udøvere, som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som IOC-medlem. Og senere vil han sende motionsstafetterne med folk i alle aldre afsted. Den rolle synes vi repræsenterer ånden i det danske VM-værtskab; en løbefest for alle med alle,” udtaler direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen.

De store løbestjerner er begyndt at ankomme i Aarhus og træner rundt i byen. Mere end 90 pressefolk fra hele verden er akkrediteret til VM Cross i Aarhus på lørdag, eventen transmitteres i 45 lande, og elitefeltet er rekordstort. En gigantisk målportal er ved at blive bygget op ved foden af Moesgaard Museum, og løbere på alle niveauer benytter i disse dage chancen til at afprøve den afmærkede rute.

Der er stadig åben for tilmelding til VM Cross-motionsløbet på aarhus2019.dk. Eventen er særdeles publikumsvenlig med rig mulighed for at se verdens bedste løbere helt tæt på. Tilskuere har gratis adgang til årets once-in-a-lifetime løbefest.

 

Det samlede program for VM Cross på lørdag ved Moesgaard Museum ser således ud:

Kl. 9.00 DM Cross Country UNGDOM

Kl.10.30 Velkomstceremoni

Kl. 11.00 Stafet 4 x 2 km

Kl. 11:35 U20 Kvinder 6 km

Kl. 12.10 U20 Herrer 8 km

Kl. 12.45 Medaljeceremoni WU20 Kvinder

Kl. 13.00 Senior Kvinder (plus VM-løbet ‘ “The Search”)

Kl. 13.45 Medaljeceremoni U20 Herrer

Kl. 14.00 Senior Herrer (plus VM-løbet ‘ “The Search”)

Kl. 14.45 Medaljeceremoni Senior Kvinder

Kl. 14.50 Medaljeceremoni Senior Herrer

Kl. 15.00 MOTIONSLØB: 4 X 2 KM ‘ Stafet

Kl. 15.45 MOTIONSLØB: 2 km ‘ Sprint

KL. 16:15 MOTIONSLØB: 4/8/12 km ‘ Cross/Trail

Se også programmet HER.

 

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

VM Cross 2019 foregår ved Moesgaard Museum i Aarhus lørdag 30. marts og for første gang nogensinde har alle mulighed for at løbe med. Umiddelbart efter verdensmeskerskaberne afvikles motionsløb på samme rute, og man kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4×2 km. IAAFs præsident, Sebastian Coe, stiller op i VM Cross motionsstafetten og løber selv alle fire runder (4×2 km). Læs mere HER.

 

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019

TID: Se eventprogram HER
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik
PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

OM CROSS: “Cross” er den danske betegnelse for “Cross Country”, som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.

VM CROSS DISTANCER: VM Cross består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4×2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4×2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
DANMARK SOM VÆRT FOR VM: Dansk Atletik var senest arrangør af et VM i atletik, da da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i København.

Be the first to comment

Leave a Reply