Fødevarestyrelsen: Advarsel mod oliven og syltede agurker

Tip fra svenske fødevaremyndigheder om et parti sorte oliven og syltede agurker får Fødevarestyrelsen til at advare forbrugerne

Pressemeddelelse, Publiceret: 14. marts 2019

Har du købt sorte oliven eller syltede agurker med arabiske skrifttegn, mærket ‘FRO Alahmad AB NORRTÄLJE SHAMINA’, på etiketten, skal du kassere dem. Glassene er mærket ‘bedst før 20-02-2020’.

Det er det svenske Livsmedelsverket, som har fundet varerne hos en svensk grossist. Både oliven og agurker har en grim, afvigende lugt og er uden den lovpligtige sporbarhed, der gør, at myndighederne kan finde frem til producenten. Samtidig bærer glassene præg af at være ompakkede og ikke korrekt lukkede. Dermed kan fødevarerne være sundhedsskadelige.

Den svenske grossist oplyser, at varerne er købt uden sporbarhed af en person i Danmark. Fødevarestyrelsens Rejsehold har fundet frem til sælgeren, som dog nægter ethvert kendskab til sagen. Fødevarestyrelsens Rejsehold samarbejder med de svenske myndigheder om at finde frem til hvem, der har importeret varerne til Skandinavien.

Oliven.jpgAgurker.jpg

Tip fra svenske fødevaremyndigheder om et parti sorte oliven og syltede agurker får Fødevarestyrelsen til at advare forbrugerne

Pressemeddelelse, Publiceret: 14. marts 2019

Har du købt sorte oliven eller syltede agurker med arabiske skrifttegn, mærket ‘FRO Alahmad AB NORRTÄLJE SHAMINA’, på etiketten, skal du kassere dem. Glassene er mærket ‘bedst før 20-02-2020’.

Det er det svenske Livsmedelsverket, som har fundet varerne hos en svensk grossist. Både oliven og agurker har en grim, afvigende lugt og er uden den lovpligtige sporbarhed, der gør, at myndighederne kan finde frem til producenten. Samtidig bærer glassene præg af at være ompakkede og ikke korrekt lukkede. Dermed kan fødevarerne være sundhedsskadelige.

Den svenske grossist oplyser, at varerne er købt uden sporbarhed af en person i Danmark. Fødevarestyrelsens Rejsehold har fundet frem til sælgeren, som dog nægter ethvert kendskab til sagen. Fødevarestyrelsens Rejsehold samarbejder med de svenske myndigheder om at finde frem til hvem, der har importeret varerne til Skandinavien.

Oliven.jpgAgurker.jpg

Be the first to comment

Leave a Reply