MEGET GERNE FLERE KVINDER I POLITIET

Danmarks første kvindelige politibetjent blev ansat i 1911 i Aalborg. I 1914 fulgte Københavns Politi trop med ansættelsen af to kvinder. I 1940 var der i alt atten kvindelige betjente i dansk politi. Men det var først den 1. maj 1977, at de første kvindelige politibetjente startede på politiuddannelsen, fik uniformer og blev ansat på samme vilkår som deres mandlige kolleger.

På dette hold af politistuderende var blandt andet Hanne Simonsen. At der kom en kvinde, når man ringede efter politiet, blev en stor historie i medierne. I dag er kvindelige politibetjente heldigvis ikke længere en nyhed.

Siden 1977 er mange kvinder nemlig blevet uddannet til politibetjente. I dag udgør kvinderne cirka 16 procent af politistyrken, men hvert år kommer der heldigvis flere og flere, og på holdet af politistuderende, der startede på Politiskolen den 1. februar 2019, var næsten hver tredje kvinde.

Vi opfordrer altid alle kvalificerede til at søge ind til politiet, men netop i dag på kvindernes kampdag må det særligt være på sin plads med en opfordring til, at flere kvinder trækker i den blå politiskjorte. Så hvis du er i god fysisk form, har gode faglige kundskaber samt hjerte og næver på rette sted, så bør du gøre ligesom Hanne og søge ind på Politiskolen – du kan læse mere på politi.dk/politiskolen.

MEGET GERNE FLERE KVINDER I POLITIETDanmarks første kvindelige politibetjent blev ansat i 1911 i Aalborg. I 1914 fulgte Københavns Politi trop med ansættelsen af to kvinder. I 1940 var der i alt atten kvindelige betjente i dansk politi. Men det var først den 1. maj 1977, at de første kvindelige politibetjente startede på politiuddannelsen, fik uniformer og blev ansat på samme vilkår som deres mandlige kolleger.På dette hold af politistuderende var blandt andet Hanne Simonsen. At der kom en kvinde, når man ringede efter politiet, blev en stor historie i medierne. I dag er kvindelige politibetjente heldigvis ikke længere en nyhed.Siden 1977 er mange kvinder nemlig blevet uddannet til politibetjente. I dag udgør kvinderne cirka 16 procent af politistyrken, men hvert år kommer der heldigvis flere og flere, og på holdet af politistuderende, der startede på Politiskolen den 1. februar 2019, var næsten hver tredje kvinde.Vi opfordrer altid alle kvalificerede til at søge ind til politiet, men netop i dag på kvindernes kampdag må det særligt være på sin plads med en opfordring til, at flere kvinder trækker i den blå politiskjorte. Så hvis du er i god fysisk form, har gode faglige kundskaber samt hjerte og næver på rette sted, så bør du gøre ligesom Hanne og søge ind på Politiskolen – du kan læse mere på politi.dk/politiskolen.Glædelig kampdag!

Slået op af Politi i Fredag den 8. marts 2019

Danmarks første kvindelige politibetjent blev ansat i 1911 i Aalborg. I 1914 fulgte Københavns Politi trop med ansættelsen af to kvinder. I 1940 var der i alt atten kvindelige betjente i dansk politi. Men det var først den 1. maj 1977, at de første kvindelige politibetjente startede på politiuddannelsen, fik uniformer og blev ansat på samme vilkår som deres mandlige kolleger.

På dette hold af politistuderende var blandt andet Hanne Simonsen. At der kom en kvinde, når man ringede efter politiet, blev en stor historie i medierne. I dag er kvindelige politibetjente heldigvis ikke længere en nyhed.

Siden 1977 er mange kvinder nemlig blevet uddannet til politibetjente. I dag udgør kvinderne cirka 16 procent af politistyrken, men hvert år kommer der heldigvis flere og flere, og på holdet af politistuderende, der startede på Politiskolen den 1. februar 2019, var næsten hver tredje kvinde.

Vi opfordrer altid alle kvalificerede til at søge ind til politiet, men netop i dag på kvindernes kampdag må det særligt være på sin plads med en opfordring til, at flere kvinder trækker i den blå politiskjorte. Så hvis du er i god fysisk form, har gode faglige kundskaber samt hjerte og næver på rette sted, så bør du gøre ligesom Hanne og søge ind på Politiskolen – du kan læse mere på politi.dk/politiskolen.

MEGET GERNE FLERE KVINDER I POLITIETDanmarks første kvindelige politibetjent blev ansat i 1911 i Aalborg. I 1914 fulgte Københavns Politi trop med ansættelsen af to kvinder. I 1940 var der i alt atten kvindelige betjente i dansk politi. Men det var først den 1. maj 1977, at de første kvindelige politibetjente startede på politiuddannelsen, fik uniformer og blev ansat på samme vilkår som deres mandlige kolleger.På dette hold af politistuderende var blandt andet Hanne Simonsen. At der kom en kvinde, når man ringede efter politiet, blev en stor historie i medierne. I dag er kvindelige politibetjente heldigvis ikke længere en nyhed.Siden 1977 er mange kvinder nemlig blevet uddannet til politibetjente. I dag udgør kvinderne cirka 16 procent af politistyrken, men hvert år kommer der heldigvis flere og flere, og på holdet af politistuderende, der startede på Politiskolen den 1. februar 2019, var næsten hver tredje kvinde.Vi opfordrer altid alle kvalificerede til at søge ind til politiet, men netop i dag på kvindernes kampdag må det særligt være på sin plads med en opfordring til, at flere kvinder trækker i den blå politiskjorte. Så hvis du er i god fysisk form, har gode faglige kundskaber samt hjerte og næver på rette sted, så bør du gøre ligesom Hanne og søge ind på Politiskolen – du kan læse mere på politi.dk/politiskolen.Glædelig kampdag!

Slået op af Politi i Fredag den 8. marts 2019

Be the first to comment

Leave a Reply