Historisk dag for jysk del af Politiskolen

Politiskolenfoto Niclas Jessen

De første nyuddannede betjente fra politiets midlertidige skole i Fredericia modtager torsdag deres eksamensbevis. Umiddelbart efter tager justitsministeren og rigspolitichefen det første spadestik til den nye, permanente afdeling af Politiskolen i Vejle.

Den midlertidige afdeling af Politiskolen i Fredericia slog dørene op i oktober 2018, og allerede nu er de første to hold betjente flyvefærdige. Der er tale om i alt 40 nye betjente, som skal fordeles ud på fem forskellige politikredse. De 40 nyuddannede betjente begyndte deres uddannelse på Politiskolen i Brøndby, men flyttede til den nyoprettede afdeling i Fredericia, da den åbnede sidste år.

 

Faciliteter i top

Michelle Hansen er en af de studerende, som startede på Sjælland, og som nu sætter et jysk punktum for sin uddannelse. Hun er ikke i tvivl om, at det har været en stor fordel for hende at rykke vest for Storebælt.

“Det har betydet meget for mig personligt, at jeg ikke behøvede at være væk fra familie, venner og hjem, mens jeg uddannede mig. Den nye skole har fungeret rigtig godt. Selvom den er midlertidig, har faciliteterne været nye og helt i top”,  siger hun.

Tiltrække nye studerende

Afdelingsleder på den jyske del af Politiskolen, Lars Bo Hansen, genkender Michelle Hansens holdning fra mange af skolens øvrige 300 studerende.

“Vi er kommet rigtig godt i gang. Der har stort set ikke været nogen opstartsproblemer, og alle har været tilfredse med at flytte til Jylland. Både medarbejdere og studerende har taget godt imod det. Det, at vi ligger i Jylland, har også gjort, at vi kan tiltrække nogle studerende til skolen, som ikke ville have søgt, hvis uddannelsen kun lå i Brøndby”, siger han og fortæller videre, at der starter to nye klasser på skolen i Fredericia 1. februar, mens man i maj tager tre nye klasser ind, for at imødekomme den store søgning til uddannelsen.

 

Første spadestik

Den midlertidige afdeling i Fredericia skal efter planen fungere indtil 2020, hvor den permanente del af skolen står færdigopført i Vejle. Og blot en god time efter dimissionen i Fredericia er overstået torsdag, tager justitsministeren og rigspolitichefen det første spadestik på byggegrunden på Soldalen i Vejle, hvor cirka 20.000 m2 skal ombygges og nybygges frem mod den planlagte åbning ultimo 2020.

 

Den eksisterende ejendom på Soldalen 8 vil blive indrettet med et personale- og administrationsafsnit samt overnatningsmuligheder i forbindelse med efter- og videreuddannelse. I forlængelse af den eksisterende bygning vil der blive opført en ny tilbygning, der kommer til at indeholde bl.a. klasselokaler, træningsrum, auditorium og idrætssal. Herudover vil der på den tilstødende adresse Soldalen 12 blive indrettet skydebane og indendørs og udendørs faciliteter til træningsforløb.

Fordelingen af de nyuddannede betjente fra Politiskolens center i Fredericia:

Syd- og Sønderjyllands politikreds 12

Østjyllands politikreds 8

Sydøstjyllands politikreds 7

Nordjyllands politikreds      3

Midt og Vestjyllands politikreds 9

Orlov:                                   1

De første nyuddannede betjente fra politiets midlertidige skole i Fredericia modtager torsdag deres eksamensbevis. Umiddelbart efter tager justitsministeren og rigspolitichefen det første spadestik til den nye, permanente afdeling af Politiskolen i Vejle.

Den midlertidige afdeling af Politiskolen i Fredericia slog dørene op i oktober 2018, og allerede nu er de første to hold betjente flyvefærdige. Der er tale om i alt 40 nye betjente, som skal fordeles ud på fem forskellige politikredse. De 40 nyuddannede betjente begyndte deres uddannelse på Politiskolen i Brøndby, men flyttede til den nyoprettede afdeling i Fredericia, da den åbnede sidste år.

 

Faciliteter i top

Michelle Hansen er en af de studerende, som startede på Sjælland, og som nu sætter et jysk punktum for sin uddannelse. Hun er ikke i tvivl om, at det har været en stor fordel for hende at rykke vest for Storebælt.

“Det har betydet meget for mig personligt, at jeg ikke behøvede at være væk fra familie, venner og hjem, mens jeg uddannede mig. Den nye skole har fungeret rigtig godt. Selvom den er midlertidig, har faciliteterne været nye og helt i top”,  siger hun.

Tiltrække nye studerende

Afdelingsleder på den jyske del af Politiskolen, Lars Bo Hansen, genkender Michelle Hansens holdning fra mange af skolens øvrige 300 studerende.

“Vi er kommet rigtig godt i gang. Der har stort set ikke været nogen opstartsproblemer, og alle har været tilfredse med at flytte til Jylland. Både medarbejdere og studerende har taget godt imod det. Det, at vi ligger i Jylland, har også gjort, at vi kan tiltrække nogle studerende til skolen, som ikke ville have søgt, hvis uddannelsen kun lå i Brøndby”, siger han og fortæller videre, at der starter to nye klasser på skolen i Fredericia 1. februar, mens man i maj tager tre nye klasser ind, for at imødekomme den store søgning til uddannelsen.

 

Første spadestik

Den midlertidige afdeling i Fredericia skal efter planen fungere indtil 2020, hvor den permanente del af skolen står færdigopført i Vejle. Og blot en god time efter dimissionen i Fredericia er overstået torsdag, tager justitsministeren og rigspolitichefen det første spadestik på byggegrunden på Soldalen i Vejle, hvor cirka 20.000 m2 skal ombygges og nybygges frem mod den planlagte åbning ultimo 2020.

 

Den eksisterende ejendom på Soldalen 8 vil blive indrettet med et personale- og administrationsafsnit samt overnatningsmuligheder i forbindelse med efter- og videreuddannelse. I forlængelse af den eksisterende bygning vil der blive opført en ny tilbygning, der kommer til at indeholde bl.a. klasselokaler, træningsrum, auditorium og idrætssal. Herudover vil der på den tilstødende adresse Soldalen 12 blive indrettet skydebane og indendørs og udendørs faciliteter til træningsforløb.

Fordelingen af de nyuddannede betjente fra Politiskolens center i Fredericia:

Syd- og Sønderjyllands politikreds 12

Østjyllands politikreds 8

Sydøstjyllands politikreds 7

Nordjyllands politikreds      3

Midt og Vestjyllands politikreds 9

Orlov:                                   1

Be the first to comment

Leave a Reply