L&F takker for fokus på generationsskifte i finansloven

Landbrug & Fødevarer glæder sig over finansloven, hvor der sættes penge af til at hjælpe med generationsskifte i landbruget.

Dansk landbrug står over for et stort generationsskifte, da mange ældre landmænd er på vej ud af erhvervet.

 

Derfor glæder erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer sig over den netop præsenterede finanslov, hvor Dansk Folkeparti har kæmpet for, at der nu sættes 70 mio. kr. af til at indføre en sælgerpantebrevsmodel.

 

– Jeg vil gerne takke Dansk Folkeparti og regeringen for at have lyttet til vores erhvervs udfordringer med generationsskifte. Det giver god mulighed for, at de nuværende landmænd kan hjælpe den næste generation godt i gang, så vi også i fremtiden kan have et stærkt landbrug i Danmark, siger Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer.

 

De nuværende skattevilkår for sælgerpantebreve betyder, at det er ekstra svært for den nye generation af landmænd at overtage driften af de danske landbrug. Men med en sælgerpantebrevsmodel vil sælgeren af et landbrug kunne udstede et sælgerpantebrev og først betale skat, efterhånden som pengene bliver betalt tilbage.

 

Derfor opfordrer Landbrug & Fødevarer til, at  der hurtigt bliver udarbejdet en bedre model for beskatning af sælgerpantebreve.

 

Unødvendige afgifter

 

Landbrug & Fødevarer roser også beslutningen om at afskaffe foderfosfatafgiften, der siden 2004 har gjort foder til grise og fjerkræ – og dermed produktionsomkostningerne – dyrere for danske landmænd.

 

– Danske landmænd har over årtier på ansvarlig vis sænket forbruget af fosfor. I august sidste år fik vi en ny regulering for tilførsel af fosfor i landbruget, og derfor er der ikke længere brug for denne afgift. Vi mener, det er sund fornuft at lette bureaukratiet i erhvervslivet og fjerne denne form for dobbeltregulering, siger Martin Merrild.

 

Han glæder sig desuden over, at man i finansloven lægger op til flere tiltag, der inkluderer landbrugsuddannelserne.

 

Der bliver bl.a. sat penge af til at ligestille landbrugsuddannelserne med andre kostskolemiljøer.

Landbrug & Fødevarer glæder sig over finansloven, hvor der sættes penge af til at hjælpe med generationsskifte i landbruget.

Dansk landbrug står over for et stort generationsskifte, da mange ældre landmænd er på vej ud af erhvervet.

 

Derfor glæder erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer sig over den netop præsenterede finanslov, hvor Dansk Folkeparti har kæmpet for, at der nu sættes 70 mio. kr. af til at indføre en sælgerpantebrevsmodel.

 

– Jeg vil gerne takke Dansk Folkeparti og regeringen for at have lyttet til vores erhvervs udfordringer med generationsskifte. Det giver god mulighed for, at de nuværende landmænd kan hjælpe den næste generation godt i gang, så vi også i fremtiden kan have et stærkt landbrug i Danmark, siger Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer.

 

De nuværende skattevilkår for sælgerpantebreve betyder, at det er ekstra svært for den nye generation af landmænd at overtage driften af de danske landbrug. Men med en sælgerpantebrevsmodel vil sælgeren af et landbrug kunne udstede et sælgerpantebrev og først betale skat, efterhånden som pengene bliver betalt tilbage.

 

Derfor opfordrer Landbrug & Fødevarer til, at  der hurtigt bliver udarbejdet en bedre model for beskatning af sælgerpantebreve.

 

Unødvendige afgifter

 

Landbrug & Fødevarer roser også beslutningen om at afskaffe foderfosfatafgiften, der siden 2004 har gjort foder til grise og fjerkræ – og dermed produktionsomkostningerne – dyrere for danske landmænd.

 

– Danske landmænd har over årtier på ansvarlig vis sænket forbruget af fosfor. I august sidste år fik vi en ny regulering for tilførsel af fosfor i landbruget, og derfor er der ikke længere brug for denne afgift. Vi mener, det er sund fornuft at lette bureaukratiet i erhvervslivet og fjerne denne form for dobbeltregulering, siger Martin Merrild.

 

Han glæder sig desuden over, at man i finansloven lægger op til flere tiltag, der inkluderer landbrugsuddannelserne.

 

Der bliver bl.a. sat penge af til at ligestille landbrugsuddannelserne med andre kostskolemiljøer.

Be the first to comment

Leave a Reply