Kogende finale

Tedy Car banner 2

Uafgjort i 1. DM-finale i Skjern betyder, at vinderen den 29. maj i JYSK arena er dansk mester.

Nikolaj Markussen skød Bjerringbro-Silkeborg på 29-27, men to Ivanisevic-redninger sikrede Skjern udligningen og uafgjort i den første DM-finale. Flere Søren Rasmussen-parader i værternes sidste angreb gør, at Bjerringbro-Silkeborg kan afgøre finaleserien i JYSK arena. Men det kan Skjern også. Alt er i spil tirsdag den 29. maj!

Første guldkamp var i en svedig og hed Skjern Bank Arena, men Bjerringbro-Silkeborg indledte med mere coolness end et savannedyr måtte føle på Antarktis. Selvtilliden i angrebsspillet var enorm. Bedst illustreret ved Sebastian Skubes overlegne vip til Nikolaj Øris efter 13 minutter.

Nikolaj Markussen, Nikolaj Øris og Jacob Lassen var afslutterne med præcision som verdensmestre i dart. Sebastian Skube fordelte baller, der var sødere end et kilo haribo. Og stregduoen med Jesper Nøddesbo og Michael Knudsen slæbte som betonarbejdere og fyldte som bisonokser.

16 minutter uden tekniske fejl
Der gik mere end 16 minutter, før Sebastian Skube overplacerede en aflevering til Jacob Lassen og dermed lavede gæsternes første tekniske fejl. 16 minutter! Så spiller man godt… Og da Jacob Lassen sendte Jesper Konradsson af – som i fuldstændig af – førte Bjerringbro-Silkeborg med 13-8.

Det var ikke kun deres angrebsspilleres fortjeneste. Vagthunden Stefan Hundstrup stod forrest og delte tæsk ud, Klaus Thomsen delte flere ud inde bagved, og allerbagerst slog Søren Rasmussen bare ud efter værternes afslutninger. Skjern havde væsentlig vanskeligere ved at komme til deres mål, end Bjerringbro-Silkeborg havde det.

Gæsterne slap sågar fint ud af en periode tidligt i kampen, hvor både Stefan Hundstrup og Rasmus Jensen var udvist, og første halvleg var tæt på perfekt i den vestjyske hal, som speakeren før kampen proklamerede var Danmarks bedste hjemmebane.

Hallen selvantændte
Publikum forsøgte at leve op til titlen, da de rejste sig for at bakke deres helte op, selvom de var nede med 15-9. Og opbakningen så faktisk ud til at have effekt. Kort før pausen reducerede værterne til 15-12, og på tribunerne var de ved at selvantænde. Det lød som om, at de grønne havde vundet guldet.

Jublen blev heller ikke mindre, når det var publikums yndling Tibor Ivanisevic, der tog fra i kassen, og den serbiske sprællemand startede også godt ud efter pausen. Så godt, at værterne reducerede føringen til to mål og testede både nerver og evner hos Bjerringbro-Silkeborg.

Markussen skød hul
De bestod testen i første omgang. Nikolaj Markussen skød et dybt hul på Tibor Ivanisevic, og gæsternes momentum var genoprettet i Skjern Bank Arena. I overtal sendte netop Markussen sit hold foran med 22-18 og løb baglæns retur med spredte arme og en ”kom bare an”-attitude til både Skjern-forsvar og Skjern-tilhængere.

Men Bjerringbro-Silkeborg skulle blive meget mere pressede end det. Syv minutter før tid reducerede Jesper Konradsson til 26-25, og minuttet efter udlignede Kasper Søndergaard til 26-26. Skjern gjorde ondt på Bjerringbro-Silkeborg i 7-mod-6, og hallen kogte som gryder på en pastarestaurant.

Begge hold kunne have vundet. Nikolaj Markussen bragte Bjerringbro-Silkeborg tilbage på +2, men Skjern udlignede og havde kampens sidste angreb. Rasmussen reddede ad flere omgange, og så skal det hele afgøres i JYSK arena. Altså med mindre de to hold spiller uafgjort igen. Så venter en 3. kamp i Skjern.

Der er returkamp i JYSK arena tirsdag den 29. maj kl. 19.30, og alle billetter – både siddepladser og ståpladser – er revet væk. Det bliver endnu en kogende finale.

Kampfakta:
Skjern Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 29-29 (12-15)
Topscorer Skjern Håndbold: Eivind Tangen 9
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 10
Tilskuertal: 3.264 tilskuere i Skjern Bank Arena

Af Jonas Løytved

Uafgjort i 1. DM-finale i Skjern betyder, at vinderen den 29. maj i JYSK arena er dansk mester.

Nikolaj Markussen skød Bjerringbro-Silkeborg på 29-27, men to Ivanisevic-redninger sikrede Skjern udligningen og uafgjort i den første DM-finale. Flere Søren Rasmussen-parader i værternes sidste angreb gør, at Bjerringbro-Silkeborg kan afgøre finaleserien i JYSK arena. Men det kan Skjern også. Alt er i spil tirsdag den 29. maj!

Første guldkamp var i en svedig og hed Skjern Bank Arena, men Bjerringbro-Silkeborg indledte med mere coolness end et savannedyr måtte føle på Antarktis. Selvtilliden i angrebsspillet var enorm. Bedst illustreret ved Sebastian Skubes overlegne vip til Nikolaj Øris efter 13 minutter.

Nikolaj Markussen, Nikolaj Øris og Jacob Lassen var afslutterne med præcision som verdensmestre i dart. Sebastian Skube fordelte baller, der var sødere end et kilo haribo. Og stregduoen med Jesper Nøddesbo og Michael Knudsen slæbte som betonarbejdere og fyldte som bisonokser.

16 minutter uden tekniske fejl
Der gik mere end 16 minutter, før Sebastian Skube overplacerede en aflevering til Jacob Lassen og dermed lavede gæsternes første tekniske fejl. 16 minutter! Så spiller man godt… Og da Jacob Lassen sendte Jesper Konradsson af – som i fuldstændig af – førte Bjerringbro-Silkeborg med 13-8.

Det var ikke kun deres angrebsspilleres fortjeneste. Vagthunden Stefan Hundstrup stod forrest og delte tæsk ud, Klaus Thomsen delte flere ud inde bagved, og allerbagerst slog Søren Rasmussen bare ud efter værternes afslutninger. Skjern havde væsentlig vanskeligere ved at komme til deres mål, end Bjerringbro-Silkeborg havde det.

Gæsterne slap sågar fint ud af en periode tidligt i kampen, hvor både Stefan Hundstrup og Rasmus Jensen var udvist, og første halvleg var tæt på perfekt i den vestjyske hal, som speakeren før kampen proklamerede var Danmarks bedste hjemmebane.

Hallen selvantændte
Publikum forsøgte at leve op til titlen, da de rejste sig for at bakke deres helte op, selvom de var nede med 15-9. Og opbakningen så faktisk ud til at have effekt. Kort før pausen reducerede værterne til 15-12, og på tribunerne var de ved at selvantænde. Det lød som om, at de grønne havde vundet guldet.

Jublen blev heller ikke mindre, når det var publikums yndling Tibor Ivanisevic, der tog fra i kassen, og den serbiske sprællemand startede også godt ud efter pausen. Så godt, at værterne reducerede føringen til to mål og testede både nerver og evner hos Bjerringbro-Silkeborg.

Markussen skød hul
De bestod testen i første omgang. Nikolaj Markussen skød et dybt hul på Tibor Ivanisevic, og gæsternes momentum var genoprettet i Skjern Bank Arena. I overtal sendte netop Markussen sit hold foran med 22-18 og løb baglæns retur med spredte arme og en ”kom bare an”-attitude til både Skjern-forsvar og Skjern-tilhængere.

Men Bjerringbro-Silkeborg skulle blive meget mere pressede end det. Syv minutter før tid reducerede Jesper Konradsson til 26-25, og minuttet efter udlignede Kasper Søndergaard til 26-26. Skjern gjorde ondt på Bjerringbro-Silkeborg i 7-mod-6, og hallen kogte som gryder på en pastarestaurant.

Begge hold kunne have vundet. Nikolaj Markussen bragte Bjerringbro-Silkeborg tilbage på +2, men Skjern udlignede og havde kampens sidste angreb. Rasmussen reddede ad flere omgange, og så skal det hele afgøres i JYSK arena. Altså med mindre de to hold spiller uafgjort igen. Så venter en 3. kamp i Skjern.

Der er returkamp i JYSK arena tirsdag den 29. maj kl. 19.30, og alle billetter – både siddepladser og ståpladser – er revet væk. Det bliver endnu en kogende finale.

Kampfakta:
Skjern Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 29-29 (12-15)
Topscorer Skjern Håndbold: Eivind Tangen 9
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 10
Tilskuertal: 3.264 tilskuere i Skjern Bank Arena

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply