To sigtet for at køre uden førerret

To personer er blevet sigtet for at overlade deres køretøj til en person, der ikke har førerret.

I det ene tilfælde blev en 18-årig fyr sigtet for at overlade bilen til en anden 18-årig, som ikke havde fået et kørekort. Bilen blev standset lige efter midnat natten til lørdag på Østergade. Den 18-årige bag rattet får bøde for at køre uden kørekort, og bilens ejer, som også sad i bilen, får altså bøde for at overlade køretøjet til ham uden kørekort.

I en lidt anden sag bliver moderen til en 17-årig fyr sigtet for at lade ham køre i bilen. Den 17-årige har dog fået kørekort, men som 17-årig må man kun sidde bag rattet hvis der sidder en erfaren bilist ved siden af – og da politiet standsede ham om natten på Nylandsvej, var han alene. Det koster en bøde til ham på mindst 3.000 kroner – og altså også en bøde til moderen, der har ladet ham køre i sin bil.

To personer er blevet sigtet for at overlade deres køretøj til en person, der ikke har førerret.

I det ene tilfælde blev en 18-årig fyr sigtet for at overlade bilen til en anden 18-årig, som ikke havde fået et kørekort. Bilen blev standset lige efter midnat natten til lørdag på Østergade. Den 18-årige bag rattet får bøde for at køre uden kørekort, og bilens ejer, som også sad i bilen, får altså bøde for at overlade køretøjet til ham uden kørekort.

I en lidt anden sag bliver moderen til en 17-årig fyr sigtet for at lade ham køre i bilen. Den 17-årige har dog fået kørekort, men som 17-årig må man kun sidde bag rattet hvis der sidder en erfaren bilist ved siden af – og da politiet standsede ham om natten på Nylandsvej, var han alene. Det koster en bøde til ham på mindst 3.000 kroner – og altså også en bøde til moderen, der har ladet ham køre i sin bil.

Be the first to comment

Leave a Reply