Mad-passion, nicheprodukter og de gode idéer i fokus på Foodexpo

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Når Nordens største fødevaremesse Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 18.-20. marts 2018, bliver der ekstra fokus på små og opfindsomme fødevarevirksomheder – en række af dem er lokale producenter fra regionen.

Foodexpo er i vækst og udvider med to haller til marts. Blandt de spændende fokusområder er Gastronomitorvet og Food Market. Her præsenterer spændende, lokale fødevareproducenter deres inspirerende nyheder for de professionelle indkøbere, der kommer fra hele landets detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen.

– I Hal K, hvor Gastronomitorvet og Food Market er placeret, kan indkøberne opleve ægte torvestemning, når flere lokale fødevareproducenter byder indenfor til ekstraordinære smagsoplevelser, hvor høj kvalitet og lækre, nicheorienterede råvarer er i fokus, siger Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder Foodexpo.
Miljøvenlige og lokale specialiteter på menuen

Blandt udstillerne, der præsenterer anderledes råvarer, er den danske start-up-virksomhed Enorm, der blandt andet sælger snackprodukter og toppings med insekter. Her har man store forventninger til deltagelsen på Foodexpo.

– Vi vil gerne gøre en forskel, og insekter kan virkelig rykke noget i forhold til en mere miljøvenlig fødevareproduktion. Første skridt på vejen er at få så mange som muligt til at anerkende insekter som fødevarer, og derfor håber vi også at få insekter på menuer og buffeter, så flere får smagt på de sprøde proteinrige larver. Selvom en orm er lille, kan vi sammen gøre en ENORM forskel.  Det budskab vil vi bruge Foodexpo til at udbrede, siger Jane L. Sam fra Enorm Food.

Foodexpo viser også nyheder fra en række lokale fødevareproducenter, herunder virksomheden Vesterhavsmost:

– Udover at præsentere messens besøgende for vores high-end æblemost, så introducerer vi en verdensnyhed i form af æblegranulat, hvor vi udnytter pulpen, der bliver tilovers, når vi presser saften ud af æblerne. Med denne æblegranulat, som for eksempel kan benyttes i bagerier, rammer vi spot on tidens trend: Der er nul madspild, pulpen har et højt fiberindhold på 35 procent, det indeholder 42 procent naturligt sukker, det er glutenfrit, der er ingen E-numre, der indgår proteiner i produktet, og det har et højt indhold af pektin, hvilket betyder, at det kan bruges til at jævne fødevarer med. Vi glæder os til at vise nyhederne på Foodexpo, som er en oplagt chance for os til at komme i kontakt med både detailhandlen og hotel- og restaurationsbranchen, siger Søren Laubjerg, indehaver af Vesterhavsmost.

Initiativ med synlig effekt

Dorte Storper, der er direktør i Videncenter for Fødevareudvikling, vurderer, at Foodexpos initiativ med Gastronomitorvet og Food Market vil få synlig og positiv effekt for udbredelsen af nye, spændende danske special-fødevarer.

– Der er et enormt potentiale hos de mange små og mellemstore fødevareproducenter. Dette projekt vil hjælpe med at synliggøre et stort antal spændende kvalitetsprodukter fra regionen og hele Danmark. Foodexpo kommer til at virke som et inspirerende udstillingsvindue for råvarer og fødevarer fra de forskellige egne, og det vil medvirke til, at køkkenerne rundt om i landet i stigende grad får øjnene op for mulighederne. I sidste ende kommer de nye samarbejder mellem lokale fødevareleverandører og landets restauranter, hoteller, kantiner og cafeer forbrugerne til gode via endnu bedre madoplevelser. Hos Videncenter for Fødevareudvikling er vi sikre på, at der vil komme både bedre business og vækst ud af dette initiativ, siger Dorte Storper.

Gastronomitorvet og Food Market er støttet af Region Midtjylland.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning søndag 18. marts – tirsdag 20. marts 2018.

Når Nordens største fødevaremesse Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 18.-20. marts 2018, bliver der ekstra fokus på små og opfindsomme fødevarevirksomheder – en række af dem er lokale producenter fra regionen.

Foodexpo er i vækst og udvider med to haller til marts. Blandt de spændende fokusområder er Gastronomitorvet og Food Market. Her præsenterer spændende, lokale fødevareproducenter deres inspirerende nyheder for de professionelle indkøbere, der kommer fra hele landets detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen.

– I Hal K, hvor Gastronomitorvet og Food Market er placeret, kan indkøberne opleve ægte torvestemning, når flere lokale fødevareproducenter byder indenfor til ekstraordinære smagsoplevelser, hvor høj kvalitet og lækre, nicheorienterede råvarer er i fokus, siger Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder Foodexpo.
Miljøvenlige og lokale specialiteter på menuen

Blandt udstillerne, der præsenterer anderledes råvarer, er den danske start-up-virksomhed Enorm, der blandt andet sælger snackprodukter og toppings med insekter. Her har man store forventninger til deltagelsen på Foodexpo.

– Vi vil gerne gøre en forskel, og insekter kan virkelig rykke noget i forhold til en mere miljøvenlig fødevareproduktion. Første skridt på vejen er at få så mange som muligt til at anerkende insekter som fødevarer, og derfor håber vi også at få insekter på menuer og buffeter, så flere får smagt på de sprøde proteinrige larver. Selvom en orm er lille, kan vi sammen gøre en ENORM forskel.  Det budskab vil vi bruge Foodexpo til at udbrede, siger Jane L. Sam fra Enorm Food.

Foodexpo viser også nyheder fra en række lokale fødevareproducenter, herunder virksomheden Vesterhavsmost:

– Udover at præsentere messens besøgende for vores high-end æblemost, så introducerer vi en verdensnyhed i form af æblegranulat, hvor vi udnytter pulpen, der bliver tilovers, når vi presser saften ud af æblerne. Med denne æblegranulat, som for eksempel kan benyttes i bagerier, rammer vi spot on tidens trend: Der er nul madspild, pulpen har et højt fiberindhold på 35 procent, det indeholder 42 procent naturligt sukker, det er glutenfrit, der er ingen E-numre, der indgår proteiner i produktet, og det har et højt indhold af pektin, hvilket betyder, at det kan bruges til at jævne fødevarer med. Vi glæder os til at vise nyhederne på Foodexpo, som er en oplagt chance for os til at komme i kontakt med både detailhandlen og hotel- og restaurationsbranchen, siger Søren Laubjerg, indehaver af Vesterhavsmost.

Initiativ med synlig effekt

Dorte Storper, der er direktør i Videncenter for Fødevareudvikling, vurderer, at Foodexpos initiativ med Gastronomitorvet og Food Market vil få synlig og positiv effekt for udbredelsen af nye, spændende danske special-fødevarer.

– Der er et enormt potentiale hos de mange små og mellemstore fødevareproducenter. Dette projekt vil hjælpe med at synliggøre et stort antal spændende kvalitetsprodukter fra regionen og hele Danmark. Foodexpo kommer til at virke som et inspirerende udstillingsvindue for råvarer og fødevarer fra de forskellige egne, og det vil medvirke til, at køkkenerne rundt om i landet i stigende grad får øjnene op for mulighederne. I sidste ende kommer de nye samarbejder mellem lokale fødevareleverandører og landets restauranter, hoteller, kantiner og cafeer forbrugerne til gode via endnu bedre madoplevelser. Hos Videncenter for Fødevareudvikling er vi sikre på, at der vil komme både bedre business og vækst ud af dette initiativ, siger Dorte Storper.

Gastronomitorvet og Food Market er støttet af Region Midtjylland.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning søndag 18. marts – tirsdag 20. marts 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply