Lige til grænsen: Dramatisk sejr i grænselandet

Bjerringbro-Silkeborg vandt med hiv og sving med 32-31 på udebane over TM Tønder.

Nyt drama i Tønder! Men denne gang med Bjerringbro-Silkeborg som vinder!

I sæsonens allerførste kamp skabte TM Tønder pokaloverraskelsen, da de gav Bjerringbro-Silkeborg et hedeslag i en streghed Hal2 i Tønder Sport og Fritidscenter. I dag var der så igen kul på den sønderjyske kedel, og endnu en overraskelse var tættere på end den tyske grænse.

Bjerringbro-Silkeborg gik lige til grænsen, men da Tønder misbrugte muligheden for en udligning til allersidst, kunne gæsterne udånde et lettelsens suk og puste ud efter en ordentlig omgang, der var lige til at få grå hår af.

Det startede ellers godt med en offensiv i balance og Nikolaj Markussens kanon indstillet som om tysken var på vej frem. Han bragede gæsterne på 8-5, og på det tidspunkt lignede det ikke det drama, som det endte med i grænselandet.

Fem Tønder-mål i træk
Kort efter lød piben noget anderledes. Den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller og nuværende Tønder-frelser Kristian Klitgaard scorede værternes femte (!) mål i træk, og med 10-8 på tavlen var de ved at koge over i Tønder.

I den periode fejlede de midtjyske gæster i angrebsspillet, men ellers så det faktisk fint ud i den ende. Det var straks værre i defensiven, hvor hjemmeholdet scorede ligeså let, som man på disse kanter kører en trailer med dåsecola hjem fra ’æ græns’.

16-16 stod der ved pausen, tenderende til et målorgie. Da Tønder tidligere på sæsonen gæstede JYSK arena lavede de 15 mål i hele kampen. Nu havde de lavet 16 på den halve tid.

Øris med vigtige scoringer
De duftede overraskelsen i den intime hal, hvor hjemmeholdet også startede bedst efter pausen. Midtvejs var gæsterne dog ved at lægge afgørende afstand. Nikolaj Markussen stjal først en bold, så scorede Nikolaj Øris, og i det efterfølgende angreb assistede Markussen for Øris. Højrebacken bombede, og med sit tredje mål i træk gjorde han det til 24-21.

Men det var slet ikke slut ved Hedesletten. Tønder udlignede til 25-25, og så havde vi igen balladen. Et mål til Bjerringbro-Silkeborg blev efterfulgt af et mål til Tønder, og dramaet var ikke længere under opsejling. Det var i fuldt flor.

Med fire minutter igen: Søren Rasmussen byder ind med en længe ventet redning, mens Tønder er i undertal. I det efterfølgende angreb: Mål af Nikolaj Markussen og 31-29 til gæsterne.

Hjemmeholdet reducerede hurtigt føringen til et enkelt mål, og da Nikolaj Øris skød på træværket med under et minut igen, havde vi det totale drama. Tønder med muligheden for at stjæle et point.

Søren Rasmussen reddede Rolf Ravn og kastanjerne ud af ilden. Bjerringbro-Silkeborg vandt med 32-31! Puha for et drama! Det var lige til grænsen!

Kampfakta:
TM Tønder – Bjerringbro-Silkeborg 31-32 (16-16)
Topscorer TM Tønder: Oliver Nøddesbo Eggert 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 9

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborg vandt med hiv og sving med 32-31 på udebane over TM Tønder.

Nyt drama i Tønder! Men denne gang med Bjerringbro-Silkeborg som vinder!

I sæsonens allerførste kamp skabte TM Tønder pokaloverraskelsen, da de gav Bjerringbro-Silkeborg et hedeslag i en streghed Hal2 i Tønder Sport og Fritidscenter. I dag var der så igen kul på den sønderjyske kedel, og endnu en overraskelse var tættere på end den tyske grænse.

Bjerringbro-Silkeborg gik lige til grænsen, men da Tønder misbrugte muligheden for en udligning til allersidst, kunne gæsterne udånde et lettelsens suk og puste ud efter en ordentlig omgang, der var lige til at få grå hår af.

Det startede ellers godt med en offensiv i balance og Nikolaj Markussens kanon indstillet som om tysken var på vej frem. Han bragede gæsterne på 8-5, og på det tidspunkt lignede det ikke det drama, som det endte med i grænselandet.

Fem Tønder-mål i træk
Kort efter lød piben noget anderledes. Den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller og nuværende Tønder-frelser Kristian Klitgaard scorede værternes femte (!) mål i træk, og med 10-8 på tavlen var de ved at koge over i Tønder.

I den periode fejlede de midtjyske gæster i angrebsspillet, men ellers så det faktisk fint ud i den ende. Det var straks værre i defensiven, hvor hjemmeholdet scorede ligeså let, som man på disse kanter kører en trailer med dåsecola hjem fra ’æ græns’.

16-16 stod der ved pausen, tenderende til et målorgie. Da Tønder tidligere på sæsonen gæstede JYSK arena lavede de 15 mål i hele kampen. Nu havde de lavet 16 på den halve tid.

Øris med vigtige scoringer
De duftede overraskelsen i den intime hal, hvor hjemmeholdet også startede bedst efter pausen. Midtvejs var gæsterne dog ved at lægge afgørende afstand. Nikolaj Markussen stjal først en bold, så scorede Nikolaj Øris, og i det efterfølgende angreb assistede Markussen for Øris. Højrebacken bombede, og med sit tredje mål i træk gjorde han det til 24-21.

Men det var slet ikke slut ved Hedesletten. Tønder udlignede til 25-25, og så havde vi igen balladen. Et mål til Bjerringbro-Silkeborg blev efterfulgt af et mål til Tønder, og dramaet var ikke længere under opsejling. Det var i fuldt flor.

Med fire minutter igen: Søren Rasmussen byder ind med en længe ventet redning, mens Tønder er i undertal. I det efterfølgende angreb: Mål af Nikolaj Markussen og 31-29 til gæsterne.

Hjemmeholdet reducerede hurtigt føringen til et enkelt mål, og da Nikolaj Øris skød på træværket med under et minut igen, havde vi det totale drama. Tønder med muligheden for at stjæle et point.

Søren Rasmussen reddede Rolf Ravn og kastanjerne ud af ilden. Bjerringbro-Silkeborg vandt med 32-31! Puha for et drama! Det var lige til grænsen!

Kampfakta:
TM Tønder – Bjerringbro-Silkeborg 31-32 (16-16)
Topscorer TM Tønder: Oliver Nøddesbo Eggert 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 9

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply