Endnu en! Stor europæisk åbning af Bjerringbro-Silkeborg

Så er EHF Cup-gruppespillet i gang! Bjerringbro-Silkeborg rundbarberede Tatran Presov med 27-19 i JYSK arena. Onsdag gælder det Magdeburg på udebane. 

Hey Europa! Her er endnu en! Nik og Jays popstykke, der er tæt på nationalklenodie, kan omskrives, så det passer på Bjerringbro-Silkeborgs europæiske åbningskampe.

For to år siden: En stjerneåbning på EHF Cup i JYSK arena mod det franske storhold Saint Raphaël. Sidste år: Vanvittigt vigtig udesejr over Kadetten Schaffhausen i Champions League. Vi spoler frem til denne lørdag eftermiddag: Storsejr over Tatran Presov og en drømmeåbning på dette års EHF Cup-gruppespil.

De gode åbninger er SÅ vigtige! Begge de to foregående sæsoner har åbningssejrene dannet grundlag for, at det har været muligt at gå videre. Lad os håbe, at det også er sådan i år. I hvert fald bliver den små 10 timer lange bustur til Magdeburg i denne kommende uge noget sjovere med to point i bagagen.

Hjemmeholdet skarpest og bedst
Efter hvad der ikke bare var en stor sejr. Det var også en stor præstation. Tatran Presov kom til Danmark og viste, hvad de var gjort af. Fysik, fysik og mere fysik. Den var en ægte europæisk håndboldduel, men det var også en duel, hvor hjemmeholdet var skarpest, mest koncentreret og frem for alt bedst.

Bjerringbro-Silkeborg satte ikke mange fødder forkert på det lyseblå halgulv. Da Stefan Hundstrup nærmest fløj gennem luften for at forhindre en slovakisk kontra, blev det krystalklart for alle, at hjemmeholdet var veloplagte. Og da Nikolaj Øris kort før pausen serverede bolden i luften, og Johan Hansen elegant greb bolden og sendte en vip-scoring i kassen, var der ikke et øje tørt.

Eneste lille minus ud for en herlig håndboldeftermiddag i JYSK arena var, at der ikke var 300 ekstra til håndbold. De blev snydt for noget af en opvisning. I særdeleshed fra Johan Hansen og Nikolaj Øris, men også fra en defensiv, der fuldt og helt matchede Presovs fysik og mere til, og fra Søren Rasmussen, der tog det han skulle og krydrede det med et par klasse redninger i ny og næ.

Fantastiske Johan Hansen
Det er i hvert fald slut med at snakke om Johan Hansen og hans korsbåndsskade. Nu skal vi snakke om, hvilken fantastisk fløjspiller han er, og hvorfor han mod skal på landsholdet. 6 kasser på 8 forsøg. Træfsikker fra fløjen og hurtig som en gepard i kontrafasen. Den unge højre fløj spurtede fra både holdkammerater og modstandere, lagde overbevisende bolden i nettet og var tilbage på sin forsvarsplads, før Presov-keeper Igor Chupryna fik viklet kuglen ud af målet.

Tatran Presov førte med 5-4 efter 12 minutter, men efter et kvarter dræbte Bjerringbro-Silkeborg spændingen. Nikolaj Øris brændte sin første afslutning, men med tre drøn fra venstrearmen gik danskerne i front med tre mål, og de så sig ikke tilbage siden. Lars Skaarup smed lækre fløjscoringer i kassen, og ved pausen førte hjemmeholdet med fem mål.

I anden halvleg fortsatte Nikolaj Øris sit plaffeshow, mens Johan Hansen fik en velfortjent pause. Så kom Jacob Lassen bare ind og tordnede. Målscoreren kan blive vigtig i en tæt gruppe, og den fik danskerne også banket mod skyerne. Bjerringbro-Silkeborg har sendt et signal til Europa. Endnu engang en overbevisning åbning på et europæisk gruppespil.

Kampfakta:

Bjerringbro-Silkeborg – Tatran Presov 27-19 (15-10)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 7
Topscorer Tatran Presov: Lukas Urban 7
Kampens spiller Bjerringbro-Silkeborg: Johan Hansen
Tilskuertal: 1.685 tilskuere i JYSK arena

Af Jonas Løytved

Så er EHF Cup-gruppespillet i gang! Bjerringbro-Silkeborg rundbarberede Tatran Presov med 27-19 i JYSK arena. Onsdag gælder det Magdeburg på udebane. 

Hey Europa! Her er endnu en! Nik og Jays popstykke, der er tæt på nationalklenodie, kan omskrives, så det passer på Bjerringbro-Silkeborgs europæiske åbningskampe.

For to år siden: En stjerneåbning på EHF Cup i JYSK arena mod det franske storhold Saint Raphaël. Sidste år: Vanvittigt vigtig udesejr over Kadetten Schaffhausen i Champions League. Vi spoler frem til denne lørdag eftermiddag: Storsejr over Tatran Presov og en drømmeåbning på dette års EHF Cup-gruppespil.

De gode åbninger er SÅ vigtige! Begge de to foregående sæsoner har åbningssejrene dannet grundlag for, at det har været muligt at gå videre. Lad os håbe, at det også er sådan i år. I hvert fald bliver den små 10 timer lange bustur til Magdeburg i denne kommende uge noget sjovere med to point i bagagen.

Hjemmeholdet skarpest og bedst
Efter hvad der ikke bare var en stor sejr. Det var også en stor præstation. Tatran Presov kom til Danmark og viste, hvad de var gjort af. Fysik, fysik og mere fysik. Den var en ægte europæisk håndboldduel, men det var også en duel, hvor hjemmeholdet var skarpest, mest koncentreret og frem for alt bedst.

Bjerringbro-Silkeborg satte ikke mange fødder forkert på det lyseblå halgulv. Da Stefan Hundstrup nærmest fløj gennem luften for at forhindre en slovakisk kontra, blev det krystalklart for alle, at hjemmeholdet var veloplagte. Og da Nikolaj Øris kort før pausen serverede bolden i luften, og Johan Hansen elegant greb bolden og sendte en vip-scoring i kassen, var der ikke et øje tørt.

Eneste lille minus ud for en herlig håndboldeftermiddag i JYSK arena var, at der ikke var 300 ekstra til håndbold. De blev snydt for noget af en opvisning. I særdeleshed fra Johan Hansen og Nikolaj Øris, men også fra en defensiv, der fuldt og helt matchede Presovs fysik og mere til, og fra Søren Rasmussen, der tog det han skulle og krydrede det med et par klasse redninger i ny og næ.

Fantastiske Johan Hansen
Det er i hvert fald slut med at snakke om Johan Hansen og hans korsbåndsskade. Nu skal vi snakke om, hvilken fantastisk fløjspiller han er, og hvorfor han mod skal på landsholdet. 6 kasser på 8 forsøg. Træfsikker fra fløjen og hurtig som en gepard i kontrafasen. Den unge højre fløj spurtede fra både holdkammerater og modstandere, lagde overbevisende bolden i nettet og var tilbage på sin forsvarsplads, før Presov-keeper Igor Chupryna fik viklet kuglen ud af målet.

Tatran Presov førte med 5-4 efter 12 minutter, men efter et kvarter dræbte Bjerringbro-Silkeborg spændingen. Nikolaj Øris brændte sin første afslutning, men med tre drøn fra venstrearmen gik danskerne i front med tre mål, og de så sig ikke tilbage siden. Lars Skaarup smed lækre fløjscoringer i kassen, og ved pausen førte hjemmeholdet med fem mål.

I anden halvleg fortsatte Nikolaj Øris sit plaffeshow, mens Johan Hansen fik en velfortjent pause. Så kom Jacob Lassen bare ind og tordnede. Målscoreren kan blive vigtig i en tæt gruppe, og den fik danskerne også banket mod skyerne. Bjerringbro-Silkeborg har sendt et signal til Europa. Endnu engang en overbevisning åbning på et europæisk gruppespil.

Kampfakta:

Bjerringbro-Silkeborg – Tatran Presov 27-19 (15-10)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 7
Topscorer Tatran Presov: Lukas Urban 7
Kampens spiller Bjerringbro-Silkeborg: Johan Hansen
Tilskuertal: 1.685 tilskuere i JYSK arena

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply