Skyggebørnsløbet i Bjerringbro

Foto: Helle Thorgaard Jessen/ Skyggebørn 6- årige Magne har mistet sin far. Sidste år løb han skyggeløbet med sin farfar

Trænger du til at få pulsen op, kroppen i gang og samtidig vil gøre en god gerning? Muligheden har du på lørdag i Bjerringbro.

Bjerringbro Atletik og Motions afholder et løb til fordel for sorgramte børn og unge, der er brugere af Skyggebørn.

Skyggebørnsløbet

Løbet til fordel for børn og unge, der er ramt af sorg, bliver på lørdag afholdt i ni forskellige byer i Danmark på samme tid. Løbene er arrangeret af lokale frivillige, der vil gøre en forskel og som samtidig brænder for løb.

I Bjerringbro er en af de frivillige Lars Pedersen, der er en inkarneret og passioneret løber. Han har en stor bekendskabskreds indenfor løbeverdenen, og det er via dette netværk, at han blev en del af arrangementet i Bjerringbro.

– Rico Eiersted deltog i marts sidste år i et motionsløb hos os i Bjerringbro. Han spurgte, om vi ville være med til at afholde et løb, og jeg sagde som privatperson ja med det samme, fortæller Lars Pedersen, der er en af de frivillige kræfter bag arrangementet i Bjerringbro.

Efterfølgende er løbeklubben i Bjerringbro sprunget med på ideen og deltager både med løbere og frivillige hjælpere.

– Løbet på lørdag er et rundeløb, hvor vi hygger os og ikke snakker om tider. Det vigtigste er, at vi får en god dag og hygger os, fortæller Lars Pedersen.

Foto: Helle Thorngaard Jessen/ Skyggebørn
En af teenagegruppen, hvor de alle har mistet en vigtig person i deres liv. Checken de holder er beløbet, der sidste år blev samlet ind ved de forskellige skyggebørnsløb

Motivationen

Selv om Lars Pedersen er vant til at deltage i løb rundt omkring, så har det en betydning, at han vælger at være med til at arrangere skuggebørnsløbet.

– Jeg er selv tidligere alkoholiker og er skilt, så jeg har skilsmissebørn. Det ville have været en mulighed for mine børn at have fået hjælp af Skyggebørn, hvis den havde været der, da de var børn, siger han og fortsætter;

– Børn tumler med så mange ting, som vi voksne ikke ved. de har brug for at læsse af, hvor der er andre i samme situation som dem.

Skyggebørn

Skyggebørn er et sted, hvor børn og unge kan få hjælp og støtte til deres sorgproces. Det kan være børn og unge, der har mistet en mor, far, bror eller søster. Børn og unge, der lever i skyggen af andres sorg og ikke bliver set, som er alene med deres sorg og har brug for at læsse af og møde andre i samme situation, som dem. Disse børn og unge har brug for et sted, hvor det er tilladt at dele deres inderste tanker og følelser uden at skulle tage hensyn til andres sorg.

Skyggebørn har forskellige samtalegrupper, hvor tanken bag er at hjælpe børn og unge med at sætte ord på deres følelser og tanker. I 25 år har Skyggebørn haft gruppeforløb, der er en stor støtte for de sorgfulde børn og unge.

Ud over samtalegrupper er det også muligt at få individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle tilbud er gratis for både børn og forældre.

 

Tidspunkt: Lørdag 3.2. kl 10 – 13

Sted: Vestre Ringvej 7, Bjerringbro

Tilmelding:Sidste tilmelding online er onsdag 31.1.18

Det er også muligt at melde sig til løbet på selve dagen.

Priser:

Marathon: 175 kroner

1/2 marathon: 125 kroner

Runde: 50 kroner

Overskuddet går ubeskåret til Skyggebørn

Trænger du til at få pulsen op, kroppen i gang og samtidig vil gøre en god gerning? Muligheden har du på lørdag i Bjerringbro.

Bjerringbro Atletik og Motions afholder et løb til fordel for sorgramte børn og unge, der er brugere af Skyggebørn.

Skyggebørnsløbet

Løbet til fordel for børn og unge, der er ramt af sorg, bliver på lørdag afholdt i ni forskellige byer i Danmark på samme tid. Løbene er arrangeret af lokale frivillige, der vil gøre en forskel og som samtidig brænder for løb.

I Bjerringbro er en af de frivillige Lars Pedersen, der er en inkarneret og passioneret løber. Han har en stor bekendskabskreds indenfor løbeverdenen, og det er via dette netværk, at han blev en del af arrangementet i Bjerringbro.

– Rico Eiersted deltog i marts sidste år i et motionsløb hos os i Bjerringbro. Han spurgte, om vi ville være med til at afholde et løb, og jeg sagde som privatperson ja med det samme, fortæller Lars Pedersen, der er en af de frivillige kræfter bag arrangementet i Bjerringbro.

Efterfølgende er løbeklubben i Bjerringbro sprunget med på ideen og deltager både med løbere og frivillige hjælpere.

– Løbet på lørdag er et rundeløb, hvor vi hygger os og ikke snakker om tider. Det vigtigste er, at vi får en god dag og hygger os, fortæller Lars Pedersen.

Foto: Helle Thorngaard Jessen/ Skyggebørn
En af teenagegruppen, hvor de alle har mistet en vigtig person i deres liv. Checken de holder er beløbet, der sidste år blev samlet ind ved de forskellige skyggebørnsløb

Motivationen

Selv om Lars Pedersen er vant til at deltage i løb rundt omkring, så har det en betydning, at han vælger at være med til at arrangere skuggebørnsløbet.

– Jeg er selv tidligere alkoholiker og er skilt, så jeg har skilsmissebørn. Det ville have været en mulighed for mine børn at have fået hjælp af Skyggebørn, hvis den havde været der, da de var børn, siger han og fortsætter;

– Børn tumler med så mange ting, som vi voksne ikke ved. de har brug for at læsse af, hvor der er andre i samme situation som dem.

Skyggebørn

Skyggebørn er et sted, hvor børn og unge kan få hjælp og støtte til deres sorgproces. Det kan være børn og unge, der har mistet en mor, far, bror eller søster. Børn og unge, der lever i skyggen af andres sorg og ikke bliver set, som er alene med deres sorg og har brug for at læsse af og møde andre i samme situation, som dem. Disse børn og unge har brug for et sted, hvor det er tilladt at dele deres inderste tanker og følelser uden at skulle tage hensyn til andres sorg.

Skyggebørn har forskellige samtalegrupper, hvor tanken bag er at hjælpe børn og unge med at sætte ord på deres følelser og tanker. I 25 år har Skyggebørn haft gruppeforløb, der er en stor støtte for de sorgfulde børn og unge.

Ud over samtalegrupper er det også muligt at få individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle tilbud er gratis for både børn og forældre.

 

Tidspunkt: Lørdag 3.2. kl 10 – 13

Sted: Vestre Ringvej 7, Bjerringbro

Tilmelding:Sidste tilmelding online er onsdag 31.1.18

Det er også muligt at melde sig til løbet på selve dagen.

Priser:

Marathon: 175 kroner

1/2 marathon: 125 kroner

Runde: 50 kroner

Overskuddet går ubeskåret til Skyggebørn

Be the first to comment

Leave a Reply