Åbning af udstillingen MELLEM RUM

Nu åbner kunstnergruppen Faktor13 deres første fælles udstilling. Det sker på KunstCentret Silkeborg Bad. Temaet for udstillingen lægger op til fordybelse og skærpelse af sanserne.

Udstillingen åbnes 6. januar kl. 11 af direktør Iben From, KunstCentret Silkeborg Bad. Endvidere med virker Råbekoret Tinnitus, Aarhus. Se den vedhæftede indbydelse. Alle er velkomne.

I udstillingen MELLEM RUM undersøger elleve kunstnerne fra den nystiftede kunstnergruppe Faktor13 det som er ind imellem. Deres udtryk er forbundet med fysiske materie som maleri, keramik, farver, streger og rumopbygning. At gå detaljens vej eller den omvendte strategi: at satse arkitektonisk, storladent – det er hver kunstners valg. Nogle peger på det store igennem det mindste. Andre retter fokus på mødet mellem to farver, et par linjer eller specifikke former. Måske peges der på noget ellers upåagtet, en ny dimension, en ny fortolkning af verden. Mens tiden har sin evigt fremadskridende bevægelse, står vi som betragtere et øjeblik stille ved de fysiske kunstværker, ramme af ånd og overvejer.

Kunsthistoriker Iben From skriver i den lille artists book som udgør udstillingskataloget:

 ”Men dét som er samlende og som samler netop denne udstilling, er gruppens fælles bestræbelse på, både i egne og i deres fælles værk også at beskrive, favne og nå nogle af sprækkerne – det som er ind imellem. Konkret og i mere metafysisk forstand […] det er med sanserne åbne for de upåagtede mellemrum, at verdens muligheder og dybde for alvor findes.”

Den som oplever, har – ofte – sig selv som målestok. Derfor er udstillingens rumligt samlende greb, det fælles eller om man vil det 12. værk, som de elleve udstillende kunstnere også kalder det, også interessant. Rum aflæses (også) med kroppen, og gennem snørklede forløb af ens skalerede arkitektoniske kubiske former, som er nøje belyst eller frarøvet lys, påvirkes man fysisk og mentalt. Det er her mellem polerne detaljen/det storladne og mørket/lyset, at Faktor13 færdes og foretager deres undersøgelser af mellemrummet.

 

FAKTA:

Faktor13 definerede sig som gruppe i 2014, https://faktor13.com/. Medlemmerne er professionelle kunstnere og kunsthåndværkere på Silkeborgegnen. Den aktuelle udstilling er deres første større fælles manifestation. Fra gruppen medvirker følgende i MELLEM RUM: Klaus Becker, Preben Frederiksen, Steen A. Hovmand, Lisbeth Poulsen, Nurith M. Lumer-Klabbers, Jette Bækgaard, Rigmor Bak Frederiksen, Marianne Fossgreen, Mette Mailund Strong, Inge Lis Jørgensen og Karin Grünberger.

 

SÆRARRANGEMENTER I UDSTILLINGSPERIODEN:

Lørdag den 20. jan. 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med tegner og maler Rigmor Bak Frederiksen og billedkunstner Karin Grünberger.

Lørdag den 10. feb. 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med maler Inge Lis Jørgensen og billedkunstner og grafiker Mette Mailund Strong.

Lørdag den 17. marts 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med tegner og maler Rigmor Bak Frederiksen og billedkunstner og grafiker Mette Mailund Strong.

Nu åbner kunstnergruppen Faktor13 deres første fælles udstilling. Det sker på KunstCentret Silkeborg Bad. Temaet for udstillingen lægger op til fordybelse og skærpelse af sanserne.

Udstillingen åbnes 6. januar kl. 11 af direktør Iben From, KunstCentret Silkeborg Bad. Endvidere med virker Råbekoret Tinnitus, Aarhus. Se den vedhæftede indbydelse. Alle er velkomne.

I udstillingen MELLEM RUM undersøger elleve kunstnerne fra den nystiftede kunstnergruppe Faktor13 det som er ind imellem. Deres udtryk er forbundet med fysiske materie som maleri, keramik, farver, streger og rumopbygning. At gå detaljens vej eller den omvendte strategi: at satse arkitektonisk, storladent – det er hver kunstners valg. Nogle peger på det store igennem det mindste. Andre retter fokus på mødet mellem to farver, et par linjer eller specifikke former. Måske peges der på noget ellers upåagtet, en ny dimension, en ny fortolkning af verden. Mens tiden har sin evigt fremadskridende bevægelse, står vi som betragtere et øjeblik stille ved de fysiske kunstværker, ramme af ånd og overvejer.

Kunsthistoriker Iben From skriver i den lille artists book som udgør udstillingskataloget:

 ”Men dét som er samlende og som samler netop denne udstilling, er gruppens fælles bestræbelse på, både i egne og i deres fælles værk også at beskrive, favne og nå nogle af sprækkerne – det som er ind imellem. Konkret og i mere metafysisk forstand […] det er med sanserne åbne for de upåagtede mellemrum, at verdens muligheder og dybde for alvor findes.”

Den som oplever, har – ofte – sig selv som målestok. Derfor er udstillingens rumligt samlende greb, det fælles eller om man vil det 12. værk, som de elleve udstillende kunstnere også kalder det, også interessant. Rum aflæses (også) med kroppen, og gennem snørklede forløb af ens skalerede arkitektoniske kubiske former, som er nøje belyst eller frarøvet lys, påvirkes man fysisk og mentalt. Det er her mellem polerne detaljen/det storladne og mørket/lyset, at Faktor13 færdes og foretager deres undersøgelser af mellemrummet.

 

FAKTA:

Faktor13 definerede sig som gruppe i 2014, https://faktor13.com/. Medlemmerne er professionelle kunstnere og kunsthåndværkere på Silkeborgegnen. Den aktuelle udstilling er deres første større fælles manifestation. Fra gruppen medvirker følgende i MELLEM RUM: Klaus Becker, Preben Frederiksen, Steen A. Hovmand, Lisbeth Poulsen, Nurith M. Lumer-Klabbers, Jette Bækgaard, Rigmor Bak Frederiksen, Marianne Fossgreen, Mette Mailund Strong, Inge Lis Jørgensen og Karin Grünberger.

 

SÆRARRANGEMENTER I UDSTILLINGSPERIODEN:

Lørdag den 20. jan. 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med tegner og maler Rigmor Bak Frederiksen og billedkunstner Karin Grünberger.

Lørdag den 10. feb. 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med maler Inge Lis Jørgensen og billedkunstner og grafiker Mette Mailund Strong.

Lørdag den 17. marts 2018, kl. 13: Omvisning og dialog med tegner og maler Rigmor Bak Frederiksen og billedkunstner og grafiker Mette Mailund Strong.

Be the first to comment

Leave a Reply