Orangeriet gik appelsin: Bjerringbro-Silkeborg skuffede i Skanderborg

Bjerringbro-Silkeborg leverede en skidt præstation og tabte med 24-20 til Skanderborg.

Det var på intet tidspunkt kønt, men det var først til sidst, at det rigtig gik galt for Bjerringbro-Silkeborg.

Selvom det hostede og hakkede for midtjyderne i torsdagens udekamp mod Skanderborg, lå de længe til at vinde lokalopgøret. Sådan gik det bare ikke, da værterne ud af det blå begyndte at lave mål mod anden halvlegs afslutning.

Skanderborg vandt med 24-20 efter en kamp, som Bjerringbro-Silkeborg ikke vil være særlig stolte af. Forsvarsspillet og målmandsspillet var godt i de første 40 minutter, men det angrebsmæssigt ikke var prangende på noget tidspunkt i kampen.

Målmændenes kamp
Det startede med bulder og brag i Skanderborg, men her refereres ene og alene til musikken under hjemmeholdets indløb. Da først kampen kom i gang, blev der skudt med løst krudt fra begge lejre, og redningsflankerne mellem stængerne tog flittig fra i begge ender.

Bjerringbro-Silkeborgs ny slovenske målmand, Aljosa Rezar, var igen foretrukket i målet, og det var en fin idé. Særligt Kasper Irming havde de svært overfor Rezar, men for at være helt ærlig så var det faktisk tilfældet for alle dem i de grønne trøjer.

Problemet for gæsterne var bare, at de heller ikke fik skudt hul. Kristoffer Laursen tog fra i åbent spil, og når Bjerringbro-Silkeborg fik chancen fra straffekastlinjen, gik det ikke meget bedre. Så kom Bertram Obling ind og reddede.

Vellykket timeout
Derfor blev det en yderst målfattig omgang, hvor holdene pænt fulgtes ad i et måltempo, hvor en børnehaveklasse på skovtur næsten kunne følge med. Skanderborg kom foran 8-6 efter 20 minutter, og så tog Peter Bredsdorff-Larsen timeout. Der måtte andre boller på suppen.

Og det kom der så. Bjerringbro-Silkeborg vandt første halvlegs sidste periode med 5-0 og gik til pause foran med tre mål. Godt forsvarsspil gav lette kontramål, som blev omsat og pludselig gik det hurtigt. I samme forbindelse bør det måske nævnes, at Aljosa Rezar endte første halvleg med en redningsprocent på 56!

Offensivt var der ikke nogle, der udmærkede sig mere end andre hos gæsterne. Første halvlegs 11 mål var fordelt på otte spillere. Topscoreren efter første halvleg var – no surprise – Jacob Lassen med tre fuldtræffere.

Flere redninger end mål

Blev anden halvleg så et sandt festfyrværkeri? Nej, det vil være synd at sige. Kom man til håndbold for at se mange mål og flot angrebsspil, så var man gået forkert. Til gengæld var der flot forsvarsspil og redninger i spandevis – Og nårh ja, så var der vist også en teknisk fejl eller to…

En lille pudsighed er, at Skanderborg efter 38 minutter stod noteret for flere redninger end mål. Hjemmeholdet kom dog efter det på måltavlen og de fik leverede en fornem afslutning på kampen. Særligt Jonas Eichwald var flittig på tavlen, da der langt om længe begyndte at være nogen, der kunne lave mål.

Med 10 minutter igen var det helt lige – 18-18 – og så forsøgte Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen at gentage succesen med en timeout. Det var bare ikke med samme held. Skanderborg havde væsentlig bedre succes med deres angrebsspil, og selvom indskiftede Søren Rasmussen reddede straffekast var det ikke nok. Skanderborg kom foran med to mål med fem minutter igen, og ’Orangeriet’ gik helt appelsin.

Skanderborg vandt overraskende, efter der pludselig kom gang i deres angrebsspil med 20 minutter igen. Bjerringbro-Silkeborg må skuffede erkende, at de langt fra fik den bedste optakt til weekendens vigtige EHF Cup-kamp mod Malmö.

Kampfakta:
Skanderborg vs. Bjerringbro-Silkeborg 24-20 (8-11)
Topscorer Skanderborg: Jonas Eichwald 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 7

 

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborg leverede en skidt præstation og tabte med 24-20 til Skanderborg.

Det var på intet tidspunkt kønt, men det var først til sidst, at det rigtig gik galt for Bjerringbro-Silkeborg.

Selvom det hostede og hakkede for midtjyderne i torsdagens udekamp mod Skanderborg, lå de længe til at vinde lokalopgøret. Sådan gik det bare ikke, da værterne ud af det blå begyndte at lave mål mod anden halvlegs afslutning.

Skanderborg vandt med 24-20 efter en kamp, som Bjerringbro-Silkeborg ikke vil være særlig stolte af. Forsvarsspillet og målmandsspillet var godt i de første 40 minutter, men det angrebsmæssigt ikke var prangende på noget tidspunkt i kampen.

Målmændenes kamp
Det startede med bulder og brag i Skanderborg, men her refereres ene og alene til musikken under hjemmeholdets indløb. Da først kampen kom i gang, blev der skudt med løst krudt fra begge lejre, og redningsflankerne mellem stængerne tog flittig fra i begge ender.

Bjerringbro-Silkeborgs ny slovenske målmand, Aljosa Rezar, var igen foretrukket i målet, og det var en fin idé. Særligt Kasper Irming havde de svært overfor Rezar, men for at være helt ærlig så var det faktisk tilfældet for alle dem i de grønne trøjer.

Problemet for gæsterne var bare, at de heller ikke fik skudt hul. Kristoffer Laursen tog fra i åbent spil, og når Bjerringbro-Silkeborg fik chancen fra straffekastlinjen, gik det ikke meget bedre. Så kom Bertram Obling ind og reddede.

Vellykket timeout
Derfor blev det en yderst målfattig omgang, hvor holdene pænt fulgtes ad i et måltempo, hvor en børnehaveklasse på skovtur næsten kunne følge med. Skanderborg kom foran 8-6 efter 20 minutter, og så tog Peter Bredsdorff-Larsen timeout. Der måtte andre boller på suppen.

Og det kom der så. Bjerringbro-Silkeborg vandt første halvlegs sidste periode med 5-0 og gik til pause foran med tre mål. Godt forsvarsspil gav lette kontramål, som blev omsat og pludselig gik det hurtigt. I samme forbindelse bør det måske nævnes, at Aljosa Rezar endte første halvleg med en redningsprocent på 56!

Offensivt var der ikke nogle, der udmærkede sig mere end andre hos gæsterne. Første halvlegs 11 mål var fordelt på otte spillere. Topscoreren efter første halvleg var – no surprise – Jacob Lassen med tre fuldtræffere.

Flere redninger end mål

Blev anden halvleg så et sandt festfyrværkeri? Nej, det vil være synd at sige. Kom man til håndbold for at se mange mål og flot angrebsspil, så var man gået forkert. Til gengæld var der flot forsvarsspil og redninger i spandevis – Og nårh ja, så var der vist også en teknisk fejl eller to…

En lille pudsighed er, at Skanderborg efter 38 minutter stod noteret for flere redninger end mål. Hjemmeholdet kom dog efter det på måltavlen og de fik leverede en fornem afslutning på kampen. Særligt Jonas Eichwald var flittig på tavlen, da der langt om længe begyndte at være nogen, der kunne lave mål.

Med 10 minutter igen var det helt lige – 18-18 – og så forsøgte Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen at gentage succesen med en timeout. Det var bare ikke med samme held. Skanderborg havde væsentlig bedre succes med deres angrebsspil, og selvom indskiftede Søren Rasmussen reddede straffekast var det ikke nok. Skanderborg kom foran med to mål med fem minutter igen, og ’Orangeriet’ gik helt appelsin.

Skanderborg vandt overraskende, efter der pludselig kom gang i deres angrebsspil med 20 minutter igen. Bjerringbro-Silkeborg må skuffede erkende, at de langt fra fik den bedste optakt til weekendens vigtige EHF Cup-kamp mod Malmö.

Kampfakta:
Skanderborg vs. Bjerringbro-Silkeborg 24-20 (8-11)
Topscorer Skanderborg: Jonas Eichwald 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 7

 

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply