Risiko for oversvømmelse

DMI varsler om kraftig regn og skybrud. Der forventes mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

 

Udsendt 23. juli 2017 12:35 Gyldig fra 23. juli 2017 11:00. Gyldig til 23. juli 2017 18:00 Fyn, Lolland Falster, Sydsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Billund, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Silkeborg, Samsø, Kalundborg, Ringsted, Køge, Varde, Vejen, Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed. Et område med udbredt nedbør over den sydlige og centrale del af landet, bevæger sig langsomt mod nord. Nedbøren vil stedvis være kraftig og med torden, lokalt kan der forekomme skybrud (mere end 15mm på 30 minutter) og kriteriet for kraftige regn (mere end 24mm på 6 timer) ventes også stedvis at blive overskredet. Nord for dette område vil der også forekomme spredte regn- eller tordenbyger, der kan give lokale skybrud. Det er en meget vanskelig vejrsituation, hvor man vil opleve store lokale variationer i nedbørsmængder. Der er i øjeblikket et decideret varsel ude for det meste af den centrale og sydlige del af landet, mens der længere nordpå kun er en risiko melding ude. Nedbøren forventes dog ud på eftermiddagen at slippe den sydvestlige del af landet. Det anbefales løbende at følge med i vores forskellige produkter på dmi.dk. Et godt værktøj i dag er f.eks. at kigge på radarbillederne og vores lynpejlinger, der på den korte tidsskala kan fortælle om der er noget på vej til dit lokalområde. Meteorolog DMI Jesper Eriken, søndag den 23. juli kl. 12:50

DMI varsler om kraftig regn og skybrud. Der forventes mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

 

Udsendt 23. juli 2017 12:35 Gyldig fra 23. juli 2017 11:00. Gyldig til 23. juli 2017 18:00 Fyn, Lolland Falster, Sydsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Billund, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Silkeborg, Samsø, Kalundborg, Ringsted, Køge, Varde, Vejen, Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed. Et område med udbredt nedbør over den sydlige og centrale del af landet, bevæger sig langsomt mod nord. Nedbøren vil stedvis være kraftig og med torden, lokalt kan der forekomme skybrud (mere end 15mm på 30 minutter) og kriteriet for kraftige regn (mere end 24mm på 6 timer) ventes også stedvis at blive overskredet. Nord for dette område vil der også forekomme spredte regn- eller tordenbyger, der kan give lokale skybrud. Det er en meget vanskelig vejrsituation, hvor man vil opleve store lokale variationer i nedbørsmængder. Der er i øjeblikket et decideret varsel ude for det meste af den centrale og sydlige del af landet, mens der længere nordpå kun er en risiko melding ude. Nedbøren forventes dog ud på eftermiddagen at slippe den sydvestlige del af landet. Det anbefales løbende at følge med i vores forskellige produkter på dmi.dk. Et godt værktøj i dag er f.eks. at kigge på radarbillederne og vores lynpejlinger, der på den korte tidsskala kan fortælle om der er noget på vej til dit lokalområde. Meteorolog DMI Jesper Eriken, søndag den 23. juli kl. 12:50

Be the first to comment

Leave a Reply