Gammel nationalblomst hjælper kvinder gennem overgangsalder

Fynsk landmand blæser til kamp for overgangsaldre uden svedpletter og skøre knogler. Det sker i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland, der bringer erfaringerne videre i stor europæisk satsning på fødevare-innovation. 

Svedeture, ubehag og risiko for knogleskørhed er ubehagelige følger af kvinders overgangsalder, som medicinalindustrien i generationer har forsøgt at bekæmpe. Nu leverer en innovativ tilgang til fødevareproduktion et nyt våben i kampen i form af den gamle foderplante rødkløver, der har så gode forhold i Danmark, at regeringen i 1936 udnævnte den til nationalblomst.

I samarbejde med Aarhus Universitetshospital og med støtte fra Region Midtjyllands “Future Food Innovation” har den fynske øko-landmand Michael Mohr Jensen nemlig udviklet et kosttilskud baseret på rødkløver, som forskningen viser, kan have gavnlig effekt på ubehag ved overgangsalder, og det betyder grobund for vækst.

Fynsk landmand blæser til kamp for overgangsaldre uden svedpletter og skøre knogler. Det sker i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland, der bringer erfaringerne videre i stor europæisk satsning på fødevare-innovation. 

Svedeture, ubehag og risiko for knogleskørhed er ubehagelige følger af kvinders overgangsalder, som medicinalindustrien i generationer har forsøgt at bekæmpe. Nu leverer en innovativ tilgang til fødevareproduktion et nyt våben i kampen i form af den gamle foderplante rødkløver, der har så gode forhold i Danmark, at regeringen i 1936 udnævnte den til nationalblomst.

I samarbejde med Aarhus Universitetshospital og med støtte fra Region Midtjyllands “Future Food Innovation” har den fynske øko-landmand Michael Mohr Jensen nemlig udviklet et kosttilskud baseret på rødkløver, som forskningen viser, kan have gavnlig effekt på ubehag ved overgangsalder, og det betyder grobund for vækst.

Be the first to comment

Leave a Reply