Bjerringbro-Silkeborg skal (igen) vinde afgørende kamp på udebane

Gennem det seneste års tid har Bjerringbro-Silkeborg leveret flere afgørende resultater på udebane. Tirsdag aften gælder det den tredje og afgørende DM-semifinale på udebane mod Aalborg Håndbold.

Skal Bjerringbro-Silkeborg eller Aalborg Håndbold i DM-finalen? Svaret får vi tirsdag aften, når Gigantium i Aalborg danner ramme om den tredje og altafgørende semifinale mellem de to mandskaber.

– Vi skal spille en rigtig god kamp. Jeg ser gode muligheder for, at vi kan spille en endnu bedre kamp på tirsdag (end vi spillede i lørdags red.), fortæller Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen før det afgørende semifinalebrag.

I onsdags vandt Aalborg den første semifinalekamp, men lørdag udlignede Bjerringbro-Silkeborg semifinaleserien med en sejr hjemme i JYSK Arena. Nu har Aalborg så fordel af hjemmebane igen, men de forsvarende Danmarksmestre tror på, at de kan tage til Nordjylland og hente den afgørende sejr.

– Vi skal profitere af, at vi har spillet en stribe afgørende kampe på udebane. I sidste sæson vandt vi semifinalen i Kolding, og internationalt kan vi selvfølgelig fremhæve vores sejr over Kiel men også sejren på udebane over Kadetten Schaffhausen, og sidste år vandt vi en afgørende kamp i Saint Raphael.

– De erfaringer, vi har fra store kampe på vanskelige udebaner, tager vi med os videre. Det er ikke en opgave, der ligger fremmed for os. Aalborg har selvfølgelig en fordel på hjemmebane, men vi har før løst de opgaver, og vi har et godt grundlag for at tage til Aalborg og vinde, påpeger Bredsdorff-Larsen.

Generelt håber Bjerringbro-Silkeborg, at deres rutine fra de store kampe kan hjælpe dem i Aalborg. Fysik står de i hvert fald godt rustet til den tredje hårde kamp på syv dage.

– Vi spiller kamp 58 i sæsonen i Aalborg. I en stor del af sæsonen har vi været vant til at spille hver tredje dag. Jeg håber, at det vil vise sig, at det er en fordel for os, siger træneren.

Han var ganske tilfreds med sine spilleres indsats i sejren i lørdags i JYSK Arena. Særligt defensiven får roser.

– På en række områder spillede vi en endnu bedre kamp 2. Vi holdt Aalborg på otte mål i spillet 6-mod-6. De måtte søge til 7-mod-6-spillet allerede efter 40 minutter. Vi er overordnet set godt tilfredse med vores forsvarsspil og målmandsspil. Vi får sat Aalborg i flere af de situationer, som vi gerne vil have dem i, forklarer Peter Bredsdorff-Larsen, der ikke forventer nogen nem kamp 3.

– Vi skal holde fast i vores gode defensiv. Vi ser et Aalborg-hold, der satser meget i deres kontraspil, og det skal vi være opmærksomme på. Det kræver stor opmærksomhed at dæmme op for den del af deres os, og så bliver det selvfølgelig vigtigt, at vi også fra kamp 2 til kamp 3 viser, at vi har lært mest af specialsituationerne; 7-mod-6 og overtal/undertal.

Der er kampstart kl. 20.30 tirsdag aften i Gigantium, og der skal findes en vinder. I tilfælde af uafgjort spilles der forlænget spilletid og i sidste instans straffekastkonkurrence.

Bjerringbro-Silkeborg-fans kan købe billetter i sektion J via dette link. Hjemmefra eller på farten kan kampen følges på TV2 Sport, P3, Radio Silkeborg og MJA.dk.

Sådan afgøres semifinalen i tilfælde af uafgjort:
Først spilles forlænget spilletid 2×5 minutter.
Fortsat uafgjort? Så spilles der yderligere 2×5 minutters forlænget spilletid.
Stadig lige? Så skal semifinalen afgøres i en straffekastkonkurrence. Hvert hold udvælger fem spillere, der skyder et straffekast hver.
Er der ingen afgørelse efter fem kast? Så er det sudden-death, indtil det ene hold brænder, og det andet hold scorer.

 

Af Jonas Løytved

Gennem det seneste års tid har Bjerringbro-Silkeborg leveret flere afgørende resultater på udebane. Tirsdag aften gælder det den tredje og afgørende DM-semifinale på udebane mod Aalborg Håndbold.

Skal Bjerringbro-Silkeborg eller Aalborg Håndbold i DM-finalen? Svaret får vi tirsdag aften, når Gigantium i Aalborg danner ramme om den tredje og altafgørende semifinale mellem de to mandskaber.

– Vi skal spille en rigtig god kamp. Jeg ser gode muligheder for, at vi kan spille en endnu bedre kamp på tirsdag (end vi spillede i lørdags red.), fortæller Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen før det afgørende semifinalebrag.

I onsdags vandt Aalborg den første semifinalekamp, men lørdag udlignede Bjerringbro-Silkeborg semifinaleserien med en sejr hjemme i JYSK Arena. Nu har Aalborg så fordel af hjemmebane igen, men de forsvarende Danmarksmestre tror på, at de kan tage til Nordjylland og hente den afgørende sejr.

– Vi skal profitere af, at vi har spillet en stribe afgørende kampe på udebane. I sidste sæson vandt vi semifinalen i Kolding, og internationalt kan vi selvfølgelig fremhæve vores sejr over Kiel men også sejren på udebane over Kadetten Schaffhausen, og sidste år vandt vi en afgørende kamp i Saint Raphael.

– De erfaringer, vi har fra store kampe på vanskelige udebaner, tager vi med os videre. Det er ikke en opgave, der ligger fremmed for os. Aalborg har selvfølgelig en fordel på hjemmebane, men vi har før løst de opgaver, og vi har et godt grundlag for at tage til Aalborg og vinde, påpeger Bredsdorff-Larsen.

Generelt håber Bjerringbro-Silkeborg, at deres rutine fra de store kampe kan hjælpe dem i Aalborg. Fysik står de i hvert fald godt rustet til den tredje hårde kamp på syv dage.

– Vi spiller kamp 58 i sæsonen i Aalborg. I en stor del af sæsonen har vi været vant til at spille hver tredje dag. Jeg håber, at det vil vise sig, at det er en fordel for os, siger træneren.

Han var ganske tilfreds med sine spilleres indsats i sejren i lørdags i JYSK Arena. Særligt defensiven får roser.

– På en række områder spillede vi en endnu bedre kamp 2. Vi holdt Aalborg på otte mål i spillet 6-mod-6. De måtte søge til 7-mod-6-spillet allerede efter 40 minutter. Vi er overordnet set godt tilfredse med vores forsvarsspil og målmandsspil. Vi får sat Aalborg i flere af de situationer, som vi gerne vil have dem i, forklarer Peter Bredsdorff-Larsen, der ikke forventer nogen nem kamp 3.

– Vi skal holde fast i vores gode defensiv. Vi ser et Aalborg-hold, der satser meget i deres kontraspil, og det skal vi være opmærksomme på. Det kræver stor opmærksomhed at dæmme op for den del af deres os, og så bliver det selvfølgelig vigtigt, at vi også fra kamp 2 til kamp 3 viser, at vi har lært mest af specialsituationerne; 7-mod-6 og overtal/undertal.

Der er kampstart kl. 20.30 tirsdag aften i Gigantium, og der skal findes en vinder. I tilfælde af uafgjort spilles der forlænget spilletid og i sidste instans straffekastkonkurrence.

Bjerringbro-Silkeborg-fans kan købe billetter i sektion J via dette link. Hjemmefra eller på farten kan kampen følges på TV2 Sport, P3, Radio Silkeborg og MJA.dk.

Sådan afgøres semifinalen i tilfælde af uafgjort:
Først spilles forlænget spilletid 2×5 minutter.
Fortsat uafgjort? Så spilles der yderligere 2×5 minutters forlænget spilletid.
Stadig lige? Så skal semifinalen afgøres i en straffekastkonkurrence. Hvert hold udvælger fem spillere, der skyder et straffekast hver.
Er der ingen afgørelse efter fem kast? Så er det sudden-death, indtil det ene hold brænder, og det andet hold scorer.

 

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply