Aalborg eller Skjern venter i DM-semifinalen

TTH Holstebro vandt med 33-26 over Bjerringbro-Silkeborg, men midtjyderne var allerede før kampen klar til semifinalen. De slutter som nr. 2 i slutspilspuljen og møder Aalborg eller Skjern i semifinalen.

 

Bjerringbro-Silkeborg slutter på andenpladsen i slutspillets pulje 2. Søndag aften afgøres det, om det bliver Aalborg eller Skjern, som midtjyderne står overfor i DM-semifinalen. Vinder Aalborg deres duel mod Skjern, bliver nordjyderne Bjerringbro-Silkeborgs modstander, men tager Skjern point i Aalborg, så er det vestjyderne, som de forsvarende Danmarksmestre skal duellere mod.

Sådan er fakta efter en lørdag aften, hvor Bjerringbro-Silkeborg i JYSK Arena tabte til TTH Holstebro samtidig med, at Ribe-Esbjerg ordnede Mors Thy på udebane. Ribe-Esbjerg vandt i sidste sekund i Nykøbing Mors, og derfor overtager de puljens førsteplads, mens Bjerringbro-Silkeborg altså ender som nr. 2.

De bookede semifinalebilletten allerede i tirsdags og havde ikke kniven for struben på samme måde som gæsterne fra TTH Holstebro. Vestjyderne skulle både vinde i Silkeborg og håbe, at Ribe-Esbjerg ikke formåede det samme i Nykøbing Mors.

TTH Holstebro kom blæsende, og Bjerringbro-Silkeborg kom hurtigt i stormvejr, da de ikke havde mere end en let kuling at byde på. Værterne lavede mange fejl i angrebsspillet, og de havde også problemer med at lave mål. Den norske landsholdkeeper Torbjørn Bergerud tog godt fra i gæsternes mål, og de gik hurtigt i front med tre mål.

Anderledes effektivt var det nemlig, når gæsterne var i angreb. Da de førte med 9-4, var otte forskellige spillere kommet på måltavlen. Der var mange af TTH’erne, der bidrog, og særligt Peter Balling og Jonas Porup var effektive før pausen. Efter 18 minutter førte gæsterne med hele syv mål.

Var det så det? Skulle Bjerringbro-Silkeborg nøjes med at glæde sig over jubelminderne fra i tirsdag, hvor de sikrede sig semifinalepladsen? Nej, åbenbart ikke. Mens det begyndte at ligne en sikker TTH-sejr halede værterne sig ind i opgøret igen. Et par gode aktioner fra Kristian Klitgaard og Nikolaj Øris senere, var hjemmeholdet kun bagud med fire mål, og det spændingen blev endnu større.

Ved pausen førte TTH Holstebro med 11-15, men der gik ikke mere end fem minutter af anden halvleg, før Nikolaj Markussen reducerede til 15-14. JYSK Arena livede op, som publikum til en Bruce Springsteen-koncert, når ’bossen’ endelig tager sig sammen og spiller et af de gamle hits.

Bjerringbro-Silkeborg var igen helt med i kampen, men fornøjelsen var kort for de danske mestre og deres trofaste publikum. Peter Balling begyndte atter at svinge venstrearmen, og snart gik gæsterne igen afgørende i front. Balling bragede TTH i front med 26-18 med 12 minutter igen.

Det blev altså ikke en lørdag aften, hvor Bjerringbro-Silkeborg kunne juble over førstepladsen i slutspilspuljen, men nederlaget på 33-26 til TTH Holstebro ændrer ikke et hak på det faktum, at Bjerringbro-Silkeborg om halvanden uge skal spille DM-semifinale.

Om modstanderen bliver Aalborg eller Skjern, og om de skal spille to ud af de tre semifinalekampe på hjemme- eller udebane, får de svaret på søndag aften kl. 18.30, når de to hold mødes. Vinder Aalborg, spiller Bjerringbro-Silkeborg første semifinalekamp på udebane i Danmarks Paris. Vinder Skjern eller ender kampen uafgjort, så starter Bjerringbro-Silkeborg hjemme i JYSK Arena mod vestjyderne.

Før kampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro blev Michael Knudsen kåret til årets spiller af BSV Support. Fanklubben overrak også blomster til Allan Damgaard, Rasmus Kier, Kristian Ørsted og Kristian Klitgaard, der efter sæsonen forlader Bjerringbro-Silkeborg. Alle fire skal dog kæmpe i den sorte trøje lidt endnu. Først venter semifinalekampene, og så drømmer de fire nok om finale og mere guldjubel.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – TTH Holstebro 26-33 (11-15)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Kristian Klitgaard 5
Topscorer TTH Holstebro: Peter Balling 9

Slutstilling i slutspillets pulje 2:
Ribe-Esbjerg HH 9 p.
Bjerringbro-Silkeborg 8 p.
TTH Holstebro 8 p.
Mors Thy 2 p.

Semifinaledatoer for Bjerringbro-Silkeborg:
Kamp 1: Onsdag den 10. maj kl. 20.30
Kamp 2: Lørdag den 13. maj kl. 14.10
Eventuelt kamp 3: Tirsdag den 16. maj kl. 20.30

Af Jonas Løytved

TTH Holstebro vandt med 33-26 over Bjerringbro-Silkeborg, men midtjyderne var allerede før kampen klar til semifinalen. De slutter som nr. 2 i slutspilspuljen og møder Aalborg eller Skjern i semifinalen.

 

Bjerringbro-Silkeborg slutter på andenpladsen i slutspillets pulje 2. Søndag aften afgøres det, om det bliver Aalborg eller Skjern, som midtjyderne står overfor i DM-semifinalen. Vinder Aalborg deres duel mod Skjern, bliver nordjyderne Bjerringbro-Silkeborgs modstander, men tager Skjern point i Aalborg, så er det vestjyderne, som de forsvarende Danmarksmestre skal duellere mod.

Sådan er fakta efter en lørdag aften, hvor Bjerringbro-Silkeborg i JYSK Arena tabte til TTH Holstebro samtidig med, at Ribe-Esbjerg ordnede Mors Thy på udebane. Ribe-Esbjerg vandt i sidste sekund i Nykøbing Mors, og derfor overtager de puljens førsteplads, mens Bjerringbro-Silkeborg altså ender som nr. 2.

De bookede semifinalebilletten allerede i tirsdags og havde ikke kniven for struben på samme måde som gæsterne fra TTH Holstebro. Vestjyderne skulle både vinde i Silkeborg og håbe, at Ribe-Esbjerg ikke formåede det samme i Nykøbing Mors.

TTH Holstebro kom blæsende, og Bjerringbro-Silkeborg kom hurtigt i stormvejr, da de ikke havde mere end en let kuling at byde på. Værterne lavede mange fejl i angrebsspillet, og de havde også problemer med at lave mål. Den norske landsholdkeeper Torbjørn Bergerud tog godt fra i gæsternes mål, og de gik hurtigt i front med tre mål.

Anderledes effektivt var det nemlig, når gæsterne var i angreb. Da de førte med 9-4, var otte forskellige spillere kommet på måltavlen. Der var mange af TTH’erne, der bidrog, og særligt Peter Balling og Jonas Porup var effektive før pausen. Efter 18 minutter førte gæsterne med hele syv mål.

Var det så det? Skulle Bjerringbro-Silkeborg nøjes med at glæde sig over jubelminderne fra i tirsdag, hvor de sikrede sig semifinalepladsen? Nej, åbenbart ikke. Mens det begyndte at ligne en sikker TTH-sejr halede værterne sig ind i opgøret igen. Et par gode aktioner fra Kristian Klitgaard og Nikolaj Øris senere, var hjemmeholdet kun bagud med fire mål, og det spændingen blev endnu større.

Ved pausen førte TTH Holstebro med 11-15, men der gik ikke mere end fem minutter af anden halvleg, før Nikolaj Markussen reducerede til 15-14. JYSK Arena livede op, som publikum til en Bruce Springsteen-koncert, når ’bossen’ endelig tager sig sammen og spiller et af de gamle hits.

Bjerringbro-Silkeborg var igen helt med i kampen, men fornøjelsen var kort for de danske mestre og deres trofaste publikum. Peter Balling begyndte atter at svinge venstrearmen, og snart gik gæsterne igen afgørende i front. Balling bragede TTH i front med 26-18 med 12 minutter igen.

Det blev altså ikke en lørdag aften, hvor Bjerringbro-Silkeborg kunne juble over førstepladsen i slutspilspuljen, men nederlaget på 33-26 til TTH Holstebro ændrer ikke et hak på det faktum, at Bjerringbro-Silkeborg om halvanden uge skal spille DM-semifinale.

Om modstanderen bliver Aalborg eller Skjern, og om de skal spille to ud af de tre semifinalekampe på hjemme- eller udebane, får de svaret på søndag aften kl. 18.30, når de to hold mødes. Vinder Aalborg, spiller Bjerringbro-Silkeborg første semifinalekamp på udebane i Danmarks Paris. Vinder Skjern eller ender kampen uafgjort, så starter Bjerringbro-Silkeborg hjemme i JYSK Arena mod vestjyderne.

Før kampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro blev Michael Knudsen kåret til årets spiller af BSV Support. Fanklubben overrak også blomster til Allan Damgaard, Rasmus Kier, Kristian Ørsted og Kristian Klitgaard, der efter sæsonen forlader Bjerringbro-Silkeborg. Alle fire skal dog kæmpe i den sorte trøje lidt endnu. Først venter semifinalekampene, og så drømmer de fire nok om finale og mere guldjubel.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – TTH Holstebro 26-33 (11-15)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Kristian Klitgaard 5
Topscorer TTH Holstebro: Peter Balling 9

Slutstilling i slutspillets pulje 2:
Ribe-Esbjerg HH 9 p.
Bjerringbro-Silkeborg 8 p.
TTH Holstebro 8 p.
Mors Thy 2 p.

Semifinaledatoer for Bjerringbro-Silkeborg:
Kamp 1: Onsdag den 10. maj kl. 20.30
Kamp 2: Lørdag den 13. maj kl. 14.10
Eventuelt kamp 3: Tirsdag den 16. maj kl. 20.30

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply