Bjerringbro-Silkeborg kan selv afgøre det

Foto: Benjamin Christensen

Bjerringbro-Silkeborg fik hjælp af FC Barcelona og kan søndag eftermiddag spille sig i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League med en sejr over Kadetten Schaffhausen.

 

Gracias, FC Barcelona!

Hvis Bjerringbro-Silkeborg søndag eftermiddag besejrer Kadetten Schaffhausen hjemme i JYSK Arena, så går de danske mestre videre til 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League.

Lørdag aften vandt FC Barcelona hjemme i Spanien over Wisla Plock, og derfor kan Bjerringbro-Silkeborg med en sejr over de schweiziske mestre kravle forbi polske Plock i tabellen i gruppe A. Alt bliver med andre ord afgjort, søndag eftermiddag kl. 16.50 i en JYSK Arena, hvor alle siddepladserne for længst er udsolgt.

– Det er en af de helt store kampe. Det er en kamp, som vi virkelig glæder os til. Man ved ikke om, man kommer til at spille sådan en kamp igen med et dansk hold. Vi vil være rigtig stolte, hvis vi kan komme videre fra den her gruppe, men vi ved også, at der venter os en enormt stor opgave i morgen, fordi Kadetten Schaffhausen kan spille fuldstændig frit, fortæller Bjerringbro-Silkeborgs målmand Søren Rasmussen.

– Men det er også en opgave, der skal løses. Kan vi ikke løse den opgave, så har Wisla Plock også fortjent at gå videre. De har leveret nogle flotte resultater.

– For dansk håndbold vil det være et rigtig flot resultat. Det vil betyde meget for dansk håndbold, og det er et resultat, der vil blive lagt mærke til, hvis vi kan gå videre.

Opbakning giver ekstra kræfter
For første gang i de 14 gruppekampe i VELUX EHF Champions League har Bjerringbro-Silkeborg favoritværdigheden, når de søndag løber på banen mod Kadetten Schaffhausen. I de øvrige 13 kampe har de været undertippet, men Søren Rasmussen tror ikke, det bliver et problem, at presset denne gang ligger på de danske mestre.

– Vi er vandt til at være favoritter, når vi spiller i den danske liga. Det er klart, at det er noget nyt at være favoritter i VELUX EHF Champions League, men vi har noget med i bagagen.

– Det er en helt vital kamp for os. Fejler vi, så er det slut, og vi ved, at der er pres på. Det kan også nemt være, at vi ser lidt ekstra nerver i vores spil. Det vil ikke overraske mig, men som hold skal vi kunne klare den her opgave, lyder det fra målmanden.

Han er glad for, at det er hjemme i egen hule i JYSK Arena, at Bjerringbro-Silkeborg skal spille deres altafgørende gruppekamp. Her leverer de danske mestre normaltvist store præstationer, og Søren Rasmussen håber, at hjemmepublikummet giver den en ekstra skalle, når der står en plads i VELUX EHF Champions League 1/8-finalen på spil.

– Det er enormt vigtigt, at vi er på hjemmebane. Vi ved, at der er udsolgt, og vi håber på stor opbakning og en ekstra hjælpende hånd. Vi har en rigtig god hjemmebane, og vi håber, at publikum er veloplagte og klar til at hjælpe os. Det giver bare ekstra kræfter og energi.

– Det er skønt at mærke den opbakning, som vi får fra hele vores område. Det gør os stolte og gør det fedt at være en del af Bjerringbro-Silkeborg, siger han.

Frandsen er ude
Søren Rasmussen får et ekstra stort ansvar i målet i de kommende uger. I kampen ligakampen mod TTH Holstebro i onsdag brækkede Sebastian Frandsen sin finger, og han sidder ude frem til slutspillet. Derfor er Bjerringbro-Silkeborg fysioterapeut Tom Jensen, der med sine 45 år er den ældste spiller i VELUX EHF Champions League, trukket i målmandstrøjen til kampen mod Kadetten Schaffhausen. Tom Jensen stoppede sin aktive målmandskarriere i år 2004, så alt tyder på fuld spilletid til Søren Rasmussen.

– Jeg føler mig godt rustet. Jeg har haft et stort ansvar i flere sæsoner, jeg har stået mange store kampe, og jeg har også stået de seneste kampe i VELUX EHF Champions League. Min opgave er ikke anderledes, end hvis Frandsen havde været med. Jeg skal ind og tage boldene, men det er klart, at vi er mere skrøbelige, hvis jeg skulle have en off day.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for Frandsen og for holdet, at han er ude, men jeg er glad for, at Tom er med. Det kan være, at jeg får brug for at skulle hvile hovet, og så ved jeg, at der er en mand, der er klar til at komme ind med en masse energi, fortæller Søren Rasmussen.

Bjerringbro-Silkeborgs altafgørende kampe mod Kadetten Schaffhausen spilles søndag eftermiddag kl. 16.50. Kampen kan ses direkte på DR1, høres direkte på P3 og Radio Silkeborg og følges i livetekst på MJA.dk.

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborg fik hjælp af FC Barcelona og kan søndag eftermiddag spille sig i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League med en sejr over Kadetten Schaffhausen.

 

Gracias, FC Barcelona!

Hvis Bjerringbro-Silkeborg søndag eftermiddag besejrer Kadetten Schaffhausen hjemme i JYSK Arena, så går de danske mestre videre til 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League.

Lørdag aften vandt FC Barcelona hjemme i Spanien over Wisla Plock, og derfor kan Bjerringbro-Silkeborg med en sejr over de schweiziske mestre kravle forbi polske Plock i tabellen i gruppe A. Alt bliver med andre ord afgjort, søndag eftermiddag kl. 16.50 i en JYSK Arena, hvor alle siddepladserne for længst er udsolgt.

– Det er en af de helt store kampe. Det er en kamp, som vi virkelig glæder os til. Man ved ikke om, man kommer til at spille sådan en kamp igen med et dansk hold. Vi vil være rigtig stolte, hvis vi kan komme videre fra den her gruppe, men vi ved også, at der venter os en enormt stor opgave i morgen, fordi Kadetten Schaffhausen kan spille fuldstændig frit, fortæller Bjerringbro-Silkeborgs målmand Søren Rasmussen.

– Men det er også en opgave, der skal løses. Kan vi ikke løse den opgave, så har Wisla Plock også fortjent at gå videre. De har leveret nogle flotte resultater.

– For dansk håndbold vil det være et rigtig flot resultat. Det vil betyde meget for dansk håndbold, og det er et resultat, der vil blive lagt mærke til, hvis vi kan gå videre.

Opbakning giver ekstra kræfter
For første gang i de 14 gruppekampe i VELUX EHF Champions League har Bjerringbro-Silkeborg favoritværdigheden, når de søndag løber på banen mod Kadetten Schaffhausen. I de øvrige 13 kampe har de været undertippet, men Søren Rasmussen tror ikke, det bliver et problem, at presset denne gang ligger på de danske mestre.

– Vi er vandt til at være favoritter, når vi spiller i den danske liga. Det er klart, at det er noget nyt at være favoritter i VELUX EHF Champions League, men vi har noget med i bagagen.

– Det er en helt vital kamp for os. Fejler vi, så er det slut, og vi ved, at der er pres på. Det kan også nemt være, at vi ser lidt ekstra nerver i vores spil. Det vil ikke overraske mig, men som hold skal vi kunne klare den her opgave, lyder det fra målmanden.

Han er glad for, at det er hjemme i egen hule i JYSK Arena, at Bjerringbro-Silkeborg skal spille deres altafgørende gruppekamp. Her leverer de danske mestre normaltvist store præstationer, og Søren Rasmussen håber, at hjemmepublikummet giver den en ekstra skalle, når der står en plads i VELUX EHF Champions League 1/8-finalen på spil.

– Det er enormt vigtigt, at vi er på hjemmebane. Vi ved, at der er udsolgt, og vi håber på stor opbakning og en ekstra hjælpende hånd. Vi har en rigtig god hjemmebane, og vi håber, at publikum er veloplagte og klar til at hjælpe os. Det giver bare ekstra kræfter og energi.

– Det er skønt at mærke den opbakning, som vi får fra hele vores område. Det gør os stolte og gør det fedt at være en del af Bjerringbro-Silkeborg, siger han.

Frandsen er ude
Søren Rasmussen får et ekstra stort ansvar i målet i de kommende uger. I kampen ligakampen mod TTH Holstebro i onsdag brækkede Sebastian Frandsen sin finger, og han sidder ude frem til slutspillet. Derfor er Bjerringbro-Silkeborg fysioterapeut Tom Jensen, der med sine 45 år er den ældste spiller i VELUX EHF Champions League, trukket i målmandstrøjen til kampen mod Kadetten Schaffhausen. Tom Jensen stoppede sin aktive målmandskarriere i år 2004, så alt tyder på fuld spilletid til Søren Rasmussen.

– Jeg føler mig godt rustet. Jeg har haft et stort ansvar i flere sæsoner, jeg har stået mange store kampe, og jeg har også stået de seneste kampe i VELUX EHF Champions League. Min opgave er ikke anderledes, end hvis Frandsen havde været med. Jeg skal ind og tage boldene, men det er klart, at vi er mere skrøbelige, hvis jeg skulle have en off day.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for Frandsen og for holdet, at han er ude, men jeg er glad for, at Tom er med. Det kan være, at jeg får brug for at skulle hvile hovet, og så ved jeg, at der er en mand, der er klar til at komme ind med en masse energi, fortæller Søren Rasmussen.

Bjerringbro-Silkeborgs altafgørende kampe mod Kadetten Schaffhausen spilles søndag eftermiddag kl. 16.50. Kampen kan ses direkte på DR1, høres direkte på P3 og Radio Silkeborg og følges i livetekst på MJA.dk.

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply