Skal fokus rettes mod top 2 eller top 4?

Foto: Benjamin Christensen

Fra næste sæson skifter Kristian Ørsted til norske Elverum, men han glæder sig til nogle afgørende måneder med Bjerringbro-Silkeborg – Og i første omgang en afgørende ligakamp i Holstebro.

– Hvis vinder, kan vi realistisk gå efter andenpladsen i grundspillet, og ellers må vi bare gå efter top fire, sådan sætter Kristian Ørsted scenen forud for topkampen onsdag aften i Holstebro.

Her er 888Ligaens nr. tre Bjerringbro-Silkeborg på besøg hos Team Tvis Holstebro, der for tiden indtager andenpladsen. De vestjyske værter fører før kampen med tre point ned til de forsvarende danske mestre i kampen om andenpladsen. De to bedste i grundspillet får to point med over i slutspillet, mens nummer tre og fire får et enkelt point med over. Vinder Bjerringbro-Silkeborg i Holstebro, lægger de god afstand ned til femtepladsen og kan derfor tillade sig at kigge opad i tabellen. Taber de, handler det omvendt om at sikre placeringen i top fire i de resterende grundspilskamp.

Disciplineret angrebsspil
– TTH Holstebro har en fed hjemmebane, hvor der er en god kulisse. Den minder lidt om JYSK Arena, men den er selvfølgelig ikke helt på niveau, smiler Kristian Ørsted, der tilføjer, at det er tid til at få point på ligakontoen efter to nederlag til Mors Thy og Skjern.

Senest Bjerringbro-Silkeborg spillede i Gråkjær Arena, som TTH’s hjemmebane hedder, tabte de faktisk, men det føltes ikke sådan. Dengang sprøjtede de nemlig med champagne efter en samlet sejr i DM-finaleserien. I denne sæson har Bjerringbro-Silkeborg mødt Team Tvis Holstebro en gang, og i JYSK Arena vandt midtjyderne med et enkelt mål efter et vildt comeback. TTH førte med 17-10 ved pausen.

– Vi skal først og fremmest spille disciplineret angrebsspil. De laverede seks-syv førstefase kontramål alene i første halvleg i den sidste kamp, og det må de ikke igen. Jeg tror, at vi har gode chancer for at spille en god angrebskamp, og så skal vi stå godt i forsvaret, ligesom vi har gjort på det seneste mod Flensborg og Kiel, siger Bjerringbro-Silkeborg-stregen om nøglerne til sejr i topkampen.

Stor rolle i Norge
Kristian Ørsted forlader efter denne sæson Bjerringbro-Silkeborg for at få mere spilletid, og i fredags blev han præsenteret som kommende stregspiller i norske Elverum. Det er tæt på en ønskeklub for den 21årige stregspiller.

– Jeg må indrømme, at jeg savner at spille noget håndbold. Jeg er godt træt af at sidde på bænken. Jeg brænder for at spille og bidrage. Elverum er et godt personligt match for mig. Det er en mindre klub, men det er stadig en topklub i Norge, så det minder meget om Bjerringbro-Silkeborg på den måde, at de spiller på højeste niveau. Jeg har haft en god dialog med deres træner, og den spillestil, som vi skal spille, tiltaler mig rigtig meget, fortæller Ørsted, der trods den knappe spilletid har nydt de mange store oplevelser i Bjerringbro-Silkeborg.

– Det har været en sindssyg oplevelse. Alle går og drømmer om at spille den sæson, som vi er i gang med. Vi har spillet på alle de fedeste udebaner, og vi har spillet foran en masse mennesker i Jyske Bank Boxen og i Aarhus.

– Nu begynder den danske turnering at gå ind i sin afgørende fase, hvor der kommer endnu mere knald på, og i weekenden kan vi spille os i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League. Jeg er stadig sindssyg sulten, og jeg vil give med højre arm for at komme ind og bidrage med det, som jeg kan.

Og næste gang Kristian Ørsted skal bidrage, er altså onsdag aften kl. 18.30, når Bjerringbro-Silkeborg er på besøg hos TTH Holstebro. Kampen kan ses direkte på TV2 Sport og også følges på Radio Silkeborg og MJA.dk.

 

Af Jonas Løytved

Fra næste sæson skifter Kristian Ørsted til norske Elverum, men han glæder sig til nogle afgørende måneder med Bjerringbro-Silkeborg – Og i første omgang en afgørende ligakamp i Holstebro.

– Hvis vinder, kan vi realistisk gå efter andenpladsen i grundspillet, og ellers må vi bare gå efter top fire, sådan sætter Kristian Ørsted scenen forud for topkampen onsdag aften i Holstebro.

Her er 888Ligaens nr. tre Bjerringbro-Silkeborg på besøg hos Team Tvis Holstebro, der for tiden indtager andenpladsen. De vestjyske værter fører før kampen med tre point ned til de forsvarende danske mestre i kampen om andenpladsen. De to bedste i grundspillet får to point med over i slutspillet, mens nummer tre og fire får et enkelt point med over. Vinder Bjerringbro-Silkeborg i Holstebro, lægger de god afstand ned til femtepladsen og kan derfor tillade sig at kigge opad i tabellen. Taber de, handler det omvendt om at sikre placeringen i top fire i de resterende grundspilskamp.

Disciplineret angrebsspil
– TTH Holstebro har en fed hjemmebane, hvor der er en god kulisse. Den minder lidt om JYSK Arena, men den er selvfølgelig ikke helt på niveau, smiler Kristian Ørsted, der tilføjer, at det er tid til at få point på ligakontoen efter to nederlag til Mors Thy og Skjern.

Senest Bjerringbro-Silkeborg spillede i Gråkjær Arena, som TTH’s hjemmebane hedder, tabte de faktisk, men det føltes ikke sådan. Dengang sprøjtede de nemlig med champagne efter en samlet sejr i DM-finaleserien. I denne sæson har Bjerringbro-Silkeborg mødt Team Tvis Holstebro en gang, og i JYSK Arena vandt midtjyderne med et enkelt mål efter et vildt comeback. TTH førte med 17-10 ved pausen.

– Vi skal først og fremmest spille disciplineret angrebsspil. De laverede seks-syv førstefase kontramål alene i første halvleg i den sidste kamp, og det må de ikke igen. Jeg tror, at vi har gode chancer for at spille en god angrebskamp, og så skal vi stå godt i forsvaret, ligesom vi har gjort på det seneste mod Flensborg og Kiel, siger Bjerringbro-Silkeborg-stregen om nøglerne til sejr i topkampen.

Stor rolle i Norge
Kristian Ørsted forlader efter denne sæson Bjerringbro-Silkeborg for at få mere spilletid, og i fredags blev han præsenteret som kommende stregspiller i norske Elverum. Det er tæt på en ønskeklub for den 21årige stregspiller.

– Jeg må indrømme, at jeg savner at spille noget håndbold. Jeg er godt træt af at sidde på bænken. Jeg brænder for at spille og bidrage. Elverum er et godt personligt match for mig. Det er en mindre klub, men det er stadig en topklub i Norge, så det minder meget om Bjerringbro-Silkeborg på den måde, at de spiller på højeste niveau. Jeg har haft en god dialog med deres træner, og den spillestil, som vi skal spille, tiltaler mig rigtig meget, fortæller Ørsted, der trods den knappe spilletid har nydt de mange store oplevelser i Bjerringbro-Silkeborg.

– Det har været en sindssyg oplevelse. Alle går og drømmer om at spille den sæson, som vi er i gang med. Vi har spillet på alle de fedeste udebaner, og vi har spillet foran en masse mennesker i Jyske Bank Boxen og i Aarhus.

– Nu begynder den danske turnering at gå ind i sin afgørende fase, hvor der kommer endnu mere knald på, og i weekenden kan vi spille os i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League. Jeg er stadig sindssyg sulten, og jeg vil give med højre arm for at komme ind og bidrage med det, som jeg kan.

Og næste gang Kristian Ørsted skal bidrage, er altså onsdag aften kl. 18.30, når Bjerringbro-Silkeborg er på besøg hos TTH Holstebro. Kampen kan ses direkte på TV2 Sport og også følges på Radio Silkeborg og MJA.dk.

 

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply