Skæbnekamp i Polen

Bjerringbro-Silkeborg kan spille sig tæt på 1/8-finalen

Vind eller forsvind: Klaus Thomsen og Allan Damgaard ved, at det bliver svært i Polen, men de tror på en sejr i den altafgørende kamp. For fire år siden prøvede de begge at vinde i Plock.

Skal Bjerringbro-Silkeborg indfri drømmen om en plads i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League? 60 minutters håndbold lørdag eftermiddag vil give en stor del af svaret.

De danske mestre udekamp mod polske Wisla Plock kan nemlig snildt betegnes som en skæbnekamp. Vinderen lørdag eftermiddag går højest sandsynligt videre til 1/8-finalen, mens taberen nok må erkende, at gruppespillet bliver endestationen.

– Det er en rigtig vigtig kamp for os. På en eller anden måde er det jo vind eller forsvind. Hvis Plock vinder, så får de sjettepladsen. Så bliver det for svært for os, erkender Bjerringbro-Silkeborgs forsvarsspiller Klaus Thomsen før den vitale kamp.

De seks bedste i gruppe A går videre til 1/8-finalerne i VELUX EHF Champions League, og det er akkurat sjettepladsen, som Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock duellerer om. Før kampen lørdag indtager polakkerne sjettepladsen med seks point, men de danske mestre følger lige efter med fire point og kan rykke forbi Plock med en sejr i Polen, da de samtidig er bedre i det indbyrdes regnskab med polakkerne.

– Jeg tror godt, at begge hold er klar over, hvor vital kampen er, lyder det fra danskernes Allan Damgaard, der mener, at Wisla Plock har mest at tabe.

– Da vi så vores gruppe vidste vi godt, at det var en dynamitgruppe, og det vil være fantastisk for vores klub, for vores område og for dansk håndbold, hvis vi kan gå videre. Hvis vi ryger ud, er det ingen katastrofe, men det er det for Plock, og katastrofe er nok ikke engang ordet, hvis de bliver slået ud af et hold, der har under en tredjedel af deres budget. Vi håber, at vi kan presse dem og stresse dem og få dem til at spille individuelt, men vi er godt klar over, at det bliver en vild udfordring på udebane.

Et polsk inforno
Hjemme i Silkeborg vandt Bjerringbro-Silkeborg i oktober med hele 33-24 over Wisla Plock, men foran et fanatisk publikum i en fyldt Orlen Arena i Plock er polakkerne en helt anden udfordring. I denne sæson har de besejret THW Kiel og spillet uafgjort med Veszprem. Klaus Thomsen og Allan Damgaard har begge prøvet infernoet i Plock og endda med succes. For næsten præcis fire år vandt de med deres daværende hold Team Tvis Holstebro i EHF Cuppen, og Allan Damgaard blev ved den lejlighed topscorer med seks mål.

– De formår bare at banke en helt fantastisk stemning op omkring sådan nogle kampe. Det er en stor hal, hvor der bliver helt proppet, og så bliver det jo bare endnu vildere, når det er en kamp om deltagelse i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League. Da vi spillede der for fire år siden i EHF Cuppen var der tryk på, men jeg tror, at den får et nøk op på lørdag, siger bagspilleren.

Hverken Damgaard eller Thomsen er dog nervøse for det polske inferno. De glæder sig bare.

– Vi kommer under et kæmpe pres fra tilskuerne. De har en fed hjemmebane dernede, og specielt i en så vigtig kamp mod os bliver der knald på. Vi kommer virkelig i ilden. Det bliver som, da vi spillede i Veszprem, bare med et endnu mere sindssygt publikum, men vi glæder os. Det bliver jo en rigtig fed kamp, mener Klaus Thomsen.

Bjerringbro-Silkeborg rejser fredag til Polen, og det er med selvtillid og troen på, at de kan skabe overraskelsen efter to gode kampe i Paris og hjemme mod HC Midtjylland.

– Vi har kæmpe selvtillid efter de første kampe i februar. Vi manglede vores ben at stå på efter Final4 og kampen mod Aalborg, men kampen i Paris og kampen mod HC Midtjylland viste, at vi har en opadgående formkurve. I Paris var vores angrebsspil godt, og mod HC Midtjylland dækkede vi fantastisk op. Mange af de elementer, som vi har arbejdet med, er lykkedes, og vi tager til Plock med stor tro på egne evner, og det er måske noget af det vigtigste, mener Allan Damgaard.

Hokus-pokus-håndbold
Samtidig ved Bjerringbro-Silkeborg godt, at det absolut ikke bliver nogen let opgave at vinde i Polen. Wisla Plock erklærede forud for gruppespillets start en målsætning om en slutplacering i top fire i gruppen, så det er absolut ikke et ueffent hold, som de danske mestre skal besejre for at gå videre til 1/8-finalen. Plocks mandskab består af spillere fra 10 forskellige nationaliteter og et hav af dygtige individualister. De største profiler er den spanske målmand Rodrigo Corrales, den portugisiske venstre back Gilberto Durate og den kroatiske højre back Sime Ivic, og så husker mange danskere nok højre fløjen Michal Daszek, der scorede et mirakelmål i sidste sekund for Polen i OL-semifinalen mod Danmark.

– I Danmark er vi vant til at se flot teknisk håndbold, men Plock er et hold bestående af spillere fra 10 nationaliteter. De tager bolden, og så laver de noget hokus-pokus. Spillet bliver ikke bygget op på samme måde, som vi kender det. De spiller teknisk på en helt anden måde, end vi er vant til, forklarer Damgaard, mens Klaus Thomsen også fremhæver Plocks individuelle styrker, der både kan være en styrke og en svaghed.

– Selvfølgelig bliver det svært dernede, men hvis vi kan finde noget af det spil frem, som vi har vist i vores seneste kampe, så har vi en rigtig god chance. Vi er et hold, der spiller lidt mere struktureret end dem. Både i forsvaret og i angrebet lytter de meget til deres instinkt. Det er et hold, der har meget frihed, og det kan både være god og skidt. Vi så i hvert fald i kampen i Silkeborg, at vi kan straffe det, siger forsvarsspilleren med reference til Bjerringbro-Silkeborg storsejr på 33-24 over Wisla Plock på hjemmebane.

– Men sejren på hjemmebane betyder ikke en skid på lørdag. Vi spillede måske vores bedste kamp i sæsonen den dag, og de var formentlig ikke særlig tilfredse med deres indsats. De kommer ikke til at spille på et så lavt niveau, så selvom vi kommer helt op på det niveau, så bliver det en hård kamp.

Skæbnekampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock spilles lørdag eftermiddag kl. 16. Kampen vises direkte på DR1.

Se scenarierne: Derfor er kampen i Plock så vigtig

Før kampen lørdag eftermiddag har Wisla Plock seks point, mens Bjerringbro-Silkeborg har fire point. Wisla Plock er lige nu på den sjetteplads, der giver adgang til 1/8-finalen. Bjerringbro-Silkeborg vandt til gengæld den første kamp mellem de to hold med ni mål, så de danske mestre er bedst i det indbyrdes regnskab, der kan blive afgørende, hvis de to hold ender med samme antal point.

Foruden den indbyrdes kamp lørdag aften mangler Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock begge tre kampe i gruppespillet, og her er det værd at bemærke, at Bjerringbro-Silkeborg fortsat har til gode at spille på hjemmebane mod gruppens bundhold Kadetten Schaffhausen.

Bjerringbro-Silkeborgs slutprogram: THW Kiel (ude), Flensburg-Handewitt (ude), Kadetten Schaffhausen (hjemme).

Wisla Plocks slutprogram:  Veszprem (ude), Paris Saint-Germain (hjemme), FC Barcelona (ude)

Hvis Bjerringbro-Silkeborg vinder over Wisla Plock:
Så vil både Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock have seks point, men de danske mestre vil indtage sjettepladsen, fordi de er bedre i de indbyrdes kampe mod polakkerne. Formår Wisla Plock ikke at få point i deres tre sidste kampe, vil Bjerringbro-Silkeborg derfor gå videre til 1/8-finalerne. Og hvis Wisla Plock eksempelvis henter to point i deres sidste kampe, kan Bjerringbro-Silkeborg fastholde 1/8-finale-pladsen ved også at hente to point.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock spiller uafgjort:
Så vil Wisla Plock fortsat have sjettepladsen. Polakkerne vil have syv point, mens de danske mestre vil have fem point. Hvis Bjerringbro-Silkeborg eksempelvis vinder deres sidste kamp mod Kadetten Schaffhausen samtidig med, at Plock taber alle deres kampe, vil de imidlertid overhale polakkerne og tage billetten til 1/8-finalen, da de fortsat er bedre i det indbyrdes regnskab.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg taber med otte mål eller mindre:
Så vil Wisla Plock have otte point, mens Bjerringbro-Silkeborg fortsat vil have fire point. De danske mestre vil dog fortsat være bedre i det indbyrdes regnskab med polakkerne, så hvis Bjerringbro-Silkeborg kan hente fire point i de sidste tre kampe samtidig med, at Plock taber alle deres kampe, vil danskerne gå videre.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg taber med mere end ni mål:
Så vil Wisla Plock have otte point, mens Bjerringbro-Silkeborg har fire point, og polakkerne vil samtidig være bedst indbyrdes. Derfor vil Bjerringbro-Silkeborg være nødt til at hente fem point mere end polakkerne i de sidste tre kampe, hvis danskerne skal gå videre.

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborg kan spille sig tæt på 1/8-finalen

Vind eller forsvind: Klaus Thomsen og Allan Damgaard ved, at det bliver svært i Polen, men de tror på en sejr i den altafgørende kamp. For fire år siden prøvede de begge at vinde i Plock.

Skal Bjerringbro-Silkeborg indfri drømmen om en plads i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League? 60 minutters håndbold lørdag eftermiddag vil give en stor del af svaret.

De danske mestre udekamp mod polske Wisla Plock kan nemlig snildt betegnes som en skæbnekamp. Vinderen lørdag eftermiddag går højest sandsynligt videre til 1/8-finalen, mens taberen nok må erkende, at gruppespillet bliver endestationen.

– Det er en rigtig vigtig kamp for os. På en eller anden måde er det jo vind eller forsvind. Hvis Plock vinder, så får de sjettepladsen. Så bliver det for svært for os, erkender Bjerringbro-Silkeborgs forsvarsspiller Klaus Thomsen før den vitale kamp.

De seks bedste i gruppe A går videre til 1/8-finalerne i VELUX EHF Champions League, og det er akkurat sjettepladsen, som Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock duellerer om. Før kampen lørdag indtager polakkerne sjettepladsen med seks point, men de danske mestre følger lige efter med fire point og kan rykke forbi Plock med en sejr i Polen, da de samtidig er bedre i det indbyrdes regnskab med polakkerne.

– Jeg tror godt, at begge hold er klar over, hvor vital kampen er, lyder det fra danskernes Allan Damgaard, der mener, at Wisla Plock har mest at tabe.

– Da vi så vores gruppe vidste vi godt, at det var en dynamitgruppe, og det vil være fantastisk for vores klub, for vores område og for dansk håndbold, hvis vi kan gå videre. Hvis vi ryger ud, er det ingen katastrofe, men det er det for Plock, og katastrofe er nok ikke engang ordet, hvis de bliver slået ud af et hold, der har under en tredjedel af deres budget. Vi håber, at vi kan presse dem og stresse dem og få dem til at spille individuelt, men vi er godt klar over, at det bliver en vild udfordring på udebane.

Et polsk inforno
Hjemme i Silkeborg vandt Bjerringbro-Silkeborg i oktober med hele 33-24 over Wisla Plock, men foran et fanatisk publikum i en fyldt Orlen Arena i Plock er polakkerne en helt anden udfordring. I denne sæson har de besejret THW Kiel og spillet uafgjort med Veszprem. Klaus Thomsen og Allan Damgaard har begge prøvet infernoet i Plock og endda med succes. For næsten præcis fire år vandt de med deres daværende hold Team Tvis Holstebro i EHF Cuppen, og Allan Damgaard blev ved den lejlighed topscorer med seks mål.

– De formår bare at banke en helt fantastisk stemning op omkring sådan nogle kampe. Det er en stor hal, hvor der bliver helt proppet, og så bliver det jo bare endnu vildere, når det er en kamp om deltagelse i 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League. Da vi spillede der for fire år siden i EHF Cuppen var der tryk på, men jeg tror, at den får et nøk op på lørdag, siger bagspilleren.

Hverken Damgaard eller Thomsen er dog nervøse for det polske inferno. De glæder sig bare.

– Vi kommer under et kæmpe pres fra tilskuerne. De har en fed hjemmebane dernede, og specielt i en så vigtig kamp mod os bliver der knald på. Vi kommer virkelig i ilden. Det bliver som, da vi spillede i Veszprem, bare med et endnu mere sindssygt publikum, men vi glæder os. Det bliver jo en rigtig fed kamp, mener Klaus Thomsen.

Bjerringbro-Silkeborg rejser fredag til Polen, og det er med selvtillid og troen på, at de kan skabe overraskelsen efter to gode kampe i Paris og hjemme mod HC Midtjylland.

– Vi har kæmpe selvtillid efter de første kampe i februar. Vi manglede vores ben at stå på efter Final4 og kampen mod Aalborg, men kampen i Paris og kampen mod HC Midtjylland viste, at vi har en opadgående formkurve. I Paris var vores angrebsspil godt, og mod HC Midtjylland dækkede vi fantastisk op. Mange af de elementer, som vi har arbejdet med, er lykkedes, og vi tager til Plock med stor tro på egne evner, og det er måske noget af det vigtigste, mener Allan Damgaard.

Hokus-pokus-håndbold
Samtidig ved Bjerringbro-Silkeborg godt, at det absolut ikke bliver nogen let opgave at vinde i Polen. Wisla Plock erklærede forud for gruppespillets start en målsætning om en slutplacering i top fire i gruppen, så det er absolut ikke et ueffent hold, som de danske mestre skal besejre for at gå videre til 1/8-finalen. Plocks mandskab består af spillere fra 10 forskellige nationaliteter og et hav af dygtige individualister. De største profiler er den spanske målmand Rodrigo Corrales, den portugisiske venstre back Gilberto Durate og den kroatiske højre back Sime Ivic, og så husker mange danskere nok højre fløjen Michal Daszek, der scorede et mirakelmål i sidste sekund for Polen i OL-semifinalen mod Danmark.

– I Danmark er vi vant til at se flot teknisk håndbold, men Plock er et hold bestående af spillere fra 10 nationaliteter. De tager bolden, og så laver de noget hokus-pokus. Spillet bliver ikke bygget op på samme måde, som vi kender det. De spiller teknisk på en helt anden måde, end vi er vant til, forklarer Damgaard, mens Klaus Thomsen også fremhæver Plocks individuelle styrker, der både kan være en styrke og en svaghed.

– Selvfølgelig bliver det svært dernede, men hvis vi kan finde noget af det spil frem, som vi har vist i vores seneste kampe, så har vi en rigtig god chance. Vi er et hold, der spiller lidt mere struktureret end dem. Både i forsvaret og i angrebet lytter de meget til deres instinkt. Det er et hold, der har meget frihed, og det kan både være god og skidt. Vi så i hvert fald i kampen i Silkeborg, at vi kan straffe det, siger forsvarsspilleren med reference til Bjerringbro-Silkeborg storsejr på 33-24 over Wisla Plock på hjemmebane.

– Men sejren på hjemmebane betyder ikke en skid på lørdag. Vi spillede måske vores bedste kamp i sæsonen den dag, og de var formentlig ikke særlig tilfredse med deres indsats. De kommer ikke til at spille på et så lavt niveau, så selvom vi kommer helt op på det niveau, så bliver det en hård kamp.

Skæbnekampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock spilles lørdag eftermiddag kl. 16. Kampen vises direkte på DR1.

Se scenarierne: Derfor er kampen i Plock så vigtig

Før kampen lørdag eftermiddag har Wisla Plock seks point, mens Bjerringbro-Silkeborg har fire point. Wisla Plock er lige nu på den sjetteplads, der giver adgang til 1/8-finalen. Bjerringbro-Silkeborg vandt til gengæld den første kamp mellem de to hold med ni mål, så de danske mestre er bedst i det indbyrdes regnskab, der kan blive afgørende, hvis de to hold ender med samme antal point.

Foruden den indbyrdes kamp lørdag aften mangler Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock begge tre kampe i gruppespillet, og her er det værd at bemærke, at Bjerringbro-Silkeborg fortsat har til gode at spille på hjemmebane mod gruppens bundhold Kadetten Schaffhausen.

Bjerringbro-Silkeborgs slutprogram: THW Kiel (ude), Flensburg-Handewitt (ude), Kadetten Schaffhausen (hjemme).

Wisla Plocks slutprogram:  Veszprem (ude), Paris Saint-Germain (hjemme), FC Barcelona (ude)

Hvis Bjerringbro-Silkeborg vinder over Wisla Plock:
Så vil både Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock have seks point, men de danske mestre vil indtage sjettepladsen, fordi de er bedre i de indbyrdes kampe mod polakkerne. Formår Wisla Plock ikke at få point i deres tre sidste kampe, vil Bjerringbro-Silkeborg derfor gå videre til 1/8-finalerne. Og hvis Wisla Plock eksempelvis henter to point i deres sidste kampe, kan Bjerringbro-Silkeborg fastholde 1/8-finale-pladsen ved også at hente to point.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg og Wisla Plock spiller uafgjort:
Så vil Wisla Plock fortsat have sjettepladsen. Polakkerne vil have syv point, mens de danske mestre vil have fem point. Hvis Bjerringbro-Silkeborg eksempelvis vinder deres sidste kamp mod Kadetten Schaffhausen samtidig med, at Plock taber alle deres kampe, vil de imidlertid overhale polakkerne og tage billetten til 1/8-finalen, da de fortsat er bedre i det indbyrdes regnskab.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg taber med otte mål eller mindre:
Så vil Wisla Plock have otte point, mens Bjerringbro-Silkeborg fortsat vil have fire point. De danske mestre vil dog fortsat være bedre i det indbyrdes regnskab med polakkerne, så hvis Bjerringbro-Silkeborg kan hente fire point i de sidste tre kampe samtidig med, at Plock taber alle deres kampe, vil danskerne gå videre.

Hvis Bjerringbro-Silkeborg taber med mere end ni mål:
Så vil Wisla Plock have otte point, mens Bjerringbro-Silkeborg har fire point, og polakkerne vil samtidig være bedst indbyrdes. Derfor vil Bjerringbro-Silkeborg være nødt til at hente fem point mere end polakkerne i de sidste tre kampe, hvis danskerne skal gå videre.

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply