Samtale om kunst og biologi

Udstillingen Det som næsten ikke er løber til den 19. marts 2017. Foto: Lars Waldermar

Vær med til en tværfaglig dialog når biologen Rasmus Ejrnæs og de to kunstnere, billedhuggeren Lars Waldemar og grafikeren Birgitte Thorlacius stiller op til en samtale om de små ting i naturen. Baggrund for arrangementet er udstillingen Det som næsten ikke er, som de to kunstnere står bag . I det tilhørende udstillingskatalog har seniorforsker på Aarhus Universitet, biolog Rasmus Ejrnæs givet sit synpunkt med på emnet de mindste ting ud fra en naturvidenskabelig-biologisk synsvinkel.

 

De to kunstnerne har sammen valgt titlen Det som næsten ikke er til deres udstilling. Det skal forstås konkret – det er de små ting, det ubemærkede, det som ingen rigtig ser i dagligdagen, som er i fokus.

Lars Waldemar (f. 1964) ofte bruger kalksten som materiale. Det består af millioner af knapt nok synlige små fossiler, aflejret på havbund i en meget fjern fortid. Lars Waldemar er opmærksom på disse mikro-strukturer i materialerne, og hans skulptur tager form derefter. Hvem har øje for, at den lille sorte plet på det nedfaldne blad har form af en fugl i flugt? Det har Birgitte Thorlacius (f. 1947). Hun samler på én gang naturens elegance, sarthed og forgængelighed i sine raderinger.

 

Samtale om kunst og biologi

Lørdag den 25. februar 2017 kl. 13.00
Arrangementet er gratis, når der er betalt almindelig entré.

Vær med til en tværfaglig dialog når biologen Rasmus Ejrnæs og de to kunstnere, billedhuggeren Lars Waldemar og grafikeren Birgitte Thorlacius stiller op til en samtale om de små ting i naturen. Baggrund for arrangementet er udstillingen Det som næsten ikke er, som de to kunstnere står bag . I det tilhørende udstillingskatalog har seniorforsker på Aarhus Universitet, biolog Rasmus Ejrnæs givet sit synpunkt med på emnet de mindste ting ud fra en naturvidenskabelig-biologisk synsvinkel.

 

De to kunstnerne har sammen valgt titlen Det som næsten ikke er til deres udstilling. Det skal forstås konkret – det er de små ting, det ubemærkede, det som ingen rigtig ser i dagligdagen, som er i fokus.

Lars Waldemar (f. 1964) ofte bruger kalksten som materiale. Det består af millioner af knapt nok synlige små fossiler, aflejret på havbund i en meget fjern fortid. Lars Waldemar er opmærksom på disse mikro-strukturer i materialerne, og hans skulptur tager form derefter. Hvem har øje for, at den lille sorte plet på det nedfaldne blad har form af en fugl i flugt? Det har Birgitte Thorlacius (f. 1947). Hun samler på én gang naturens elegance, sarthed og forgængelighed i sine raderinger.

 

Samtale om kunst og biologi

Lørdag den 25. februar 2017 kl. 13.00
Arrangementet er gratis, når der er betalt almindelig entré.

Be the first to comment

Leave a Reply