Fra A til Ø af Lars Morell

 – Et foredrag om kunstnere og øer onsdag d. 8. februar kl. 19.00 på KunstCentret Silkeborg Bad

Idéhistoriker og forfatter Lars Morell er en kendt og skattet foredragsholder, som denne gang åbner for sin store viden om kunstneres præference for at arbejde på øer. Hvad er det ved øen generelt, som drager kunstnerne: Lyset, naturen, fornemmelsen af afgrænsethed og isolation, en særegen befolkning eller noget helt andet? Lars Morell ser historisk på fænomenet kunstnere og øer. Han trækker også tråde fra kendte danske malere som Asger Jorn og Per Kirkeby til nogle af de aktuelle udstillere på KunstCentret.

 

Aktuel udstilling fra Gotland

Morells foredrag knytter an til udstillingen Øen som inspiration – Gotland, som aktuelt kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad. Gotland, den svenske ø midt i Østersøen, har nemlig i mange år øvet stor tiltrækning på kunstnere. Blandt dem findes naturmaler Lars Jonsson (f. 1952), keramiker Eva-Marie Kothe (f. 1954) – begge bosat på Gotland – og naturkunstner Jens Overgaard Christensen (f. 1965) fra Danmark. De to mandlige kunstnere viser akvareller med både natur og kulturspor som motiver, men den kvindelige kunstner viser en række sortbrændt krukker og fade.

 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Pris: Almindelig entré til KunstCentret.

 

 

Udstillingen Øen som inspiration – Gotland løber til den 2. april 2017.

 

PRESSEMEDDELELSE: KunstCentret Silkeborg Bad

 – Et foredrag om kunstnere og øer onsdag d. 8. februar kl. 19.00 på KunstCentret Silkeborg Bad

Idéhistoriker og forfatter Lars Morell er en kendt og skattet foredragsholder, som denne gang åbner for sin store viden om kunstneres præference for at arbejde på øer. Hvad er det ved øen generelt, som drager kunstnerne: Lyset, naturen, fornemmelsen af afgrænsethed og isolation, en særegen befolkning eller noget helt andet? Lars Morell ser historisk på fænomenet kunstnere og øer. Han trækker også tråde fra kendte danske malere som Asger Jorn og Per Kirkeby til nogle af de aktuelle udstillere på KunstCentret.

 

Aktuel udstilling fra Gotland

Morells foredrag knytter an til udstillingen Øen som inspiration – Gotland, som aktuelt kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad. Gotland, den svenske ø midt i Østersøen, har nemlig i mange år øvet stor tiltrækning på kunstnere. Blandt dem findes naturmaler Lars Jonsson (f. 1952), keramiker Eva-Marie Kothe (f. 1954) – begge bosat på Gotland – og naturkunstner Jens Overgaard Christensen (f. 1965) fra Danmark. De to mandlige kunstnere viser akvareller med både natur og kulturspor som motiver, men den kvindelige kunstner viser en række sortbrændt krukker og fade.

 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Pris: Almindelig entré til KunstCentret.

 

 

Udstillingen Øen som inspiration – Gotland løber til den 2. april 2017.

 

PRESSEMEDDELELSE: KunstCentret Silkeborg Bad

Be the first to comment

Leave a Reply