Dansk politi styrker bidraget til EU’s ydre grænser

Dansk politi udsendte mere mandskab til EU’s ydre grænser i 2016 end nogensinde før – og Rigspolitiet forventer, at danske politifolk også i 2017 får travlt med at støtte de fælleseuropæiske Frontex-operationer ved Middelhavet.

Migrations- og flygtningestrømme med kurs mod Europa, stort pres på EU’s ydre grænser og talrige søredningsaktioner har medført en øget efterspørgsel af dansk støtte til EU- og Schengen-landenes fælles operative indsats især ved Middelhavsområdet.

Sidste år sendte dansk politi sit hidtil største bidrag ud til EU’s grænse- og kystvagtagentur Frontex, som koordinerer EU’s ydre grænseindsats. Bidraget bestod af i alt 53 politifolk og 12 tolke, som til sammen ydede 2.924 arbejdsdage.

Det var en del mere end i 2015, hvor 42 politifolk og 13 tolke arbejdede 2.391 dage ved EU’s ydre grænser. Året før var bidraget omtrent det halve med 24 politifolk og 6 tolke i 1.228 arbejdsdage.

Aktuelt er syv personer udsendt til Italien, Grækenland og Bulgarien, og allerede nu planlægger dansk politi at bidrage med over 2.374 arbejdsdage i 2017. Den indsats ventes at vokse i takt med, at Frontex anmoder medlemslandene om mere hjælp.

– Der er et stort pres på EU’s ydre grænser i disse år, og dansk politi yder et vigtigt bidrag til de europæiske landes fælles samarbejde om at håndtere den komplicerede flygtninge- og migrantsituation ved og i Middelhavet. Ved et aktivt bidrag til Frontex er dansk politi med til at gøre de ydre grænser i EU mere robuste, siger Per Fiig, chef for Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC).

Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC) koordinerer alle danske myndigheders bidrag til Frontex – også fra Forsvaret, som 10. januar 2017 sender et Challenger-fly til Middelhavet som hjælp til overvågning af skibstrafikken og redningsaktioner til søs.

Udover ekspertise inden for grænse- og dokumentkontrol hjælper danske politifolk med at screene, registrere og tilbagesende flygtninge og migranter samt kortlægge deres rejseruter.

Frontex
Frontex koordinerer EU- og Schengen-landenes fælles operative indsats på EU’s ydre grænser.
Læs mere om Frontex: frontex.europa.eu

Dansk politi udsendte mere mandskab til EU’s ydre grænser i 2016 end nogensinde før – og Rigspolitiet forventer, at danske politifolk også i 2017 får travlt med at støtte de fælleseuropæiske Frontex-operationer ved Middelhavet.

Migrations- og flygtningestrømme med kurs mod Europa, stort pres på EU’s ydre grænser og talrige søredningsaktioner har medført en øget efterspørgsel af dansk støtte til EU- og Schengen-landenes fælles operative indsats især ved Middelhavsområdet.

Sidste år sendte dansk politi sit hidtil største bidrag ud til EU’s grænse- og kystvagtagentur Frontex, som koordinerer EU’s ydre grænseindsats. Bidraget bestod af i alt 53 politifolk og 12 tolke, som til sammen ydede 2.924 arbejdsdage.

Det var en del mere end i 2015, hvor 42 politifolk og 13 tolke arbejdede 2.391 dage ved EU’s ydre grænser. Året før var bidraget omtrent det halve med 24 politifolk og 6 tolke i 1.228 arbejdsdage.

Aktuelt er syv personer udsendt til Italien, Grækenland og Bulgarien, og allerede nu planlægger dansk politi at bidrage med over 2.374 arbejdsdage i 2017. Den indsats ventes at vokse i takt med, at Frontex anmoder medlemslandene om mere hjælp.

– Der er et stort pres på EU’s ydre grænser i disse år, og dansk politi yder et vigtigt bidrag til de europæiske landes fælles samarbejde om at håndtere den komplicerede flygtninge- og migrantsituation ved og i Middelhavet. Ved et aktivt bidrag til Frontex er dansk politi med til at gøre de ydre grænser i EU mere robuste, siger Per Fiig, chef for Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC).

Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC) koordinerer alle danske myndigheders bidrag til Frontex – også fra Forsvaret, som 10. januar 2017 sender et Challenger-fly til Middelhavet som hjælp til overvågning af skibstrafikken og redningsaktioner til søs.

Udover ekspertise inden for grænse- og dokumentkontrol hjælper danske politifolk med at screene, registrere og tilbagesende flygtninge og migranter samt kortlægge deres rejseruter.

Frontex
Frontex koordinerer EU- og Schengen-landenes fælles operative indsats på EU’s ydre grænser.
Læs mere om Frontex: frontex.europa.eu

Be the first to comment

Leave a Reply