Bjerringbro-Silkeborg vandt igen på hjemmebane

Bjerringbro-Silkeborg vandt årets sidste hjemmekamp med 27-26 over SønderjyskE

Julen er traditionernes tid, og når der er ligahåndbold i JYSK Arena, er det også en fast tradition, at Bjerringbro-Silkeborg vinder. Lørdag eftermiddag gjaldt det den sidste hjemmekamp i år 2016, hvor Bjerringbro-Silkeborg kun har tabt en enkelt gang på hjemmebane i den danske liga, og her gik det, som traditionerne foreskriver. Bjerringbro-Silkeborg vandt.

Gæsterne fra SønderjyskE blev besejret med 27-26. Helt efter den store julebog hvor alting selvfølgelig ender lykkeligt. Men hvor der til en rigtig julehistorie hører sig et problem, gik det ganske nemt for Bjerringbro-Silkeborg. De var aldrig rigtig ude på Bambis glatis. De førte gennem stort set hele første halvleg, og i anden halvleg trak den sådan for alvor.

En af forklaringerne, en ganske stor forklaring var Sebastian Frandsen. Han står i rød trøje og har også groet et fint skæg, men helt julemanden ligner han ikke. SønderjyskEs spillere fik da heller ingen gaver overhovedet. ”Og det var tre”, udbrød halspeakeren, da Frandsen havde pillet de før tre af gæsterne afslutninger, efter han kom på banen fra anden halvlegs start. Men han var langt fra færdig. Efter 16 minutter havde han en redningsprocent på 75 %. Ja, han tog simpelthen tre ud af fire bolde, der kom mod ham. Imponerende.

En anden af de rigtig gode julehistorier var Kristian Klitgaard. Han hamrede syv mål ind før pause. De fem af dem var på straffekast, der Mens Christoffer Fors fandt de helt store skruebolde frem, når han skød straffe for SønderjyskE, var der ikke så mange dikkedarer med Klitgaard. Han smadrede dem bare ind. I alt nåede han op på ni scoringer på bare 10 forsøg i en yderst flot kamp.

Anført af Klitgaard scoringer og Allan Damgaards imponerede energi førte værterne med to mål ved pausen. SønderjyskE hang fint på, men da Frandsen lukkede målet, trak Bjerringbro-Silkeborg for alvor fra. Det var naturligvis målmageren Klitgaard, der sendte Bjerringbro-Silkeborg foran med 23-17 med omkring 15 minutter tilbage, og så lignede det, at juleshowet var forbi, og der var fundet en vinder.

SønderjyskE kom imidlertid tættere på, og så var der nok engang brug for Allan Damgaard. Det har der været mange gange i løbet af denne sæson, og da hjemmeholdet lige havde haft problemer med at få bolden i mål, sled Damgaard sin i gennem og scorede til 25-22. Der optræder en ’fit-nisse’ i julekalenderen Nissernes Ø – Det var den, hvor Nissebanden var træt af at være i kulden på Grønland og tog til de vestindiske øer i stedet. Var Damgaard en nisse, så var han ’fit-nisse’. Han har spillet fuld tid gennem stort set hele sæsonen, og han er stadig frisk til at gå ind og afgøre kampen.

Kristian Klitgaards flotte kamp kunne et brændt straffekast ikke ødelægge, men derfor var det alligevel godt, at Nikolaj Øris var sikkerheden selv, da han skulle frem til stregen to gange indenfor de sidste fem minutter. Med et halvt minut igen reducerede SønderjyskE til 27-26, men Bjerringbro-Silkeborg holdt føringen hjem, og traditionerne blev fastholdt i JYSK Arena.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – SønderjyskE 27-26 (16-14)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Kristian Klitgaard 9 mål
Topscorer SønderjyskE: Alexander Hansen 5 mål
Kampens spiller Bjerringbro-Silkeborg: Sebastian Frandsen

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborg vandt årets sidste hjemmekamp med 27-26 over SønderjyskE

Julen er traditionernes tid, og når der er ligahåndbold i JYSK Arena, er det også en fast tradition, at Bjerringbro-Silkeborg vinder. Lørdag eftermiddag gjaldt det den sidste hjemmekamp i år 2016, hvor Bjerringbro-Silkeborg kun har tabt en enkelt gang på hjemmebane i den danske liga, og her gik det, som traditionerne foreskriver. Bjerringbro-Silkeborg vandt.

Gæsterne fra SønderjyskE blev besejret med 27-26. Helt efter den store julebog hvor alting selvfølgelig ender lykkeligt. Men hvor der til en rigtig julehistorie hører sig et problem, gik det ganske nemt for Bjerringbro-Silkeborg. De var aldrig rigtig ude på Bambis glatis. De førte gennem stort set hele første halvleg, og i anden halvleg trak den sådan for alvor.

En af forklaringerne, en ganske stor forklaring var Sebastian Frandsen. Han står i rød trøje og har også groet et fint skæg, men helt julemanden ligner han ikke. SønderjyskEs spillere fik da heller ingen gaver overhovedet. ”Og det var tre”, udbrød halspeakeren, da Frandsen havde pillet de før tre af gæsterne afslutninger, efter han kom på banen fra anden halvlegs start. Men han var langt fra færdig. Efter 16 minutter havde han en redningsprocent på 75 %. Ja, han tog simpelthen tre ud af fire bolde, der kom mod ham. Imponerende.

En anden af de rigtig gode julehistorier var Kristian Klitgaard. Han hamrede syv mål ind før pause. De fem af dem var på straffekast, der Mens Christoffer Fors fandt de helt store skruebolde frem, når han skød straffe for SønderjyskE, var der ikke så mange dikkedarer med Klitgaard. Han smadrede dem bare ind. I alt nåede han op på ni scoringer på bare 10 forsøg i en yderst flot kamp.

Anført af Klitgaard scoringer og Allan Damgaards imponerede energi førte værterne med to mål ved pausen. SønderjyskE hang fint på, men da Frandsen lukkede målet, trak Bjerringbro-Silkeborg for alvor fra. Det var naturligvis målmageren Klitgaard, der sendte Bjerringbro-Silkeborg foran med 23-17 med omkring 15 minutter tilbage, og så lignede det, at juleshowet var forbi, og der var fundet en vinder.

SønderjyskE kom imidlertid tættere på, og så var der nok engang brug for Allan Damgaard. Det har der været mange gange i løbet af denne sæson, og da hjemmeholdet lige havde haft problemer med at få bolden i mål, sled Damgaard sin i gennem og scorede til 25-22. Der optræder en ’fit-nisse’ i julekalenderen Nissernes Ø – Det var den, hvor Nissebanden var træt af at være i kulden på Grønland og tog til de vestindiske øer i stedet. Var Damgaard en nisse, så var han ’fit-nisse’. Han har spillet fuld tid gennem stort set hele sæsonen, og han er stadig frisk til at gå ind og afgøre kampen.

Kristian Klitgaards flotte kamp kunne et brændt straffekast ikke ødelægge, men derfor var det alligevel godt, at Nikolaj Øris var sikkerheden selv, da han skulle frem til stregen to gange indenfor de sidste fem minutter. Med et halvt minut igen reducerede SønderjyskE til 27-26, men Bjerringbro-Silkeborg holdt føringen hjem, og traditionerne blev fastholdt i JYSK Arena.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – SønderjyskE 27-26 (16-14)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Kristian Klitgaard 9 mål
Topscorer SønderjyskE: Alexander Hansen 5 mål
Kampens spiller Bjerringbro-Silkeborg: Sebastian Frandsen

Af Jonas Løytved

Be the first to comment

Leave a Reply